Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj, chtěla jsem se zeptat, jestli máte někdo zkušenosti s Helen Doron. Dceři jsou 4 roky a umí takové ty základní pojmy v angličtině. Zvířata, věci, jídlo. Nikdy jsme ji to neucili, ale ma to odposlouchane z pohádek. Přijde mi, že by ji mohla angličtina bavit. Kolem nás mají děti ve školce spoustu kroužku a já pro to moc nejsem. Chodíme akorát do sokola. Když už bych měla dávat peníze za něco, tak mi přijde ta angličtina smysluplná. Není to levné, ale mužeme to platit z fksp. Děkuju za zkušenosti
Ahoj, my máme dceru na Hellen Doron asi od třech let, nyní ji je skoro osm. Zkušenost je různorodá, první rok byl super, potom dostala do skupiny jiné děti a dva kluci tam dost zlobí a ruší hodinu. Minulý rok v době Covidu to bylo za trest, přípravu na hodinu chtěli po nás, věčně něco vyrábí, takže třeba chtěli různě barevná kolečka a pak to online lepili. Chtěla jsem to zrušit už mnohokrát, hodně peněz to stojí a efekt sice vidím, ale myslim, že se anglicky dokáže naučit i ve škole, případně potom v nějakém kurzu face to face. Hlavně se bojím, že když by se teď na to vyprdla, tak by ty peníze za ty roky byly vyhozené, protože bez poslechů a tréningu by to hned zapomněla. Dcera je ve druhé třídě a u nás s angličtinou začínají ve škole až ve třetí třídě, tak budeme pokračovat, nejspíš i příští rok, protože ta školní bude o základech. Takže u nás jedeme dál, protože jsme začali moc brzy ![]()
Syn má skoro 4 a nedáváme ho tam, i když nás furt lákají, kdy už začne
. Samozřejmě je to pro ně skoro jasný další kšeft, ale fakt zatím ne, časem to ale nevylučuji.
Asi jsem ti moc nepomohla, má to fakt pro i proti. Když už se něco naučí, nesmí přestat a je to přes deset tisíc za rok (teda tady u nás). Za další hrozba online hodin, což je pro tříletý dítě hrůza.
Zase si myslím, že má dcera nádhernou výslovnost, to já, manžel i přátelé, kteří denně v angličtině komunikují nemáme. Nikdy anglicky nepsala, ani nečetla, takže jen mluví dle poslechů, videí a toho co má z hodin.