Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Mám hromadu paprik - co s nimi??? ![]()
Prosím o recepty z paprik kromě gulášů, plněných paprika a omáček…
![]()
„zavařované“ jako příloha k masům nebo na chlebíčky a tak
2 kg paprik nakrajíme na kolečka
3/4 l vody svaříme s 1/4 l octa + 5 dkg soli + 18 dkg cukru
v tomhle nálevu kolečka paprik povaříme max 7 minut, aby moc nezměkly
ihned je naplníme do skleniček a zalijeme horkým nálevem a úplně na konec na to do skleničky ještě nalejeme trošku oleje. Ten to vzduchově uzavře, aby se to nekazilo.
Skleničky si naplníme kolečko cibule, 2 kuličky nového koření, 4 kuličky pepře, bobkový list podle velikosti sklenky.
Nechám vychladnout.
Vařila jsem naposledy před třemi lety, zásoby mám stále ještě ve špajzu a nezkazila se zatím ani jedna.
Poslat ke mně
udělal bych si je pečené a naložené do olejovov česnekové marinády s kapkou octa
@SarkaLo
taky doporučuji ogrilované naložit - oni budou krásně měkoučké a moc mě tak chutnají ![]()
Papriky se na ogrilují na grilu ( nebo na pánvi na malém množství olivového oleje) aby měly opečený povrch, potom se oloupou a vychladlé oloupané se naloží do sklenic s octovým nálevem.
Pokud jich děláme víc, tak je zaváříme. Když dělám málo tak nezavářím.
Výborná snídaně nebo večeře- vykrojit vnitřky ale jinak nechat v celku co nejuzavřenější, vysypat vegetou (to nemusí být), a natlačit do nich měkký sýr - prudce osmažit ze všech stran (nedusit), pozor prská to.
Zapečené plněné rozkrát napůl a udělat z nich mističky či lodičky, poklást česnekem na plátky, balkánským sýrem, trošku zakysané nahoru a posypat mletou paprikou. Péct v troubě. K tomu se může péct i celý česnek a přidat na talíř.
takové chlapské klobásy na paprice klobásku nakrát na plátky, osmažit spolu s cibulkou a nakrájenou paprikou, pod to i trochu mleté papriky, podusit a zalít zakysanou smetanou
@SarkaLo Krájím je na proužky do mrazáku a používám pod maso nebo na lečo.
Děvčata, díky za tipy - určo vyzkouším, mám jich tu fakt hromadu ![]()