Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Taky tu teď máme vlhko a všude se opakovaně tvoří plísně. Používám savo na plísně. Dokonce to i vybělí…
Tak my doma taky bojujeme s plísní, není se za co stydět myslím, že to trápí mnoho lidí, my bydlíme v cihlovém domě v přízemí v rohovém bytě, takže všechny stěny co jsou ven, trpí na plísně, používáme savo a koupili jsme před nedávnem odvlhčovač, je pravda že můj přítel je alergik, a pokud se někde objeví plísen, poznám to protože se mu hůř dýchá, takže hned zapátrám, a savuju, ale je pravda že od tý doby co máme ten el. odvlhčovač se plísen objevila jen jednou, jestli se z toho vdechování plísně může člověk dopracovat až k astmatu to nevím, ale každopádně pokud jsi alergik, je to horší, já jsem zdravá bez alergii a problém s dýcháním, jsem nikdy neměla, bydlíme tu 5 let.
@sarunka003 to je pravda a navíc nám to vyžírá barevnou malbu pokud se to trošku přežene ![]()
@sarunka003 To máš bohužel pravdu.Tak kdyby někdo poradil něco rychlého bez návratu, tak bych byla ráda. Mám doma dítě pro které je plíseň extrémně nebezpečná ![]()
Hlavní příčinou plísně je zvýšená vlhkost, takže ani malba nadlouho nepomůže, pokud se neodstraní zdroj vlhkosti
@holka123 Nám kape ze stropu voda…Ale s tím teď nic neudělam ![]()
Nám vždycky pomohlo Savo. Ted jak se začalo topit, tak se nám taky objevila někde plíseň
![]()
Nám strašně pomohl ten, el odvlhčovač, když jsem ho zapla poprvé tak nám ukázal vlhkost 85% a stáhnul to na pěkných 55%, zapínám ho průběžně každé 2 dny a pokaždé když suším prádlo, je i dřív suché, když vaříš zapínej digestoř
@maminka189 no a proč vám kape ze stropu voda?? to musí mít nějakou příčinu
jdu pro radu, už jsem z toho zoufalá. V bytě se nám objevila plíseň, je na stropech v pokojích a hlavně v koupelně. A teď k mojí otázce: nevíte o něčem co by na ní fungovalo? Máme nějaký odvlhčovač vlhkosti, snažíme se větrat…a druhá otázka a ta hlavní: nemůže to dýchání mít vliv na zdraví? Ano je mi jasné že je to špatné…ale jak moc? Bojím se abych z toho neměla třeba astma? Nebo něco podobného. Děkuji za názory a rady
Omlouvám se za anonym, ale docela se stydím že žiji v takovém „plísništi“