Co s polníčkem?

jessamin
11.5.12 08:09

Co s polníčkem?

Jak prosím konzumujete polníček? Formou salátu? Nebo máte nějaký speciální recept? 8) Koupila jsem si jej včera a přemýšlím, co s ním dnes provedu.. díky za tipy :palec:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
15074
11.5.12 08:18

Přidávám ho do míchanýho salátu nebo třeba do bagety. Je to takový příjemný zelený lupení, nenásilné chuti. Samotný by se taky dalo křupat. Nebo je dobrý salát s uzenou rybou .. dělal ho tuhle Havlíček ve Jste to co jíte tady - http://www.iprima.cz/…hem-brambory ingredience lze po babicovsku upravit, nemusí být zrovna pstruh třeba:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3678
11.5.12 08:31

My z polníčku děláme rychlý a jednoduchý salát. Polníček opereme a přebereme a přeliju zálivkou, kterou si nachystám z oliv. oleje, medu a bílého balzamika (za tepla), nasypu vlašské ořechy na větší kousky a navrch dám čerstvě osmaženou anglickou slaninu a k tomu kousek bagetky…nám takhle moc chutná :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5505
11.5.12 08:37

Ja miluju polnicek jen tak s jogurtem a medem. Tak se ji v Turecku a Recku, tak jsem se to naucila taky tak a je to mnamka. Pridavam to jako prilohu ke grilovanemu masu - jehnecimu, veprove panence nebo tak, je to dobrota :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
stazinka09
11.5.12 08:41
@skritek Petra píše:
Ja miluju polnicek jen tak s jogurtem a medem. Tak se ji v Turecku a Recku, tak jsem se to naucila taky tak a je to mnamka. Pridavam to jako prilohu ke grilovanemu masu - jehnecimu, veprove panence nebo tak, je to dobrota :)

to je potom nasladko? Hm, to mě ještě nenapadlo. My děláme z polníčku saláty buď míchané nebo s jogurtovo- nivovou zálivkou. A to tam nakydáš sólo nebo se nějak pachtíš se zálivkou? :lol: Zní to dobře…

• Citovat
  • Upravit
5505
11.5.12 08:45

Stazi, jojo, polnicek mi nejvice chutna nasladko :) … Proste vezmu hoooodne polnicku (do vetsi salatove misy), ocistnim (klasika), necham okapat dokonale a pak dam tak 200g bileho jogurtu (tipuju, proste tolik, aby se v tom polnicek poradne koupal :)) a alespon 3 lzice medu. A kdyz grilujes (dnes je zrovna super den na grilovani) treba, tak jako priloha je to fakt vyborne :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Klementýnka
11.5.12 08:47

Můj oblíbený francouzský recept:

zálivka: olivový olej, umeocet nebo balzamikum, čerstvá bazalka

zalít salát a zasypat horou kozího sýra, navrh kápnout med, dobré je i přidat rukolu

Jinak ho přidávám do všech salátových mixů.

• Citovat
  • Upravit
stazinka09
11.5.12 08:48
@skritek Petra píše:
Stazi, jojo, polnicek mi nejvice chutna nasladko :) … Proste vezmu hoooodne polnicku (do vetsi salatove misy), ocistnim (klasika), necham okapat dokonale a pak dam tak 200g bileho jogurtu (tipuju, proste tolik, aby se v tom polnicek poradne koupal :)) a alespon 3 lzice medu. A kdyz grilujes (dnes je zrovna super den na grilovani) treba, tak jako priloha je to fakt vyborne :dance:

Dík moc za tip, tak to určitě vyzkouším. Dneska teda už asi nestíhám, ale bude to brzy :lol:

• Citovat
  • Upravit
5505
11.5.12 08:50
@Klementýnka píše:
Můj oblíbený francouzský recept:

zálivka: olivový olej, umeocet nebo balzamikum, čerstvá bazalka

zalít salát a zasypat horou kozího sýra, navrh kápnout med, dobré je i přidat rukolu

Jinak ho přidávám do všech salátových mixů.

Ta hora koziho syra, to je samo o sobe dobrota :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Metamorphosis
11.5.12 09:01

Polníček používám v kombinaci se špenátem - jako „špenát“, tzn. osmahnu je na pánvi na másle s česnekem a lehce osolím. Pak ještě podleju smetanou, nebo ne - podle momentální chuti a vytíženosti ledničky :mrgreen:
Jinak se dá použít všude tam, kde použiješ ledový salát či čínské zelí (teda krom případných plněných zelných závitků :mrgreen: ) - jde jen o tu chuť, která vám buď šmakuje nebo ne. A když ne, tak se dá takhle kombinovat s jiným zeleným šustím..

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
11.5.12 09:08

omytý polníček zaliju dresingem - olej, citronová šťáva, pepř, med

• Citovat
  • Upravit
7354
12.5.12 00:31

miláčkův salát s vařenými vajíčky a slaninkou, mňám úplně jsem dostala chuť. :-) ale s tím medem to musím zkusit!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
jessamin
13.5.12 07:31

Super recepty, děkuji moc, určitě vyzkouším. Včera jsem dělala nakonec ten miláčkův salát, výýýýborné! ;)

• Citovat
  • Upravit
18
13.5.12 14:20

Zkus ho do těstovin - spolu s chery rajčátky a parmazánem je to supr. Ale samozřejmě až nakonec, ať to ještě připomíná salát.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Metamorphosis
13.5.12 15:09

@marvingay :palec: už vím, co bude dnes k večeři :dance:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat