Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Přidávám ho do míchanýho salátu nebo třeba do bagety. Je to takový příjemný zelený lupení, nenásilné chuti. Samotný by se taky dalo křupat. Nebo je dobrý salát s uzenou rybou .. dělal ho tuhle Havlíček ve Jste to co jíte tady - http://www.iprima.cz/…hem-brambory ingredience lze po babicovsku upravit, nemusí být zrovna pstruh třeba:-)
My z polníčku děláme rychlý a jednoduchý salát. Polníček opereme a přebereme a přeliju zálivkou, kterou si nachystám z oliv. oleje, medu a bílého balzamika (za tepla), nasypu vlašské ořechy na větší kousky a navrch dám čerstvě osmaženou anglickou slaninu a k tomu kousek bagetky…nám takhle moc chutná ![]()
Ja miluju polnicek jen tak s jogurtem a medem. Tak se ji v Turecku a Recku, tak jsem se to naucila taky tak a je to mnamka. Pridavam to jako prilohu ke grilovanemu masu - jehnecimu, veprove panence nebo tak, je to dobrota ![]()
@skritek Petra píše:
Ja miluju polnicek jen tak s jogurtem a medem. Tak se ji v Turecku a Recku, tak jsem se to naucila taky tak a je to mnamka. Pridavam to jako prilohu ke grilovanemu masu - jehnecimu, veprove panence nebo tak, je to dobrota
to je potom nasladko? Hm, to mě ještě nenapadlo. My děláme z polníčku saláty buď míchané nebo s jogurtovo- nivovou zálivkou. A to tam nakydáš sólo nebo se nějak pachtíš se zálivkou?
Zní to dobře…
Stazi, jojo, polnicek mi nejvice chutna nasladko
… Proste vezmu hoooodne polnicku (do vetsi salatove misy), ocistnim (klasika), necham okapat dokonale a pak dam tak 200g bileho jogurtu (tipuju, proste tolik, aby se v tom polnicek poradne koupal
a alespon 3 lzice medu. A kdyz grilujes (dnes je zrovna super den na grilovani) treba, tak jako priloha je to fakt vyborne ![]()
Můj oblíbený francouzský recept:
zálivka: olivový olej, umeocet nebo balzamikum, čerstvá bazalka
zalít salát a zasypat horou kozího sýra, navrh kápnout med, dobré je i přidat rukolu
Jinak ho přidávám do všech salátových mixů.
@skritek Petra píše:
Stazi, jojo, polnicek mi nejvice chutna nasladko… Proste vezmu hoooodne polnicku (do vetsi salatove misy), ocistnim (klasika), necham okapat dokonale a pak dam tak 200g bileho jogurtu (tipuju, proste tolik, aby se v tom polnicek poradne koupal
a alespon 3 lzice medu. A kdyz grilujes (dnes je zrovna super den na grilovani) treba, tak jako priloha je to fakt vyborne
Dík moc za tip, tak to určitě vyzkouším. Dneska teda už asi nestíhám, ale bude to brzy ![]()
@Klementýnka píše:
Můj oblíbený francouzský recept:zálivka: olivový olej, umeocet nebo balzamikum, čerstvá bazalka
zalít salát a zasypat horou kozího sýra, navrh kápnout med, dobré je i přidat rukolu
Jinak ho přidávám do všech salátových mixů.
Ta hora koziho syra, to je samo o sobe dobrota ![]()
Polníček používám v kombinaci se špenátem - jako „špenát“, tzn. osmahnu je na pánvi na másle s česnekem a lehce osolím. Pak ještě podleju smetanou, nebo ne - podle momentální chuti a vytíženosti ledničky ![]()
Jinak se dá použít všude tam, kde použiješ ledový salát či čínské zelí (teda krom případných plněných zelných závitků
) - jde jen o tu chuť, která vám buď šmakuje nebo ne. A když ne, tak se dá takhle kombinovat s jiným zeleným šustím..
omytý polníček zaliju dresingem - olej, citronová šťáva, pepř, med
miláčkův salát s vařenými vajíčky a slaninkou, mňám úplně jsem dostala chuť.
ale s tím medem to musím zkusit!
Super recepty, děkuji moc, určitě vyzkouším. Včera jsem dělala nakonec ten miláčkův salát, výýýýborné! ![]()
Zkus ho do těstovin - spolu s chery rajčátky a parmazánem je to supr. Ale samozřejmě až nakonec, ať to ještě připomíná salát.
Jak prosím konzumujete polníček? Formou salátu? Nebo máte nějaký speciální recept?
Koupila jsem si jej včera a přemýšlím, co s ním dnes provedu.. díky za tipy