Výročí s přítelem - co upéct?

10.5.12 00:23

Vyroci s pritelem

Ahoj maminky, s pritelem budeme spolu za par dni rok a chtela bych mu neco upect, protoze je hodne na sladke. :) Bohuzel toho moc neumim. Vzdycky jsem byla spise na vareni. Umim jen babovku, strudl a nepeceny dort :D Napada vas nejaky jednodussi a dobry dort nebo neco takoveho? Predem dekuji. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
24837
10.5.12 00:35

U nás doma je v oblibě tento dort: http://www.recepty.cz/…ricko-143443 ;) Teda, děti ho mají moc rády, můj muž nedá sladké do pusy :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22614
10.5.12 00:47

A má přítel rád marcipán??? Mám recept na dobrý marcipánový dort! A ani mi nepřijde nijak složitý :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10.5.12 00:51

Dekuju :) no tak to netusim jestli ma rad marcipan, ale bohuzel nema rad dorty, ktere jsou cele z cokolady. :( Coz nechapu :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22614
10.5.12 00:56
@luckalucka737 píše:
Dekuju :) no tak to netusim jestli ma rad marcipan, ale bohuzel nema rad dorty, ktere jsou cele z cokolady. :( Coz nechapu :D

Tak to já taky nechápu :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lus-i
10.5.12 01:19
@atominnka píše:
A má přítel rád marcipán??? Mám recept na dobrý marcipánový dort! A ani mi nepřijde nijak složitý :-)

Mohla bych o ten recept poprosit? :) manžel marcipán miluje a zachvilku bude mít narozky tak že bych mu ho udělala ;)

• Citovat
  • Upravit
Omálka
10.5.12 09:39

Udělej mu třeba MEDOVNÍk. :kytka:

• Citovat
  • Upravit
Omálka
10.5.12 09:42

Taky moc prosím o recept :lol:.Manžel semůžepo marcipánu utlouct. :potlesk: :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
2724
10.5.12 10:24

Jednoduché, efektní, lahodné? Třepací dort. Postup si vygoogli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4118
10.5.12 10:49

A co Krtkův dort (dělám svoje bábovkové tmavé těsto, místo banánů jahody, a na šlehačku se ztužovačem)? Nebo Dort Šarlota (světlá roláda, promazaná marmeládou, vložená na plátky do misky, zalitá pudinkem)?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22614
10.5.12 12:02

Lus-i, Omálka, recept vám sem hodím ještě dnes, jen co budu mít chvíli to sem dát ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lus-i
10.5.12 14:11

Děkuji :hug:

• Citovat
  • Upravit
22614
15.5.12 23:13

Holky omlouvám se, úplně jsem to zazdila :oops:

Takže recept :
korpus: 6vajec, 50ml oleje, 1vanilkový cukr, 160gcukru, 180g polohr mouky, 1lžička prdopeč, 40g mandlí(ty být nemusí)
krém: 300ml 12% smetany(dávám plnotučné mléko), 100g cukru, 1 mandlový pudink, 250g másla, 50ml mandlového likéru(stačí rum, whisky, amareto - co je doma ;) ), malinový džem
300-450g marcipánu, podle toho, jak budete zdobit, jestli jen potahovat a nebo ještě dělat ozdůbky

Postup: žloutky vyšlehám s van cukrem do pěny, postupně přidávám olej a vyšlehám na pevnou hmotu. Bílky vyšlehám s cukrem, obojí LEHCE spojíma postupně přimíchávám mouku, prdopeč a nakonec nastrouhané mandle. Peču v předehřáté troubě na 160st asi 45 min(mně to vychází asi na 25 min, beru to podle barvy). korpus překrojím na 3díly.
Ze smetany cukru a pudinku uvařím hustý pudink, nechám chladnout, občas promíchám robotem, aby se nedělal škraloup. Du studeného pudonku přidáváme po kouskách máslo, vyšlehám do hladkého krému, ochutím likérem, ale být to nemusí ;) Rozdělím krém na třetiny.
pláty pokapu rumem/amaretem a potřu džemem a krémem, jednu třetinu krému pak namažu na povrch dortu a nechám ztuhnout chvíli v lednici, mezitím sio ovbarvím marcipán a pak už jen oozdobím.

Přidávám sem pár fotek mých výtvorů ;)
Ten kůň je ze stejného receptu, jen je pečený na plechu, ne v dortové formě
Ten barevný „pták“ je z trojité dávky, vážil celkem 5,2kg ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lus-i
15.5.12 23:35

Děkuju moc :hug: tendle týden udělám zkoušku a pak na ostro :lol: snad se povede a bude vypadat aspon trochu hezky :D
Hezký dortíky :palec:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí