Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Ahoj maminky, s pritelem budeme spolu za par dni rok a chtela bych mu neco upect, protoze je hodne na sladke.
Bohuzel toho moc neumim. Vzdycky jsem byla spise na vareni. Umim jen babovku, strudl a nepeceny dort
Napada vas nejaky jednodussi a dobry dort nebo neco takoveho? Predem dekuji. ![]()
U nás doma je v oblibě tento dort: http://www.recepty.cz/…ricko-143443
Teda, děti ho mají moc rády, můj muž nedá sladké do pusy ![]()
A má přítel rád marcipán??? Mám recept na dobrý marcipánový dort! A ani mi nepřijde nijak složitý ![]()
Dekuju
no tak to netusim jestli ma rad marcipan, ale bohuzel nema rad dorty, ktere jsou cele z cokolady.
Coz nechapu ![]()
@luckalucka737 píše:
Dekujuno tak to netusim jestli ma rad marcipan, ale bohuzel nema rad dorty, ktere jsou cele z cokolady.
Coz nechapu
Tak to já taky nechápu ![]()
@atominnka píše:
A má přítel rád marcipán??? Mám recept na dobrý marcipánový dort! A ani mi nepřijde nijak složitý
Mohla bych o ten recept poprosit?
manžel marcipán miluje a zachvilku bude mít narozky tak že bych mu ho udělala ![]()
Taky moc prosím o recept
.Manžel semůžepo marcipánu utlouct.
![]()
Jednoduché, efektní, lahodné? Třepací dort. Postup si vygoogli.
A co Krtkův dort (dělám svoje bábovkové tmavé těsto, místo banánů jahody, a na šlehačku se ztužovačem)? Nebo Dort Šarlota (světlá roláda, promazaná marmeládou, vložená na plátky do misky, zalitá pudinkem)?
Lus-i, Omálka, recept vám sem hodím ještě dnes, jen co budu mít chvíli to sem dát ![]()
Holky omlouvám se, úplně jsem to zazdila ![]()
Takže recept :
korpus: 6vajec, 50ml oleje, 1vanilkový cukr, 160gcukru, 180g polohr mouky, 1lžička prdopeč, 40g mandlí(ty být nemusí)
krém: 300ml 12% smetany(dávám plnotučné mléko), 100g cukru, 1 mandlový pudink, 250g másla, 50ml mandlového likéru(stačí rum, whisky, amareto - co je doma
), malinový džem
300-450g marcipánu, podle toho, jak budete zdobit, jestli jen potahovat a nebo ještě dělat ozdůbky
Postup: žloutky vyšlehám s van cukrem do pěny, postupně přidávám olej a vyšlehám na pevnou hmotu. Bílky vyšlehám s cukrem, obojí LEHCE spojíma postupně přimíchávám mouku, prdopeč a nakonec nastrouhané mandle. Peču v předehřáté troubě na 160st asi 45 min(mně to vychází asi na 25 min, beru to podle barvy). korpus překrojím na 3díly.
Ze smetany cukru a pudinku uvařím hustý pudink, nechám chladnout, občas promíchám robotem, aby se nedělal škraloup. Du studeného pudonku přidáváme po kouskách máslo, vyšlehám do hladkého krému, ochutím likérem, ale být to nemusí
Rozdělím krém na třetiny.
pláty pokapu rumem/amaretem a potřu džemem a krémem, jednu třetinu krému pak namažu na povrch dortu a nechám ztuhnout chvíli v lednici, mezitím sio ovbarvím marcipán a pak už jen oozdobím.
Přidávám sem pár fotek mých výtvorů ![]()
Ten kůň je ze stejného receptu, jen je pečený na plechu, ne v dortové formě
Ten barevný „pták“ je z trojité dávky, vážil celkem 5,2kg ![]()
Děkuju moc
tendle týden udělám zkoušku a pak na ostro
snad se povede a bude vypadat aspon trochu hezky ![]()
Hezký dortíky ![]()