Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Ahoj, rádi používáme olivový olej, ale už se nám 2× stalo, že oliváč koupený v akci v hypermarketu má šílenou chuť, cítíme v něm normálně naftu nebo co, je prostě nepoživatelný (jestli najdu účtenku, půjdu jim ho tam hodit na hlavu
)
Nebudeme tedy kupovat oliváč v akci, chtěli bychom najít chutný a kvalitní.
Doteď jsme nakupovali náhodně vždy prostě nějaký, samozřejmě Extra Virgin.
Jaký máte osvědčený oliváč?
Můj taky smrdí
mám Carbonelle nebo jak se to píše extra virgin.
tqk to jsem zvedava jestli nekdo neco doporuci a jeste kdyz to nebude ten edtrq virgin za extra prachy. co jsem dostala od tchyne jsem vyhodila.pac smrdel.
Kupujem olivovy z lidlu.Je dobry-pouzivam na normalni vareni.Extra virgin kupuji taky v Lidlu,kdyz maj ty recky tydny,tak ten.Ten pouzivame na salaty.
no tak v prvé řadě je strašná spousta oliv. olejů. Daly by se zařadit do 3 základních kategorií - dle intenzity chuti: do salátů / na ryby / na maso.
A sice: saláty - lehká, ovocná chuť - maso - intenzivní chuť a aroma.
Já mám doma stabilně asi 5 lahví různých olejů, používám je dle potřeby. V běžném supermarketu bych je nikdy nekoupila.
Oleje si vozím z cest(IT, ŠP a Řecko), u nás je nejčastěji kupuji ve Wine Food na Smíchově (Praha).
Já kupuju v Kauflandu ten jejich Vitae D'Oro, či jak tomu nadávají… Mně chutná. Teda doufám, že nemám nějaké zvrácené chutě
Origoš z Itálie, Španělska apod. jsem nikdy neměla, nemůžu srovnávat…
nejradeji mam http://www.winemarket.cz/…l-ursini.php
davam si ho jen tak na pečivo
olivovy olej ze supermarketu pouzivam na podradne vareni. nastesti zasoby ubyvaji ![]()
Domácí italský i řecký, jinak supermarket většinou nemá kvalitu, jejich doporučení nestojí ani za namazání na vrzající panty ![]()
@marketta1 píše:
Kupujem olivovy z lidlu.Je dobry-pouzivam na normalni vareni.Extra virgin kupuji taky v Lidlu,kdyz maj ty recky tydny,tak ten.Ten pouzivame na salaty.
Taky mám oliváč z Lidlu a zatím jsem spokojená ![]()
@Black_Orchids
prosímtě, jakej olej si vozíš ze španělska? Já ten rozdíl moc nepoznám, kupuju prostě co mi přijde pod ruku. Tady toho jsou plný krámy, mě zatím chutnal každej, švagr si chrochtal i na tom obyčejném ze supermarketu ![]()
Pětilitrovku Borges z Makra, to je nelepší, co jsem zatím zkoušela. Ale používám skoro výhradně do salátů. Máme jí tak na 3-4 měsíce
.
Jedině domácí z chorvatska od tchýně, nechávám si dovést 5 litů. A pokud to, co se tady prodává jako panenský je skutečně panenský
, tak tenhle je snad ještě prenatální. Chuť musí bý zcela jasně jako když kousneš do čerstvě utržené olivy ![]()
aktuálně Monini (světle a tmavě zelený), spokojenost, hlavně s tím výraznějším.