Jaký máte osvědčený olivový olej?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1961
21.5.12 13:55

Tak už mám název - Ermano - ale jestli je někde ke koupi, to netuším :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12651
26.8.12 12:32

Včera jsem v Kaufalandu vybírala olivový olej, už už jsem měla v koši Borges a koukám na etiketu - vyrobeno z oliv pěstovaných v EU. Z principu těmhle výrobkům nevěřím, např vína jsou to nejhorší.
Tak jsme sáhla po Monini, kde bylo jasně napsáno vyrobeno v Itálii z italských oliv čistě mechanickým postupem. Je moc dobrý, ale na domácí chorvatský, co jsme si přivezli loni, to fakt nemá :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
689
8.12.12 22:15

dTest.cz

V dTestu vyhrál tento: Albert Quality / Extra Virgin olivový olej (a je i levný!) :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7354
9.12.12 12:19

@jessikka no vidíš a já si zrovna v létě přivezla z chorvatska domácí - slušný, ale na monini neměl. Chce to asi mív v Hr osvědčený zdroj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50186
21.7.14 15:40

Olivové oleje jsme si přivezla z Kypru a letos z Rhodu :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12640
21.7.14 16:12

Teď tu mám flašku farmářského oleje přímo z Řecka, ale jinak (údajně - vím to od kamaráda, sama jsem to nezjišťovala) podle časopisu dTest je nejlepší ten Franz Ferdinand. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
17.9.14 09:35

V dTestu si nedělali moc problémy a testovali jen pár olejů ze supermarketů, čímž se vykašlali na jakékoliv vzorky z menších a velmi pravděpodobně daleko lepších produkcí. Ony by jim taky udělaly pěkný kolotoč ve výsledcích a kdo by si chtěl supermarkety poštvat proti sobě, i když jsem „nezávislý“ časopis. :lol:
Jak jsme na Zakynthosu v Řecku ochutnali přímo v lisu olej Aristeon, tak už používáme jen ten, protože ho mají v různých stupních intezity (filtrovaný, nefiltrovaný, bio) i příchutích, což se docela hodí. A už ho sem i dovážejí, takže si tím hlavu nelámeme. Jen kdyby to moře bylo blíž. :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12.10.14 20:53

Zdravím, já používám olivový olej Terra Creta, jsem s nim hodně spokojena a navíc se dá i u nás v obchodech lehce sehnat. Zkuste a uvidíte.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8
19.11.14 13:35

My mame radi recky terra creta, nesmrdi, je chutny a navic se da sehnat i ve spreji co ja uprednostnuju protoze panev mi staci jen postriknout nebo nektere salatiky mame radi tez jen mirne obstriknute nez polite

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
KackaDoup
10.12.14 19:00

Hlavne ne ty na kterych je psano smes oleju z EU…ale treba recky spanesky nebo italsky…tam uz neni kde slapnout moc vedle.Lidl Penny, nebrat. Nejlepe samozrejme v bio kvalite…

• Citovat
  • Upravit
26055
10.12.14 19:01

Nejlepší je dovezený přímo od pěstitelů :pankac: :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3168
10.12.14 19:03

Já koupila na španělských týdnech v Lidlu a to je teda pěknej hnus :poblion:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10482
10.12.14 19:04

Jinak když není zbytí, koupím monini. nějak jsem si na něj zvykla a vyhovuje mi..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10482
10.12.14 19:05
@jajda32 píše:
Já koupila na španělských týdnech v Lidlu a to je teda pěknej hnus :poblion:

opravdu? Já LIDLu jinak dost věřím, ten z Italských týdnů byl moc dobrý, chuťově, vůní,..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3168
10.12.14 19:08
@Nataša píše:
opravdu? Já LIDLu jinak dost věřím, ten z Italských týdnů byl moc dobrý, chuťově, vůní,..

no, opravdu :nevim: hrozná pachuť, byl cítit v jakémkoliv jídle i v minimálním množství. No při té ceně bych se asi neměla divit…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí