Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Jo savo je prevít, my to používali jako patinu na stříbrné šperky. Známá co s tím hodně experimentovala říkala, že savo jde docela do hloubky…
každopádně přeleštit, to sundá to matné, jestli i barvu, je otázka, ale mohlo by. Obávám se, že to chce donést někam do zlatnictví pokud nevlastníš doma aspoň minibrusku a k tomu kartáčky ![]()
jeslti je nejaka domaci rada nevim, existuji ruzne cistice na stříbro.
Prstynek bych zkusila vyvarit v trosce vody a kyseline citronove. Ja tak cistim vsechno stribro i starsi jsem tak delala a to bylo pekne zcernaly. Pak vylestit a melo by to pomoct. S botama neporadim ![]()
Ahojky. Na ty prstýnky pomáhá zubní pasta. Nanes vrstvu, chvílinech působit a pak kartáčkem vydrhni ( bacha bude ti to klouzat
)
@Jitka1976 Zkus osolit horkou vodu a vložit prstýnek tak, aby se ho dotýkala hliníková lžička nebo alobal.
S botama neporadím.
Dat alobal do hrnce, na to nalit vodu a hodit tam prstýnek a vyvarit…
Hmm, mě jednou takhle popadl fantas s čištěním všeho možného a jak jsem měla SAvo po ruce vyčistila jsem i zašlé stříbrné naušnice a samozřejmě okamžitě zčernaly a už nic nepomohlo. Zkoušela jsem vše a byly prostě na vyhození ![]()
Já poradím ohledně bot ![]()
Rozhodně je fakn gelovka pod polštářky u prstů, ale bacha chce ji vyzkoušet doma, jelikož ona jakoby zvedne nohu nahoru a mohla by tě bota tlačit ze zhora..
Jinak zastávám názor že v žádné botě na podpadku se nedá vydržet bez bolesti po zhruba 10hodinách na noze ![]()
Ja mam domaci laserovou cisticku takze to asi neporadim..a co se tyka bot ber radeji nahradni protoze se obavam ze v botech na takovem podpatku tak dlouho nevydrzis. Obzvlast pokud se bude tancit.
Zubní pasta z DM ta citrónová ![]()
Boty…asi bych se později přezula ![]()
Moc díky…zkusím to postupně…doufám, že něco pomůže… ![]()
A boty..??? Já vydržím hodně…
spíš mám strach, abych si nezlámala „hnáty“ při tanci…ty gel. polštářky mě napadly, ale nenapadlo mě, že mě to vlastně zmenší prostor v botě…tak to možná bude zezhora tlačit…sakra.. @Dice no…tak uvidim..
Chce to právě fakt zkusit, někdo to nemůže kvůli tomu právě nosit…Jinak já koupila ty z Dm nebo Rossmana, je to levnější jak school ![]()
@Jitka1976 na prstýnek bych zkusila čistič stříbra a zlata (běžně koupíš v drogérce)
boty bych nechala na nohou delší dobu ať víš jak se to „rozleží“ a pak koupila gelový vložky tak kde budou tlačit. hodně se mi osvědčil spray z hedvábí, který trochu proti otlakům pomůže a gelovky pod bříško (jako za prsty) protože tam mě to na podpatcích nejvíc bolí
JOOOOO…alobal se solí…
prstýnek je uvařenej…a čistej..!!! SUPER…moc díky všem…akrát ten alobal zčernal ![]()
Ty gel. polštářky koupím, vyzkouším a pokud to bude blbý, holt je použiju v jiných botkách…a s sebou vezmu náhradní a méně drastickou obuv na přezutí až bude ouvej…
Díky a hezký den… ![]()
Ahoj…stala se mi nepříjemná věc…bělila jsem zašlé ponožky Savem Perex, měla jsem sice rukavice, ale ta voda se Savem se mi do nich dostala…měla jsem na ruce stříbrný prstýnek-oblíbený-všimla jsem si toho až při mytí rukou…prstýnek je sešedlý, tmavý a bez lesku…počítám, že je to chemická reakce na Savo…co s tím? Má s tím někdo zkušenost???
s cca 10cm podpadky…
a cca 3cm platformou…takže to není taková hrůza na nošení (já vím, že to není zdravé, ale ony jsou tááááák krásný
) Co se Vám osvědčilo, abyste vydrželi v takových botech (a nových) celé odpoledne až do noci (obřad je v 11,30…a počítám, že zábava bude do noci, spíš do rána)myslím tím různé gelové vložky do bot, polštářky a pod. Zatím v botkách chodím doma, aby si nohy zvykly…a dobrý, netlačí…ale chodím tak půl hodinky…
Moc díky za jakýkoliv tip ohledně prstýnku i botek…
A druhá věc…za cca 2 týdny jdu švagrovi na svatbu…mám nové botky
V nejhorším se můžu přezout, ale ráda bych v nich vydržela…bez újmy na zdrví