Co s průjmem v 7. tt?

16961
30.8.14 23:55

Co s průjmem v 7tt??

Ahoj, jsem poprvé těhu a asi trošku plaším, ale nerada bych něco podcenila.

Jsem v 7tt a už od středy (tj. 4dny) mám silný průjem s bolestí břicha. Průjem je opravdu jak konzistencí (první dny jen voda, dnes mírné zlepšení) tak četností (klidně i 7× denně). Stravu jsem nijak neměnila, dávám si pozor abych umyla ovoce i zeleninu pořádně, zrající sýry nejím, jím zásadně vysokoprocentní jogurty, uzeniny nejím, nesmažím… :nevim: Od gynekologa jsem dostala doporučení omezit mléčné produkty a zvýšit konzumaci rozvařených jablek a banánů.
Ale průjem se mě drží už dlouho, dala jsem domů 1,5kg :think: Na gyndu jdu v pondělí (pokud se to nezlepší) - tj za dva dny. Nevíte co mezitím? Co dělat? Kde hledat pomoc, co jíst? Je to normální? Kamarádka měla podobné obtíže celý první trimestr, tak nevím zda jen neplaším. Zase lepší jak zácpa, ale bojím se ztráty váhy (sice nejsem nějaká vychrtlina…)

Předem moc děkuji za reakce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5826
31.8.14 00:25

@chs.jasmin A proč půjdeš za 2 dny na gyndu, když se to nezlepší? :think: já bych spíš skočila k praktikovi na výtěry, na gyndě nevím, jak by ti mohli pomoct. Jinak 7.tt. je dost málo, už to máš potvrzené? Já bych ty střevní potíže do souvislosti s možným těhotenstvím moc nedávala a spíš bych si nechala udělat ten výtěr. Jinak klidně můžeš brát živočišné uhlí, to na případné těhotenství nemá žádný vliv. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1166
31.8.14 00:48

A držíš dietu? Nejdřív jen suché rohlíky, druhý den rýže a mrkev, nic mastného. Po dobu průjmu žádné mléčné výrobky ap? Léky jsi si nějaké brala? Třeba endiaron normálně můžeš. Jinak na ten výtěr sis měla skočit už v pátek, ale pokud to nepřejde, tak v pondělí běž určitě. A jak už tady padlo, tak k obvoďákovi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3035
31.8.14 01:14

Ahoj ;-) muzes Smectu, zivocisne uhli, biopron a hylak..zkus zivocisne uhli;-) a jdi k dr zitra..muze to byt prujem zpusobeny hormonalni dysbalanci..to casem prejde..ale taky infekcni..a to neni sranda..at te prihlidne dr a udela stery!! :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6721
31.8.14 07:05

@chs.jasmin klid, to bude dobré, jak píše aony - smecta, hylak, endiaron vše můžeš, tak to klidně kombinuj. někdy paradoxně moc mléčných v ýrobků průjemmůže podpořit, protože bakterie budou kvasit mléčný cukr. otázkou, zda ti budou dělat stěry po 4 denním průjmu. může to být i virového průvodu nebo klidně při tom těhu (já měla jeden den taky strašný).spíš at se nikde nic neutrhne, kdybys náhodou měla po zahnízdění hematom a hodně se zavodnovat.no ale kdyby to nepřešlo, tak k doktorovi určitě. když bude pořeba, tak tě tsejně jeden pošle i k druhému navzájem pro jistotu :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16365
31.8.14 07:22

@chs.jasmin dietu a smectu :palec:
Ztraty vahy se neboj ditko je parazit, to si vezme co potrebuje ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85381
31.8.14 07:47

@chs.jasmin dietu a Smectu, nez to prejde. Jogurty bych ted nejedla zadne. Najdi si dietu pri prujmu na internetu. Mimochodem ja mela prujem prvnich 14 dni, ne tak sileny jako ty, ale bylo to hormony… Na gynde ti s prujmem moc neporadi. Hodne pij.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Verun83
31.8.14 08:01

Nejak nevim, proc pri prujmu s bolesti bricha nedodrzujes dietu. Tj. suchary, rohliky, ryze, dusena mrkev, banan se snad taky smi. Koukni na net. Leky ktere muzes tu byly uz zminene.

• Citovat
  • Upravit
9854
31.8.14 08:24

@chs.jasmin, a držíš dietu? To je základ! A na gyndu s průjmem…no nevím, spíš skočit k obvodní! ;)

Ono pokud máš už tak dlouho průjem a jíš normálně, tak se ani nedivím, že se to nelepší…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12651
31.8.14 08:25

Proč to neřešíš s praktikem? Takovýto průjem chce hodně pít a první den ideálně úplně půst, pak pomalu najíždět s rohlíky, netučným kuřecím vývarem, suchou rýží, banánem, vařeným jablkem…
S průjmem na gyndu? 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12651
31.8.14 08:27

A jestli nedržíš průjem proto, aby jsi dítě neochudila o živiny, tak věz, že průjem je mnohem horší. A to vůbec nezmiňuju fakt, že v 7tt skutečně není živeno tím, co jíš, ale progesteronem ze žlutého tělíska.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2061
31.8.14 08:48

Ja m prujmy skoro cele tehu..ze zacatku jsem je mela dost, pak chvilu ne..no ruzne se mi narazove vraci a pomaha mi na to dieta. Jak pisou holky, suche rohliky, ryze, cerny neslazeny caj.. Ja myslim ze mi to delaji i nektere kombinace vitaminu, tak to moc nehrotim..jo a u praktika i gyndare jsem byla a vsechno oukej ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3051
31.8.14 08:53

Teď jsem měla takový problém taky, tak jsem si malá smectu. Ale je pravda za jsem to měla pravděpodobně z větší dávky magnesia! lékárnice mi řekla že to může být z toho a tak jsem snížila dávku a už je to dobré.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35545
31.8.14 09:11

Mě naposledy zabral Hylak, ale musíš si najít příbalový leták, zda můžou těhotné…osobně v těhotenství objímám mísu a zvracím, s průjmem zkušenost nemám :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85381
31.8.14 10:18

@chs.jasmin ted ctu, ze jsi vubec nemenila stravu a prujem mas uz 4 dny?!? Proc jako nedrzis dietu pri prujmu? Jen si to zhorsujes :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí