Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Jdu si pro inspiraci. Jasně, že se dá vygooglit ledasco, ale spíš mě zajímá, zda má někdo nějaký vyzkoušený recept/způsob použití.
Nějak se mi doma nashromáždily různé zajímavé potraviny (vesměs jsem je dostala darem), určitě jsou hrozně zdravé a vyhodit se mi je nechce, ale fakt nevím, co s nimi. Nepoužíváte něco z toho a neporadili byste mi, jak to vhodně spotřebovat? Jde o:
Díky za nápady. ![]()
Kelpu nacpi psovi, máš-li. Pomáhá čistit zuby, respektive neusazování plaku. Na sobě jsem nezkoušela
Rozmíchávám to v jogurtu, smrad chlupatá to jinak nežere.
S morskou rasou by se mely varit lusteniny. Muzes to davat i do polevek, vyvari se z toho mineraly.
Olej z kminu muzes davat kamkoliv - na salat, na pecenou zeleninu, na rizoto… Tepelne uz neupravovat.
Rakytníkový sirup bych použila do nějakého krému na sladší dort nebo koláč. ![]()
Můžu se připíchnout? ![]()
Holky, vaříte černou čočku belugu? Tchýně mi koupila tři balení
nevím proč, asi byla v akci
![]()
Nějaký osvědčený recept? ![]()
@Cucajz píše:
Můžu se připíchnout?
Holky, vaříte černou čočku belugu? Tchýně mi koupila tři balenínevím proč, asi byla v akci
![]()
Nějaký osvědčený recept?
Ja ráda tuto přílohu https://mamavkuchyni.cz/…u-od-1-roku/
@Cucajz pečena červená řepa, beluga, červená cibule, balsamiko, sůl, pepř, citron, rukola, balkánský sýr.
@Cucajz píše:
Můžu se připíchnout?
Holky, vaříte černou čočku belugu? Tchýně mi koupila tři balenínevím proč, asi byla v akci
![]()
Nějaký osvědčený recept?
https://www.toprecepty.cz/…cka-s-mrkvi/
Koreni klidne muzes obmenovat podle chuti ![]()
@Kacise píše:
Kelpu nacpi psovi, máš-li. Pomáhá čistit zuby, respektive neusazování plaku. Na sobě jsem nezkoušelaRozmíchávám to v jogurtu, smrad chlupatá to jinak nežere.
Segra mi vozi z ciziny, maji to i u nas morskou radu v platech. Ja ji normalne jim v tomto stavu, ale prasek neznam.
@Cucajz píše:
Můžu se připíchnout?
![]()
Nějaký osvědčený recept?
Beluga je super, mám ji radši než klasickou čočku. Nemusí se namáčet.
Já z ní dělám třeba salát (čočka, cibule, kyselejší jablko, kyselé okurky, vejce na tvrdo, oliváč, balzamikový ocet, sůl, pepř) nebo s pečenou/dušenou zeleninou a třeba fetou (ale ani nemusí být).
Díky za nápady, postupně vyzkouším. Máte-li někdo další, sem s nimi. ![]()
@Kacise Psa nemám, sama na to, to jíst v jogurtu, asi nemám odvahu. ![]()
@Cucajz Já ji vařím jako normální čočku, chuť je podobná, akorát se to tak nerozvaří na kaši, zůstává vcelku. Dcera nemá moc ráda kašovité věci, takže jí vařím raději tuhle čočku.
@Cucajz píše:
Můžu se připíchnout?
![]()
Nějaký osvědčený recept?
Uvařit podle návodu a vytuňuju s ní zeleninové saláty podle sezony. Obzvlášť mi tochutná třeba v kombinaci beluga, okurky, rajčata, kopr, zakpat olivačem a jablečnym octem. Vařím ji víc najednou, dá se dát i do mrazáku a brát na jednotlivé porce.
@klamonožka tu řasu mám nejradši do polévky, ale dávám i do zapékaných věcí jako třeba brambory atd.
@Cucajz píše:
Můžu se připíchnout?
![]()
Nějaký osvědčený recept?
Miluju belugu.
V salatech, jak psali holky, jako přílohu k rybě, nebo smíchánou s rýží (to mě naučila naše školní jídelna
).
Ale nejradši ji máme „po indickou“ - dhal makani.