Jak opravdu chutně upravit kuskus?

2182
7.6.23 00:26

Jak opravdu chutně upravit kuskus?

Ahoj, nechutná nám kuskus - asi ho špatně upravuji. Kamarádky mi tvrdí, že stačí zalít horkou vodou, nechat odstát, okořenit, no jak je to v receptech. Zkusila jsem i dát do vývaru, ale nějak nic moc. Máte opravdu dobré a rychlé kuskus recepty? Ne sladké. Děkuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
44207
7.6.23 00:55
@maskovak píše:
Ahoj, nechutná nám kuskus - asi ho špatně upravuji. Kamarádky mi tvrdí, že stačí zalít horkou vodou, nechat odstát, okořenit, no jak je to v receptech. Zkusila jsem i dát do vývaru, ale nějak nic moc. Máte opravdu dobré a rychlé kuskus recepty? Ne sladké. Děkuji.

Vždyť je to těstovina. Není na tom nic k chutnání a nejí se to jen tak. Je to buď příloha k nějakému chuťově zajímavému jídlu nebo musí být výrazná ta vložka, se kterou se to míchá.

Já to nepoužívám. Nemáme ale rádi ani normální těstoviny jako přílohu. Jíme v podstatě jen šunkofleky a polévkové nudle.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7.6.23 01:52

Základní příprava je promíchat s olejem a osolit, zalít horkou vodou a na závěr do připraveného kuskusu vmíchat kousek másla.
Pro chuť je důležitá ta sůl a máslo. Ale chuť dodává hlavně ta tekutina, se kterou ho zaléváš. Nejlepší je nahradit vodu vývarem! Pro letní svěžest přidávám šťávu z celého citrónu nebo pomeranče. Může být trocha koření, třeba římský kmín. A ideálně hodně nasekaných bylinek - petržel, klidně máta, koriandr… :srdce:
Dělám ho asi nejčastěji ke grilovaný zelenině a třeba halloumi nebo kousku masa.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1341
7.6.23 02:13

Kuskus používám místo rýže do rizota. Skvělá je kombinace sušené houby, cibulka, uzenina, nejlíp uzené maso, hrášek, houbové koření a uvařený kuskus. Nastrouhat sýr, zelenina a oběd jak víno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anais Brno
7.6.23 02:28

Arabové kus kus vaří v páře… Mají na to speciální hrnec, dole vaří polévku s masem, na to hodí takový cedník, kterým ale kus kus neprodává, trochu to pokropil vodou, trochu olivového oleje a pak během vaření ho párkrát promíchají.
Když čtu recept zalijeme vodou, je mi na :poblion:
Je to těstovina…

• Citovat
  • Upravit
34322
7.6.23 02:32

A proc jist kuskus?
Je to testovina.
Kdyz uz tak zitny, celozrnny.

Nebo rovnou celozrnne nebo spaldove testoviny, vyborne maji treba v DMku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7221
7.6.23 05:41

A já dělám květákový Mozeček s kus kusem místo brambor. Máslo, Cibulka nebo pórek, květák, kmín, sůl pepř, vejce, kuskus. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4385
7.6.23 05:50

Ihned po zalití přidávám pár kapek oliváče, pepř, sůl a bylinky. Někdy smíchám s pestem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2406
7.6.23 06:03
@Jackie Daniels píše:
Základní příprava je promíchat s olejem a osolit, zalít horkou vodou a na závěr do připraveného kuskusu vmíchat kousek másla.
Pro chuť je důležitá ta sůl a máslo. Ale chuť dodává hlavně ta tekutina, se kterou ho zaléváš. Nejlepší je nahradit vodu vývarem! Pro letní svěžest přidávám šťávu z celého citrónu nebo pomeranče. Může být trocha koření, třeba římský kmín. A ideálně hodně nasekaných bylinek - petržel, klidně máta, koriandr… :srdce:
Dělám ho asi nejčastěji ke grilovaný zelenině a třeba halloumi nebo kousku masa.

My teda nesolíme ani nemastíme. Jíme jako přílohu k rybě, masu. A chutná i tak. Je teda fakt, že koriandr a mátu používáme, ale sůl a máslo do kuskusu fakt ne. Koření mi nepřijde třeba, když je ochucené to hlavní jídlo. :think: Možná tazatelka prostě nemá ráda kuskus, to se může stát. Třeba kolínka taky každý nemusí. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25182
7.6.23 06:12

Dělám kuskus s Čirým zeleninovým vývarem od Nikalu. Pak orestuji zeleninu, přidám kuskus a mozarelu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4164
7.6.23 06:31

Změklý restuju na pánvičce se zeleninou a kořením, k tomu pak nakládané papriky nebo červená řepa.
Ale pokud kuskus někomu nechutná, tak ať ho nejí vůbec, já to mám takhle s rybama, kromě tuňáka v konzervě mi nechutnají, i kdyby úprava byla jakákoliv.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56264
7.6.23 06:37

Uvařím kuskus ve vývaru. Na pánvi opecu cibuli papriku, mrkev, okoření italskou směsí a smícháme s kuskusem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37144
7.6.23 06:41

Dyt je to příloha, dělám ho místo ryze, protože je to rychlejší :nevim: osolim, zaleju horkou vodou, nechám chvíli odstat a serviruju.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7513
7.6.23 06:59

Mi taky nechutná…nevím proč, když je to těstovina..asi je to prostě jiné… nooo každopádně nechutná mi nejím to… proč to potřebuješ jíst? @maskovak

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4760
7.6.23 07:07

Taky mi moc nechutná jen tak.
Já ho zaliju vodou a osolím. A pak to hodím na pánev po masu, takže to ochutí ten výpek, a přihodím k tomu třeba kukuřici. Chutná mi jen takto orestovaný. I děti to mají rádi… jinak nic moc. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí