Jak uvařit guláš?

Anonymní
20.5.23 11:59

Jak uvařit guláš

Ahoj holky chcy se zeptat jak vaříte guláš protože já už ho skousela několikrát a vždycky je hořký a nechutna dobře a nevím co furt dělám špatně dam normálně základ sádlo cybuli a pak maso chvíli povařím a pak zaleje vývarem a potom koření vaření a zahusťení a pak se jde podávat prosím nějaký rady a typy jak na to na internetu toho je málo díky za anonym holki z práce by se podelali smíchy ze ještě neumim vařit guláš a oni Jo díky Lenka Striteska 20.5.2023

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Svetluska55
20.5.23 12:03

Hezky pokus :)
Cybule, holki a jeďte podpis k tomu.

• Citovat
  • Upravit
20893
20.5.23 12:03

Pripalis vždycky papriku. Tak je pak hořká.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1367
20.5.23 12:06

Ahoj. Dělám z hovězího masa, to si den dopředu nasolím, kapnu olej a nechám uležet. Nakrájím tolik cibule, kolik mám masa. Cibuli pozvolna smažím na sádle než zhnědne, pořád s ním micham. Přidám maso, zasypu sladnou paprikou, chvíli smažím a zaleju vodou. Vodu nechám vyvařit, zaleju znovu a tak pořád dokola, než je maso měkké. Dochutím ještě pepřem a sušeným česnekem. Nakonec zaleju pivem, povařím a zahustim kupovanou tmavou jíškou. 8) mě by se zase hodil návod na svíčkovou :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21
20.5.23 12:09

Příspěvek na bydlení

Ahoj, nechci zadat, ale zajímá mě to, jak to vůbec je.
Když je někdo na RD a chlap má milion za rok, jaký příjem se počítá do příspěvku na balení.
Rozpočítá se celý milion děleno 12, nebo se to počítá po srážení výdajů. Nebo jinak, nevíte někdo?

Máme tady takovou debatu, s přáteli, tak to potřebujeme zjistit pravdu.
Děkuju za ochotu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7221
20.5.23 12:21

Pokud je to horký tak je připravena paprika možná i cibule.
Sádlo, cibule jak začne zlatnout přidám maso, půl lžičky papriky nechám zatáhnout podlejí skleničku vody přidám nakrájenou papriku buď bílou nebo červenou a podliju vodou nebo vývarem. Sůl pepř, kmín. Pokud je hovězí tak i lžičku protlaku. Nechám vařit do měkka. Maso vyndávám. Guláš rozmixuju do hladká a přidám zpátky maso. Tadá :palec: :potlesk: :potlesk:.jen bych dodala, že mixovat se nemusí. Já to jinak nedam :?.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20.5.23 12:32

Já bych poprosila nějaký osvědčený recept na rajskou. :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35763
20.5.23 12:33
@Bpc0105 píše:
Ahoj, nechci zadat, ale zajímá mě to, jak to vůbec je.
Když je někdo na RD a chlap má milion za rok, jaký příjem se počítá do příspěvku na balení.
Rozpočítá se celý milion děleno 12, nebo se to počítá po srážení výdajů. Nebo jinak, nevíte někdo?Máme tady takovou debatu, s přáteli, tak to potřebujeme zjistit pravdu.
Děkuju za ochotu.

Tak s takovým příjmem se nemusí bát, že by příspěvek vůbec dostal. Takže mu to může být jedno.
Ale je to z příjmu, ne z obratu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15820
20.5.23 12:36
@JancaS84 píše:
Tak s takovým příjmem se nemusí bát, že by příspěvek vůbec dostal. Takže mu to může být jedno.
Ale je to z příjmu, ne z obratu.

Kdo dnes neokrádá stát, jako by nebyl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7221
20.5.23 12:37
@broskvová zmrzlina píše:
Já bych poprosila nějaký osvědčený recept na rajskou. :srdce:

S perníkem? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ludmilaadamkova
20.5.23 12:38

@JancaS84 Ale ty nevíš zda ten milion má jako OSVC nebo jako zaměstnanec.. ty vydaje může myslet taky jako půjčky, pojištění, výdaje za bydlení atd…

vůbec nemusí chápat co myslíš výrazem „obrat“ :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
35763
20.5.23 12:42
@ludmilaadamkova píše:
@JancaS84 Ale ty nevíš zda ten milion má jako OSVC nebo jako zaměstnanec.. ty vydaje může myslet taky jako půjčky, pojištění, výdaje za bydlení atd…vůbec nemusí chápat co myslíš výrazem „obrat“ :mrgreen:

Vidíš to máš pravdu. Kdy jsem viděla slovo výdaje tak jsem automaticky počítala s OSVČ. Profesní deformace

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ludmilaadamkova
20.5.23 12:44
@JancaS84 píše:
Vidíš to máš pravdu. Kdy jsem viděla slovo výdaje tak jsem automaticky počítala s OSVČ. Profesní deformace

už jen fakt, že svůj dotaz položila do cizí diskuze s názvem jak uvařit guláš… no byla bych hodně opa :mrgreen: trná

• Citovat
  • Upravit
4043
20.5.23 13:04

To je teda pěknej guláš… tahle diskuze… :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65162
20.5.23 13:05
@Atisia píše:
S perníkem? :think: