Co s tím papírem?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Co s tím papírem?
Ahoj všem…od dr jsem dostala papír na MD,ale nemám na ní nárok.Tak se ptám zkušených zde,co s tím papírem?Někdo mi říkal že prostě nic a někdo že i tak s tím musím na sociálku,aby mi pak poslali potvrzení že nárok nemám.Tak vůbec nevím,poradíte?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Já bych řekla že na tu sociálku, aby pak nebyl problém s rodičákem, protože na ten snad opravdu musíš mít doklad že nemáš mateřskou.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj Crystal,
já to měla podobně a musela jsem ten nárok na MD nechat potvrdit, že v podstatě nemám nárok, aby mi vzniknul nárok na rodičák… prostě je to na palici. Lítala jsem kvůli tomu z jednoho úřadu na druhý, pak jsem skončila tam kde to všechno začalo. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Aha takže dojít s tím normálně na sociálku?Nebo někam jinam?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
nejspíš na tu sociálku (v některých situací by to mohl být zaměstnavatel nebo úp) od té sociálky potom budeš muset mít papír, že nemáš nárok na MD
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mě tak irituje slovo sociálka!
„papír od dr“ nechat potvrdit na ČSSZ (česká správa sociálního zabezpečení) a s tím a rodným listem miminka pak na OSSP (odbor státní sociální podpory) zažádat o rodičák.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Pipet píše:
Mě tak irituje slovo sociálka!„papír od dr“ nechat potvrdit na ČSSZ (česká správa sociálního zabezpečení) a s tím a rodným listem miminka pak na OSSP (odbor státní sociální podpory) zažádat o rodičák.
tak ted teda neívm kam jít protože minule sjem si byla vše vyřizovat na sociálce a netuším zda to je čssz nebo ossp byla jsem jen tam
u nás je to prostě sociálka a hotovo a jelikož jsem tam byla jen tenkrát tka fakt netuším
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Pipet píše:
Mě tak irituje slovo sociálka!„papír od dr“ nechat potvrdit na ČSSZ (česká správa sociálního zabezpečení) a s tím a rodným listem miminka pak na OSSP (odbor státní sociální podpory) zažádat o rodičák.
No, víš, ale když už přesně, tak přesně!
Tedy nejprve na ČSSZ a pak na ÚP (Úřad práce), odbor státní sociální podpory…
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
BohunkaP píše:Pipet píše:No, víš, ale když už přesně, tak přesně!
Mne taky vadi, kdyz neco rika jen „socialka“, protoze tech je vic, coz je na palici, ale ja bych to teda jeste poopravila - mozna zalezi na bydlisti, ja jsem z Prahy, ale byla jsem na
PSSZ (Prazska sprava soc.zabezpeceni)-nikoliv ČSSZ!!, tam se vyrizuje tzv materska (neboli PPM)
a potom jak pise Bohunka na Urade prace-odboru statni soc.podpory, a tam se vyrizuje rodicovska (neboli RP).
V Praze je totiz jak PSSZ, tak ČSSZ, a myslim, ze existuje i OSSZ
ale nastesti jsem tam byla jen s timto a doufam, ze uz nikdy vice, takze vic o „socialkach“ nevim.
Jo, a na tu PSSZ se musi na tu hlavni, tzn. do Trojske, Praha 8 (i tech PSSZ je totiz vic
).
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
nakukovatelka píše:BohunkaP píše:Mne taky vadi, kdyz neco rika jen „socialka“, protoze tech je vic, coz je na palici, ale ja bych to teda jeste poopravila - mozna zalezi na bydlisti, ja jsem z Prahy, ale byla jsem naPipet píše:No, víš, ale když už přesně, tak přesně!
PSSZ (Prazska sprava soc.zabezpeceni)-nikoliv ČSSZ!!, tam se vyrizuje tzv materska (neboli PPM)
a potom jak pise Bohunka na Urade prace-odboru statni soc.podpory, a tam se vyrizuje rodicovska (neboli RP).
V Praze je totiz jak PSSZ, tak ČSSZ, a myslim, ze existuje i OSSZale nastesti jsem tam byla jen s timto a doufam, ze uz nikdy vice, takze vic o „socialkach“ nevim.
Jo, a na tu PSSZ se musi na tu hlavni, tzn. do Trojske, Praha 8 (i tech PSSZ je totiz vic).
PSSZ (Pražská správa sociálnío zabezpečení) je normální ČSSZ, územní pracoviště Praha. Těchto územních pracovišť (tedy PSSZ) je v Praze více (10, tuším), přičemž v Trojské ulici sídlí nejen PSSZ Praha 8, ale také centrální pracoviště pro Prahu.
Dále existují tzv. OSSZ (Okresní správa sociálního zabezpečení), např. OSSZ České Budějovice, Jindřichův Hradec, apod., v Brně MSSZ (Městská SSZ), ale všechny tyto zkratky jsou územní pracoviště ČSSZ. Na těchto pracovištích se řeší peněžitá pomoc v mateřství.
Rodičovský příspěvek se vyřizuje na Úřadu práce, odbor státní sociální podpory.
Tolik teorie, když už jsme to načali, za což se zakladatelce omlouvám.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Aha, ja ze kdysi byla s papirem kvuli duchodu(
) na te CSSZ Krizova ulice,Praha Smichov, to zas delaji tam, a to jsem Prazak, na uzemni pracoviste Prahy (tedy PSSZ) me neposlali, delali to na tom Smichove.
No to je jedno, uradu je proste hodne.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ja na materskou taky nemela narok,tak sem sla s tim papirtem od doktorky na urad prace a tam mi dali vyplnit papir o rodicaku a porodne…
- Citovat
- Upravit
na pracák?co s tím má pracák společného?
to je teda složitý kurna tak když nemá nárok tak nemám ne proč se s tím musí lítat kdo ví kde…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Crystal87 píše:
na pracák?co s tím má pracák společného?to je teda složitý kurna tak když nemá nárok tak nemám ne proč se s tím musí lítat kdo ví kde…
no rodičovský příspěvek, a jiné sociální dávky řeší odbor státní sociální podpora, který je při úřadu práce ( http://portal.mpsv.cz/soc/ssp )
(okresní/pražská/městská) správa sociálního zabezpečení řeší PPM, vyrovnávací příspěvek, nemocenskou, důchody, … pro rodičovský příspěvek po tobě můžou chtít od správy sociálního zabezpečení potvrzení, že nemáš nárok na PPM (záleží na úřednicích, někdě ho nevyžadují)
jestli Tvé bydliště v profilu odpovídá:
http://portal.mpsv.cz/…ocal/hb_info
http://www.cssz.cz/…kuv-brod.htm
- načítám...
- Citovat
- Zmínit