Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Zdravím. Nejsem zvyklá někam psát a ani diskuze moc číst ale trochu mě to donutilo. Mám chlapečka je mu 5 měsíců a týden. Je to hodné, šťastné miminko ALE poslední tři dny je to hrozný. Máme svůj režim asi od dvou měsíců. Vše skvěle funguje každý den ve stejnou dobu jí, spí a chodí na procházky vždy byl spokojený ale teď se směje vše v pohodě a z ničeho nic histerický pláč a slzy jak hrachy ani v náručí ho neutiším. Vše si zuřivě cpe do pusy až se skoro dáví, slintá vzteká se nic ho nebaví a z pusinky cítím něco co ani až tak nesmrdí ale je to takový zvláštní odér
.Já si myslela že začínají zuby ale všichni mi tvrdí, že když nemá nějak zvlášť nateklé dásně že to zuby nebudou. Tak já nevím. Někdo nějakou radu? ![]()
@Lamátko já si to také myslím ale všichni mi tvrdí že tohle není nateklá dáseň i když podle mě trochu jo ![]()
Ježíši nech chudáka a nefot ho takhle. Vůbec to nemusí mít nateklé a už ho to bolí. Proto i slinta. Je to normální. ![]()
@mamina89 píše:
Ježíši nech chudáka a nefot ho takhle. Vůbec to nemusí mít nateklé a už ho to bolí. Proto i slinta. Je to normální.
Bylo to rychle netrápila jsem ho ![]()
Takže to asi fakt budou zuby. Chudinka. Takže už mohu používat Calgel na zklidnění?
@Marie f píše:
Bylo to rychle netrápila jsem ho
Takže to asi fakt budou zuby. Chudinka. Takže už mohu používat Calgel na zklidnění?
Tak můžeš, ale já bych počkala, až bude vidět alespoň kde to leze.
Jinak mu můžeš mazat půlku pusy a asi to není úplně zdravá věc, nvm ![]()
@mamina89 píše:
Tak můžeš, ale já bych počkala, až bude vidět alespoň kde to leze.Jinak mu můžeš mazat půlku pusy a asi to není úplně zdravá věc, nvm
To je pravda, ale jak dlouho může trvat než se to ukáže? Právě aby netrpěl bůh ví jak dlouho. Je to moje první dítě tak nemám vůbec představu jak dlouho to může trvat.
Strc dudliky do mrazaku a pak mu je dej. Pak ten calgel, zabira slusne.
Pry zuby nejvic boli, kdyz vylejzaji z celistni kosti…u nas je to vzdy cca mesic pred tim, nez se zacnou prorezavat dasnemi. To je pak malej uz vzdy v klidu.