Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj
mám dotaz jedeme v září k moři s dcerou v tu dobu jí bude 5 a půl měsíce a už jí kašičky i příkrmy, mlíčko má jen večer a v noci nebo na dosycení. Jak by jste tam řesily jídlo vy? co vše jí vzít sebou??jaké máte zkušenosti? A ještě jeden dotaz jaké jídlo by jste vzali sebou pro vás??budeme a apartmánu tak nějaké typy? co vzít sebou už jakoby co se nemusi pak nijak připravovat co by šlo vzít k vodě atd. a pak nějaké lehké rychlé jídlo na oběd.
Děkuji moc
Máš přenosnou lednici? Jinak to nemá cenu řešit.
Já bych se najedla v restauraci nebo to řešila studeným těstovinovým salátem, ovocem, zeleninou, obloženou bagetou.
Ahojky, ja k mori tahla prikrmy a kase - na miste jsem zjistila ze vse jsem tam mohla koupit, takze ted bych uz nic netahla - byly jsme v Recku.
K jidlu pro nas - to bych asi taky resila na miste a vsechny surovny koupila tam.
Janca. Nikca:
Co se týče jídla pro mimčo, zkušenost nemám.. ale pár tipů pro Tebe s manželem(přítelem) bych měla.
My jsme si letos na dovolenou do Itálie vezli taky takový rychlovky:
zavařila jsem si obdělané maso(kuřecí)jen na oleji a okořeněné - to jsem později dělala až tam s těstovinami a třeba bazalkovým pestem a rukolou (kupované na místě),pak jsem s sebou vezla zmražené mleté maso. zabalila jsem ho do mokrých utěrek a dala do převozní ledničky
z z něho jsem potom dělala špízy(vezli jsme si gril)a k tomu jen zeleninkový salátek, další jsme měli tortilly se zeleninou a tuňákem atd. Prostě samý lehce stravitelný jídla kterým převoz nevadil ![]()
@luffinka děkuju moc, právě něco takového jsem měla namysli. Né vše chceme kupovat tam. toto je rychlé a lehké do toho teplého počasí tam ![]()
my jedeme v záři do chorvatska tak abych měla představu co si udělat sebou. aspon něco málo
Plánuji půl na půl večeře v restauraci, vaření doma. převážně jejich ryby. zbytek kuskus, těstoviny s pestem, rýži s hotovou Alnatura omáčkou. na oběd bud jen ovoce, kvuli dětem vemu asi nějaké ty pufované chlebíčk, y knekebroty, zeleninový salát ( do něj těstoviny, bulgur, tuňáka).
miminu bych vzala skleničky, pokud to jí. Jinak jako doma.
Vrátili jsme se teď z Chorvatska, doma sem si zavařila do sklenic guláš, maso na houbách a něco jako znojemskou, tam sem dovařila jen přílohu ![]()
Vařící jídlo jsem dala do horké sklenice (buď vyhřeješ v troubě nebo ve vařící vodě) a zavíčkuješ, necháš vychladnout. Já až druhý den, vařila sklenice v hrnci s vodou ještě 15 min. Vše vydrželo celý týden
Pro malou určitě skleničky, můžeš koupit i tam
pak dáš jen na slunko a sklenička je ohřátá ![]()
@Janca.Nikca s 5, 5 měsíčním miminkem k mori bych urco nejela
@Karkulka 1 píše:
a na to se ptal kdo?
@Janca.Nikca Jak tady už někdo psal…vše tam koupíš. Jsou tam kauflandy, takže jsem to řešila tak, že jsem si vzala s sebou + jsem dokupovala. Super věc je cestovní ledička, kam to všechno naskládáš. Pokud bys to chtěla pro dítko vzít z čr, tak si vezmi vše, co normálně papá + nezapomeň kojeneckou vodu.
Pro nás jsme brali těstoviny na těstovinový salát, zmražené maso na různé způsoby - dělala jsem čínu s rýží, maso se zeleninou a bramborem…stejně jsme v rom vedru jedli až večer, přes den jsme se cpali ovocem
Jinak jsem zjistila, že byla blbost toho s sebou táhnout tolik, protože tam nakoupíš skoro za ty samé peníze jako u nás…a ovoce a zelenina je na tržnicích nádherná ![]()
@Janca.Nikca mimču vem skleničky, mlíko, kaše, popř se jistě něco dá dokoupit i na místě, kdyby náhodou
Pro dospělé neporadím - my na dovči nebereme nic, najímse se v restauracích, kupujeme jídlo v místě a nebo jen ovoce, zelenina, pečivo
@Karkulka 1 píše:
Já taky ne
, a proboha už vůbec ne autem. ![]()
Nicméně k tématu, vzala bych nějaký skleničky boloňských omáček, nebo tak něco. Až na místě můžeš koupit něco, čím to vylepšit. Na maso bych se vybodla, člověk bez masa vydrží, a rychle se to kazí. Případně se koupí tam. Není tam tak draho. ![]()
Do Chorvatska bych nevozila žádné jídlo, max jen do začátku. Koupíš tam to stejné, co u nás a cenově to vychází podobně.
Já brala skleničky - masozeleninové, ke svačině přesnídávky, skleničky s tvarohem, mléčnou rýži. Pak mléko s kaší od Nestlé, to se mi hodně osvědčilo na pláži, nemusíš to ohřívat (náš to pije vlažné a zasytí), pak navečer kaše.
@pikola píše:
Máš přenosnou lednici? Jinak to nemá cenu řešit.
a to by ses divila ![]()