Co s sebou k moři k jídlu?

215
29.7.13 12:51

Co sebou k moři k jídlu

Ahoj :mavam: :mavam: mám dotaz jedeme v září k moři s dcerou v tu dobu jí bude 5 a půl měsíce a už jí kašičky i příkrmy, mlíčko má jen večer a v noci nebo na dosycení. Jak by jste tam řesily jídlo vy? co vše jí vzít sebou??jaké máte zkušenosti? A ještě jeden dotaz jaké jídlo by jste vzali sebou pro vás??budeme a apartmánu tak nějaké typy? co vzít sebou už jakoby co se nemusi pak nijak připravovat co by šlo vzít k vodě atd. a pak nějaké lehké rychlé jídlo na oběd.
Děkuji moc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
36193
29.7.13 12:58

Máš přenosnou lednici? Jinak to nemá cenu řešit.
Já bych se najedla v restauraci nebo to řešila studeným těstovinovým salátem, ovocem, zeleninou, obloženou bagetou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
alli_li
29.7.13 12:59

Ahojky, ja k mori tahla prikrmy a kase - na miste jsem zjistila ze vse jsem tam mohla koupit, takze ted bych uz nic netahla - byly jsme v Recku.
K jidlu pro nas - to bych asi taky resila na miste a vsechny surovny koupila tam.

• Citovat
  • Upravit
4484
29.7.13 13:04

Janca. Nikca:
Co se týče jídla pro mimčo, zkušenost nemám.. ale pár tipů pro Tebe s manželem(přítelem) bych měla.
My jsme si letos na dovolenou do Itálie vezli taky takový rychlovky:
zavařila jsem si obdělané maso(kuřecí)jen na oleji a okořeněné - to jsem později dělala až tam s těstovinami a třeba bazalkovým pestem a rukolou (kupované na místě),pak jsem s sebou vezla zmražené mleté maso. zabalila jsem ho do mokrých utěrek a dala do převozní ledničky :palec: z z něho jsem potom dělala špízy(vezli jsme si gril)a k tomu jen zeleninkový salátek, další jsme měli tortilly se zeleninou a tuňákem atd. Prostě samý lehce stravitelný jídla kterým převoz nevadil :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
215
29.7.13 13:07

@luffinka děkuju moc, právě něco takového jsem měla namysli. Né vše chceme kupovat tam. toto je rychlé a lehké do toho teplého počasí tam :)
my jedeme v záři do chorvatska tak abych měla představu co si udělat sebou. aspon něco málo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81528
29.7.13 13:16

Plánuji půl na půl večeře v restauraci, vaření doma. převážně jejich ryby. zbytek kuskus, těstoviny s pestem, rýži s hotovou Alnatura omáčkou. na oběd bud jen ovoce, kvuli dětem vemu asi nějaké ty pufované chlebíčk, y knekebroty, zeleninový salát ( do něj těstoviny, bulgur, tuňáka).
miminu bych vzala skleničky, pokud to jí. Jinak jako doma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1180
29.7.13 13:18

Vrátili jsme se teď z Chorvatska, doma sem si zavařila do sklenic guláš, maso na houbách a něco jako znojemskou, tam sem dovařila jen přílohu ;)
Vařící jídlo jsem dala do horké sklenice (buď vyhřeješ v troubě nebo ve vařící vodě) a zavíčkuješ, necháš vychladnout. Já až druhý den, vařila sklenice v hrnci s vodou ještě 15 min. Vše vydrželo celý týden :potlesk: Pro malou určitě skleničky, můžeš koupit i tam ;) pak dáš jen na slunko a sklenička je ohřátá :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5515
29.7.13 13:21

@Janca.Nikca s 5, 5 měsíčním miminkem k mori bych urco nejela

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81528
29.7.13 13:24
@Karkulka 1 píše:
@Janca.Nikca s 5, 5 měsíčním miminkem k mori bych urco nejela

a na to se ptal kdo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5277
29.7.13 13:32

@Janca.Nikca Jak tady už někdo psal…vše tam koupíš. Jsou tam kauflandy, takže jsem to řešila tak, že jsem si vzala s sebou + jsem dokupovala. Super věc je cestovní ledička, kam to všechno naskládáš. Pokud bys to chtěla pro dítko vzít z čr, tak si vezmi vše, co normálně papá + nezapomeň kojeneckou vodu.

Pro nás jsme brali těstoviny na těstovinový salát, zmražené maso na různé způsoby - dělala jsem čínu s rýží, maso se zeleninou a bramborem…stejně jsme v rom vedru jedli až večer, přes den jsme se cpali ovocem :palec: Jinak jsem zjistila, že byla blbost toho s sebou táhnout tolik, protože tam nakoupíš skoro za ty samé peníze jako u nás…a ovoce a zelenina je na tržnicích nádherná :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22614
29.7.13 13:34

@Janca.Nikca mimču vem skleničky, mlíko, kaše, popř se jistě něco dá dokoupit i na místě, kdyby náhodou
Pro dospělé neporadím - my na dovči nebereme nic, najímse se v restauracích, kupujeme jídlo v místě a nebo jen ovoce, zelenina, pečivo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5727
29.7.13 13:37
@Karkulka 1 píše:
@Janca.Nikca s 5, 5 měsíčním miminkem k mori bych urco nejela

Já taky ne :mrgreen:, a proboha už vůbec ne autem. 8)

Nicméně k tématu, vzala bych nějaký skleničky boloňských omáček, nebo tak něco. Až na místě můžeš koupit něco, čím to vylepšit. Na maso bych se vybodla, člověk bez masa vydrží, a rychle se to kazí. Případně se koupí tam. Není tam tak draho. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2534
29.7.13 13:42

Do Chorvatska bych nevozila žádné jídlo, max jen do začátku. Koupíš tam to stejné, co u nás a cenově to vychází podobně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1908
29.7.13 13:44

Já brala skleničky - masozeleninové, ke svačině přesnídávky, skleničky s tvarohem, mléčnou rýži. Pak mléko s kaší od Nestlé, to se mi hodně osvědčilo na pláži, nemusíš to ohřívat (náš to pije vlažné a zasytí), pak navečer kaše.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43057
29.7.13 13:48
@pikola píše:
Máš přenosnou lednici? Jinak to nemá cenu řešit.

a to by ses divila :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario