Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Dneska jsem byla na monitoru, přišla ke mě porodní asistentka a řekla mi: víte že máte kontrakce? já na ní koukala, že mě bolí podbříšek jako při ms, a tvrdne bříško, pak mi řekla doktorka, že mám silný poslíčky a mám být připravená kdyby byly pravidelný nebo odtekla voda, nevím co si mám o tom tedy myslet jestli jsou to kontrakce nebo jen poslíčky? má s tím někdo zkušenost? takle můžu čekat i několik dní ![]()
@iwetka05 poslíček je vlastně kontrakce - stah dělohy.. Já byla na vyvolání, na monitoru už byly, já necítila nic
Začala jsem je cítit až po prasknutí vody..
@iwetka05 nic proste čekej, ak se to udou kontrakce je možné že porodíš,
nevím co si chceš otom myslet ![]()
Hodne štestí
![]()
a ty si v nemocnici? ![]()
Ani oni to nevědí. ctg zaznamená jen děložní činnost. rozdíl je v tom že kontrakce otevírá, poslíčky ne. takže to asi sestra dost těžko pozná… hodnotit se to dá jen komplexně s vyšetřením čípku
@iwetka05 píše:
takle můžu čekat i několik dní
No to samozřejmě můžeš.
Třeba i dva tři týdny, jestli ještě nejsi nějak extra po termínu.
Co by sis jako měla myslet… že jsi těhotná a pomalu se Ti blíží porod. ![]()
Příspěvek upraven 02.05.13 v 13:34
Já měla pěkné kopečky - kontrakce na monitoru už 3 týdny před porodem… jen nebolely, cítila jsem to jen jako nebolestivé tvrdnutí.
Až začaly bolet, byl to porod ![]()
@Pipet
me nebolely, ani kdyz jsem byla otevrena na 7 a na monitoru kopce jak v himalajich… ![]()
ja proste nepoznala, ze rodim
![]()
@BohunkaP přesně já tak čekala od 34tt a syn šel v termínu. každou kontrolu to bylo, že příště už se neuvidíme… ![]()
@iwetka05 stalo se mi to samý, přišla ke mě na monitoru porodn asistentka, koukla a říká „nerodíte??“
a já : „ne myslím že ne
", ona:“určitě?„, já : "jak se to pozná??“…no sranda veliká.
Nakonec jsem ten den nerodila
@Ali-Ali A ještě si na to stěžuj
![]()
I když chápu, že nepoznat porod je trochu… nepraktické ![]()
@skoromamuška píše:
@iwetka05 stalo se mi to samý, přišla ke mě na monitoru porodn asistentka, koukla a říká „nerodíte??“a já : „ne myslím že ne
![]()
![]()
", ona:“určitě?„, já : "jak se to pozná??“…no sranda veliká.
Nakonec jsem ten den nerodila
Já se jen ptám páč jsem prvorodička a už v tom mám fakt guláš každý řiká něco jinýho
to řikala doktorka taky že jsou pěkný kopečky a termín mám za 14 dní ![]()
Nic si o to nemysli, porod poznáš stoprocentně a podle kontrakcí/poslíčků na monitoru se to zas tak nepozná, pokud třeba trpíš na tvrdnutí břicha. Mně tvrdlo břicho i víc než desetkrát denně asi od poloviny těhotenství, bylo to zaznamenané na každém monitoru v nemocnici a stejně jsem rodila 40+3 ![]()