Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Ahoj holky. V listopadu budu rodit své druhé dítě. To bude mému chlapečkovy 1 rok. Nevíte jestli může se mnou být v nemocnici, kdybych si zaplatila nadstandartní pokoj? Nemám totiž hlídání. Předem děkuji za odpověď ![]()
@mc.ellinka no to je teda prekérka. já myslím že ikdyby to šlo tak mi to příjde jako ne moc dobrý nápad. přece jen budeš po porodu vvyčerpaná a chlapeček bude chtít pozornost. tatínek není??
prostě hlídání neseženeš ani náhodou??
navíc si myslím že by to nedovolili ![]()
To slyším prvně, ale co se zeptat přímo v porodnici, ve které budeš rodit??
Jako v Olomouci to povolí a ve Zlíně ne, takže bych se zaměřila asi konkrétně
Na nadstandardu by asi být mohl, bývá tam běžně celá rodina. Ale v prvé řadě bude muset být nadstandard volný, což bude asi největší problém, je o ně velký zájem.
@Seizdra píše:
To slyším prvně, ale co se zeptat přímo v porodnici, ve které budeš rodit??Jako v Olomouci to povolí a ve Zlíně ne, takže bych se zaměřila asi konkrétně
asi tak no ![]()
A v dobe porodu bude na porodnim sale?
![]()
Nemas vubec nikoho? Rodice, kamaradky, deti nemaji otce?
Pro mě když jela sanitka před pár týdny, tak jsem zrovna byla doma sama, říkala jsem jim, že mám 5ti měsíční holčičku, tak mi řekli do telefonu, že jí teda vezmou se mnou, ale pak si pro ní někdo musí přijet a vzít jí domů..naštěstí nakonec hospitalizace nebyla nutná, ale v ostravě to teda asi nejde aby dítě bylo s matkou v nemocnici ![]()
@zrzule23 tatínek je, ale šéf mu dá volno jen na odvoz do porodnice a z porodnice domu.
@Seizdra zkusim se teda zeptat
@Poison Ivy děkuji
@mroe bohužel nemám odstěhovali jsme se daleko a nemáme nikoho. Tatínek bude muset být v práci
Příspěvek upraven 01.05.13 v 11:17
Bych sla radsi po porodu co nejdriv domu, kdyz budes ok ty i mimino, tak proc tam smrdet, par hodin po porodu uz muzes byt doma. A pokud nebudes ok, tak budes rada, ze se postaras o novose, jete tam mit rocaka, kdyz si vezmu, jak mi deti v cizim prostredi blbe spi, rocak uz tinebude jen tak lezet a koukat, takze ho tam budes po porodu nahanet, mimino bude chtit byt u prsa…
Rodila jse druhe doma, pece o dvedeti temer od zacatku fulltime, ale porodila jsem bro rano a cely den jsem byla jen s novosem, strasne spatne se mi chodilo, dychalo.. S rocakem jsem byla jko tehotna v nemocnici na operacnim zakroku a jakmile mu bylo dobre, tak to tam byl ocistec to tam byla velika herna… Jeste tam do tohohojdat novose, uf, bych vypustila ducha
Šéf mu dá volno jen…na to nemá právo, pokud ty jsi v nemocnici, dostane nevím přesně co to je, a může zůstat s dítětem doma, nejsi z Varů? Ti to mrně pohlídám, je pro mne nepředstavitelné mít roční v porodnici.
A ikdyž jste pdstěhovaní daleko, to nemůže přijet okolo termínu třeba tvoje maminka k vám a být tam? Si neumím představit, že nemám prostě nikoho, kdo mi pomohl, když rodím. Tak pak ambulantní porod, ale to je taky risk, nemusíš být v pořádku, nebo, co když budeš rodit akutním císařem a po porodu budeš na jipce ráda, že se nadechnš? Tohle není dobrý nápad, hlídání si musíš zajistit, tak najdi chůvu na těch pár dnů, a tatínek má ze zákona nárok zůstat s druhým dítětem doma.
Myslim, ze to nepujde, nedovedu si predstavit, ze by mel nekdo dite v nemocnici, protoze nema hlidani, navic po porodu druheho ditete. Pokud to nekde jde, tak to urcite neni bezny standard.
Myslim, ze nezbyde, nez aby hlidal otec ditete, i kdyby si mel vzit dovolenou, nebo sehnat OCR( v tomto pripade verim, ze by to detsky dr. pochopil, kdyby dovolena byla nepruchodna u zamestnavatele).
@mc.ellinka no šéf je teda pěknej blbec..asi nemá rodinu.
No a jak jste na tom finančně? že by jsis začala hledat nějakou spolehlivou chůvu, která by pohlídala. nestálo by to za to?? já si prostě nedovedu představit že se po porodu starám o prcka…
nechci dělat katastrofický scénáře ale může se stát že bude muset druhý na svět sekcí a co potom??