Psaly jste si porodní plán?

1375
29.4.13 19:25

Psaly jste si porodni plan?

Psaly jste si porodni plan? Co jste do nej vse zahrnuly? Jake jste mely pozadavky? Rika vam neco „prirozeny porod“ Michel Odent? :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5532
29.4.13 19:28

Porodní plán jsem si nepsala. A zpětně mám pocit, že by mi byl k ničemu, protože při prvním porodu jsem strávila na sále skoro 2 dny a bylo mi úplně jedno, co se mnou dělají, jen jsem se modlila, aby už byl konec…
A u druhého porodu by mi to také bylo k ničemu, protože jsem odrodila zhruba minutu poté, co jsem se vyšplhala na lehátko :lol:
A s poporodní péčí jsem byla naprosto spokojená, tudíž si myslím, že lékaři i sestry vědí, co mají dělat a já se jim do toho nechtěla montovat :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
29.4.13 19:29

Nee, nepsala.. tehdy se o něm ještě nevědělo.. psát ho teď, zahrnu tam, že chci po porodu dítě na břicho a pak hned přiložit na kojení… jo a že nechci oblbováky - přijdou mi zbytečné.. víc bych asi nedala :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
297
29.4.13 19:31

Plán jsem si nepsala. Porod byl s komlikacemi a veškerý personál se snažil o to, aby to proběhlo tak, abychom já i dítě byli v pořádku, což se nakonec podařilo. Nejsem ani doktor ani porodní bába - nechávám to zcela na odbornících - oni mi taky do mojí práce nemluví… takže asi tak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Any11
29.4.13 19:33

Ano, u druhého psala. Krom jedne věci všechno proběhlo tak, jak jsem chtěla.

• Citovat
  • Upravit
Ariadne
29.4.13 19:39

Nenapsala jsem si ho, ale mám to rozmyšleno a manžela s sebou, takže budeme průběžně zkoušet, co půjde a co ne. V tom zmatku při příjmu si říkám, bude takový blbý jim cpát papír s plánem. Až se bude chýlit nějaká situace, tak se to pokusím vydiskutovat.

• Citovat
  • Upravit
5158
29.4.13 19:40

Psala jsem si ho, byla jsem naivní prvorodička a nakonec jsem ho ani nevytáhla, teď si to už psát nebudu, mám hubu a když něco budu chtít či nechtít, tak si řeknu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36504
29.4.13 19:48
@KacziinaZ píše:
Plán jsem si nepsala. Porod byl s komlikacemi a veškerý personál se snažil o to, aby to proběhlo tak, abychom já i dítě byli v pořádku, což se nakonec podařilo. Nejsem ani doktor ani porodní bába - nechávám to zcela na odbornících - oni mi taky do mojí práce nemluví… takže asi tak.

Palec nahoru!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
664
29.4.13 19:48

Ano, plán jsem měla, zabývala se jím jak porodní asistentka, tak lékařka a vše, co jsem si přála a bylo možné, bylo dodrženo. Myslím, že na místě bych všechno tak rychle nevymyslela, a tak bych si ho napsala znova.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5502
29.4.13 19:49

Nepsala, porod byl bez problémů, buď se mě ptaly, co chci, nebo mi řekly, teď bude to a to a já neprotestovala :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13837
29.4.13 19:52

@archienka1 měla jsem to stejně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6842
29.4.13 19:55

Psala jsem ho a měla jsme ho sebou a dala dr. přečíst (nevymýšlela jsem si moc, oproti tomu co vše jsem viděla v jiných por. plánech :roll: ), snažili se mi vyhovět, ale nakonec to byl akutní CS, takže nevyšlo vše tak jak bych si přála.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
47759
29.4.13 19:59

Ano měla jsem porodní plán a v něm takové ty základní věci jako že nechci nastrih, klystyr ani oxytocin, pokud to bude jen trošku možné, tak si vybrat kdy chci chodit, kdy do sprchy, polohu u porodu, mimčo po porodu na břicho, do půl hodiny první pokus o kojení, jednoduše aby mě nechali v klidu rodit a jen přihlíželi, aby nebyl nějaký malér, v případě komplikaci bych asi držela hubu a krok a nechala je dělat svou práci :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
29.4.13 19:59

Poprvy psala, nevytahla, prijem 5:55, naroeni 6:17, nicmene jsem vedela co hci, byla jsem schona to formulovat a narazila na ravu doktorku, ktera udelala vsechno naopak, asi za trest, ze jsem ji takto rano vzbudila ci co.

Napodruhe jsem nepsala, PA vedela, co chci, ani jsme to nemuseli moc diskutovat.

Napotreti jsem nepsala, aprvy se zase moc nestihalo, zadruhy jsem vedela co chci a byla schopna to formulovat a zatreti muz konecne pochopil, ze i zdravotnickemu personaluse da odporovat, co bylo asi to nejlepsi, co mohlo byt, protoze v pravou chvili zasahnul proti odnosu ditete a po prevozu na sestinedeli, asi 3 min po tom, co jsem rekla, ze dite umyt jen vodou a olejickem, takuz detska sestra lila do vanicky johnossona a kdyby tam on nebyl, tak ho v tom i pres moje vyslovne prani vycabi, dylina jedna :cert:

Prober s tim, kdo s tebou pujde k porodu, co chces, co nechces, pokud se na to chlap neciti, tak si vem s sebou dulu, ta dostane zaplaceno za to, aby si pamatovala, co k porodu chces a bude schopna to i prizpusobit aktualni situaci, protoze uz ma zkusenosti.
Pokud porodni plan, tak vekym pismem a velmi strucne a heslovite - v bene porodnici myslim nema personal kapaity na to si zapamatovat kazde rani rodicky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1820
29.4.13 20:02

Ja si ho psat budu, ale jen z toho duvodu, aby se me zeptali, jestli muzou to a to. Nechci jim do toho nejak kecat, chci verit tomu, ze vedi co je pro me nejlepsi, ale taky chci mit prehled, co, proc a jak chcou delat, driv nez se do toho pusti. Kolikrat te pry vubec neinformuji :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky

• (2.4) + 40 recenzí