Psaly jste si porodní plán?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
31594
29.4.13 20:02
@Ariadne píše:
Nenapsala jsem si ho, ale mám to rozmyšleno a manžela s sebou, takže budeme průběžně zkoušet, co půjde a co ne. V tom zmatku při příjmu si říkám, bude takový blbý jim cpát papír s plánem. Až se bude chýlit nějaká situace, tak se to pokusím vydiskutovat.

u prvniho porodu probihal prijem a pak porod s uplne jinym personalem, takze na prijmu nema vyznam asi cpat, spis tomu, kdo kolem tebe bude poskakovat pak na boxu ci sale.
Stejne mam pocit, ze nejjasnejsi porodni plan zni „Nechte me v klidu rodit a ja vas na oplatku nekousnu“ :twisted:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9358
29.4.13 20:03

Nepsala, ale v hlavě jsem měla, co chci a co nikoliv. Naštěstí jsem celou dobu byla schopná si vše hájit (nebylo však třeba). PA nebo doktor mě a miminko chodili zkontrolovat každé dvě hodiny, což bylo všehovšudy 3× během porodu. Žádné oblbováky, klystýry, holení či nástřihy mi nenabízeli. Dítě po vyplutí na břicho šlo automaticky (to už i starší před deseti lety taky). Ale rodila jsem v takové fajn přístupné porodnici. ;)

Příspěvek upraven 29.04.13 v 20:47

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1375
29.4.13 20:03

Ja rodim v cizine, a tady je to spis nutnost, kdyz nemas konkretni pozadavky tak je to jako bys nebyla pripravena na porod…ja mam pozadavky…pokud to pujde bez „oblbovaku' a vyvolavacek…bez natrihu…nechat pupecnik dotepat..cca 1,5 - 3 minuty…a hned po porodu malou na pupek i bez omyti…a aby nas nechali chvili "na zivu“…pokud tedy bude vse v „pohode“ bez komplikaci atd…samozrejme, pokud se neco semele asi mi bude jedno co semnou delaji, hlavne aby mimi vytahli co nejdriv…
Diky za vase zkusenosti :palec: :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4466
29.4.13 20:05

Psala, ale využila jsem ho hlavně k tomu, že jsem si v hlavě srovnala co vlastně chci. Nakonec mi porod vyvolali, takže mi bylo jasné, že to nepujde tak přirozeně jak chci. Byly u toho komplikace, takže jsem se na celej porodní plán vykašlala a prostě je nechala dělat svou práci, přesto jsem si prosadila takové pro mě důležité věci jako zkusit to bez nástřihu atd., naštěstí to byli profíci.

Kdybych měla porodní plán u prvního porodu tak bych byla moc šťastná, škoda, že jsem ho tenkrát neměla.

A hlavně! Manžel tam byl se mnou a věděl co chci a tak byl schopen bojovat a to byla ta nejlepší věc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ariadne
29.4.13 20:07

@Gladys No to je možný, to by ten papír někam zašantročili :-D proto se pokusím to mít v hlavě, manžela vedle sebe a ptát se, informovat a být zdravě nepříjemná - pokud to samozřejmě půjde a nebudu tam bolestí :zed:

• Citovat
  • Upravit
7376
29.4.13 20:35

Lidičky, proč se vlastně u porodu dává oxytocin, když to běží přirozeně. Jinak, jak tu někdo psal, že nechtěl klystyr.. ono pokalet doktora a ještě pak jít na velkou krátce po nástrihu musí být asi legrace :-):-) já měla porodní plán, ale koukali na mě jak na exota:'(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7932
29.4.13 20:38

Nepsala jsem si ho ani jednou, zaprvé naše porodnice většinu věcí, které se do porodních plánů píšou, dělá automaticky (položit dítě hned na břicho, nechat dotepat pupečník, pokus o přiložení do půl hodiny po porodu atd.), zadruhé jsem měla „svou“ PA, která věděla, co chci a co ne - a maximálně jsem jí věřila… před každým „zákrokem“ mě informovali, co se bude dít a mohla jsem se rozhodnout, jestli chci nebo ne…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
chatwenna
29.4.13 20:39

@MarieOVMUC Mne dali oxytocin na urychleni… :nevim: Po 18ti hodinach od odteceni plodovky jsem byla na dva prsty a chtela jsem epidural…

Co se tyce klystyru, tak tomu nerozumim… Vzdyt fantasticky uvolni cely spodek…

• Citovat
  • Upravit
7932
29.4.13 20:43
@chatwenna píše:
Co se tyce klystyru, tak tomu nerozumim… Vzdyt fantasticky uvolni cely spodek…

souhlasím, mně v podstatě rozjel porod (všechno bylo připravené, nález postupoval, ale kontrakce nebyly), uvolnilo to celý spodek a taky pak v porodních cestách je o poznání víc místa :palec: hrozně jsem se ho bála, protože u prvního porodu se nestihl, ale nakonec mi to vůbec nevadilo, naopak…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7376
29.4.13 20:43

@chatwenna já jsem za klystyr byla vděčná, uvolní a zrychli. Akorat jsem se bála na záchodě, že mi děcko spadne do mísy :-P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36504
29.4.13 20:45
@Ariadne píše:
@Gladys No to je možný, to by ten papír někam zašantročili :-D proto se pokusím to mít v hlavě, manžela vedle sebe a ptát se, informovat a být zdravě nepříjemná - pokud to samozřejmě půjde a nebudu tam bolestí :zed:

Zdravě nepříjemná? To je asi něco pozitivního, to by mohli vůči matkám praktikovat naopak i porodníci. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29436
29.4.13 20:48

Porodní plán jsem neměla - měla jsem vyvolávaný porod kvůli velikosti syna, takže jsem to vyloženě nechávala na odbornících a věřila jim, nijak zasahovat jsem do toho nechtěla, ani nakonec nebylo proč. A kdybych si ho napsala, zřejmě bych tam zahrnula to, co se i tak dělo - dítě po porodu na břicho, nechat dotepat pupečník… A taky bych si tam napsala o klystýr, protože z toho, že vyleze i něco víc než jen mimino jsem měla upřímnou hrůzu, ale nakonec byl porod taková rychlovka, že se klystýr dát jednoduše nestihl a upřímně mi to potom u porodu bylo úplně jedno. U druhého ho taky neplánuji, rodit chci ve stejné porodnici jako prvního.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
29.4.13 20:53

@MarieOVMUC to je otazka, kterou si casto pokladam pri cteni porodnich denicku. Proc pichaji vodu, kdyz to jde dobre, proc davaji oxy, kdyz to jde dobre, proc tlaci na polohu na zadech, kdyz dite normalne rotuje a matka ma dost sil na vytlaceni. Nekdy mam pocit, ze nekteri to jinak neumi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7932
29.4.13 20:56
@Ariadne píše:
@Gladys No to je možný, to by ten papír někam zašantročili :-D proto se pokusím to mít v hlavě, manžela vedle sebe a ptát se, informovat a být zdravě nepříjemná - pokud to samozřejmě půjde a nebudu tam bolestí :zed:

upřímně řečeno - až tak moc nechápu tvé rozhodnutí být zdravě nepříjemná… kolikrát tu čtu nějakou diskuzi a mám pocit, že je teď hrozně časté (až módní) přistupovat k tomu tak, že přítomný zdravotnický personál se snaží porod maximálně znepříjemnit a „zkazit“ :nevim: přijde mi to nefér vůči těm PA, lékařům a sestrám, kteří se snaží, aby porod proběhl v pořádku a na jeho konci byla zdravá rodička a zdravé dítě… ano, je to o lidech, je to i o momentálních náladách (i skvělá PA se může třeba blbě vyspat), ale předem předpokládat, že mi v porodnici chtějí zkazit porod a budou na mě „zlí“, je už trochu moc :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12185
29.4.13 20:58

Ziju v cizine a tak jsem porodni plan napsala, protoze uz 2 mesice pred terminem se me zacali vyptavat, jestli jsem o porodnim planu uz premyslela a posledni mesic se na nej ptali asi 2×. Ale muj plan byl hodne jednoduchy, nevedela jsem, co tam napsat, tak jsem napsala stejne veci, ktere ma nemocnice dela automaticky a pak pri prijmu jen rekla „porodni plan mam, je tam, ze chci porod co nejprirozeneji, ale v pripade ohrozeni zivota meho ci synovo udelejte cokoli, co je potreba“ :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky

• (2.4) + 40 recenzí