Druhá doba porodní bez bolesti

Marianna2
30.4.13 09:24

druhá doba porodní bez bolesti

Milé maminky, chtěla jsem se zeptat na jednu věc. Druhá doba porodní je prý bolestivější, než ta první. Já jsem v té první měla epidurál, tak mě to nebolelo a když jsem se ptala na tu druhou, tak mi PA řekla, že na druhou se epidurál nedává, že prý bych nemohla tlačit, tak jsem měla hrůzu z té bolesti co přijde, ale byla jsem překvapená, že když mi řekli, abych už tlačila, že jsem necítila bolest, jen kontrakce, ale ty nebolely, přijde mi doteď zvláštní, že jsem necítila ani mimi mezi nohama, asi to bude znít zvláštně, ale moc jsem nechápala, proč mi říkají abych tlačila, já se tam tak nějak povalovala na tom křesle, no můžu být ráda, že nedošlo na kleště, protože jsem moc netlačila myslíte že to může být tím, že jsem měla nástřih, jak to říct, až k zadku, tak že to proto nebolelo? :think:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9090
30.4.13 09:32

Nevím čím to může být ale pro mě byly rozhodně horší bolesti v první době porodní, tedy dokud jsem nedostala epidurál. Ten mi při samotném tlačení odpojili ale i tak jsem kontrakce skoro nevnímala, protože šly strašně rychle za sebou, spíš jsem cítila hrozný tlak ale nebylo to tak hrozné jako bolesti předtím. Pro mě to byla spíš úleva. Nástřih jsem měla taky, ne až tak ale celkem 12 stehů, uvnitř i venku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
30.4.13 09:33

@Marianna2 ono je to asi indivindy.. já v druhé době porodní necítila téměř nic - nebyla jsem unavená, neměla jsem epidurál, tlačila jsem podle toho, jak říkala PA a v pohodě.. prostě to nebolelo, jediné, co jsem cítila, byl tlak, ale že by se mimčo posouvalo, to jsem taky nezaznamenala.. prostě nic.. první doba byla cca hodinu a očistec a toto bylo prostě bez problémů, bez bolesti :think: nástřihem to taky nebude…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
chatwenna
30.4.13 09:39

Ja teda pri druhe necitila nic… Az kdyz byla hlavicka tesne pred brankou a tlacila tam :) Pak jenom teplo :)

Tlaceni a nastrih naprosto v klidu :)

• Citovat
  • Upravit
6836
30.4.13 09:39

Já bolesti neměla žádné, jen tlak na konečník. Každopádně jsem si i tak nechala dát epidural, pak jsem byla úplně v pohodě, musela jsem se na kontrakce dost soustředit, abych poznala, kdy tlačit. Ptala jsem se doktorky, kdy tlačit, tak jsme se trochu zasmáli, že to jí přece musím říct já, až bude kontrakce :lol: Posun dítěte jsem taky necítila, snad jen když ho vytahovali, tak jsem cítila tlak jeho ramínek a těla. Ale nebolelo to. :nevim: Fiknutá jsem byla na 4 stehy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2834
30.4.13 09:45

Neměla jsem vůbec žádné bolesti po celou dobu porodu. Voda mi praskla v půl 12. v noci a v 5:05 byla malá na světě. Kdybych kontrakce cítila, narodila by se bývala dřív, protože bych věděla, kdy mám tlačit. Takhle jsem tlačila jen podle kopců na monitoru a všichni nade mnou kroutili hlavou, že mi nic není. Po porodu jsem si říkala, že bych snad ty bolesti radši i měla, protože takhle to bylo fakt dost složitý - vystihnout ten správný moment. Při šití dvou ministehů jsem si ještě dr. postěžovala, že jsem si ten porod vůbec neužila :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14079
30.4.13 09:45

V druhé době porodní jsem necítila ani tak bolest, jako spíš šílený tlak a ke konci pálení, když šla hlavička. Ale byla to úleva od těch bolestivých kontrakcí v první době porodní.
To platí pro první dva porody. Při třetím jsem si sotva uvědomila, že kontrakce začaly a už bylo po porodu :lol:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ikyki
30.4.13 09:46

Pro mě byla horší první doba, čekali až mi budou moct dát epidurál a nakonec bylo pozdě ve druhé době jsem cítila jen tlak a naopak při kontrakci kdy jsem mohla tlačit to byla úleva ale za mě rozhodně byla horší doba první…nástřih mám taky, miminko jsem cítila na dvakrát když mě nastřihli šlo na dvě zatlačení nejdřív jsem cítila hlavičku a pak ramínka

• Citovat
  • Upravit
14856
30.4.13 09:53

Pro me byla druha doba taky snazsi a mene bolestivejsi, byla jsem rada ze uz muzu tlacit. U syna jsem mela ty kontrakce male, takze jsem ani nevedela kdy to prislo a musela jsem to cele odrit sama a to bylo teda hrozny.

bolel me teda ten prechod ditete pres hraz, to jsem myslela, ze se trham vejpul, ale nakonec ani skrabnuti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1716
30.4.13 10:09

Ja jsem rodila bez epiduralu a pro me byla prvni doba mnohem bolestivejsi, nez druha.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
620
30.4.13 10:14

No to je u každé jiné a ještě u každého dítěte jsem to měla jiné.
První šlo pomalu (normální porod cca 13hod. celý) a bolelo to pořád stejně, žádné drama, jen na konci průchod hlavičky přes hráz pálil. Další 2 děti porod + - pár minut 2 hodiny a myslela jsem že zjančím od bolesti a to v 1. i 2. době porodní, tlak hlavičky na hráz šílený jak píše suik a taky bez poranění. :nevim: tak si vyber. Por.as. se mě vyptávala jestli to tlačí na konečník a já jsem jen zavyla že to příšerně bolí (to si pamatuji), takže to neplatí paušálně která doba porodní je bolestivější. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23847
30.4.13 10:24

@Marianna2 Každý to má jinak. Možná proto ti udělali nástřih až k zadku, že se jim zdálo, že málo tlačíš. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2055
30.4.13 10:55

Ja jsem rodila v zahranici a tady se s epiduralem teda rozhodne nesetri. Pokud rodicka chce, napichnou ji hned od prichodu az do konce a jeste pridaji davku po, aby se vyspala. Zenske se tady porodu boji jako cert krize, cisare se tady delaji snad casteji nez prirozeny porod. Ja jsem se se svym doktorem dohodla, ze cisare rozhodne jen v nejnutnejsim pripade a epidural se taky budu snazit oddalit co nejvic pripadne si ho vubec nedat. Chtela jsem rodit prirozene, jenze to se mi stejne nepovedlo, protoze jsem prenasela, takze jsem sla v 40+6 na vyvolavani, dyl by me tady nenechali, nekteri doktori berou zenske na cisare uz 4dny po terminu. Ja jsem byla hrozne rada, ze jsem mela po znamosti skveleho gynekologa, ktery studoval v Evrope, tudiz mi rozumel a navic souhlasil se mnou, ze se to tady s tou anestezii a cisarema prehani. No takze jsem sla v den vyvolavani do nemocncice a uz jsem byla otevrena na 3cm, od zavedeni tablety jsem porodila za 10,5hodiny, tableta stacila jen jedna. Abych to zkratila, do prasknuti vody se bolest dala vydrzet, akorat me nechteli vubec nechat chodit, byla jsem celou dobu na monitorech a musela jsem lezet na zadech s krizovyma bolestma, jen dvakrat jsem si vyprosila kratke prochazky. Kolem 7 mi praskli vodu a to zacal masakr, kontrakce naskocily snad hned po minute, mam problemy s dechem, tak jsem se zacla dusit, ale porad jsem chtela vydrzet, do toho za mnou porad chodil druhy doktor, jestli si fakt ten epidural nechci dat :mrgreen:. On byl z toho ocividne na vetvi, ze ho porad nechci, asi po hodine silenych bolesti me zlomil, pak trvalo dalsich 45 minut nez mi ho zavedli, to byla nejhorsi cast porodu, sedet v te strnule pozici s minutovyma kontrakcema a vsichni byli v soku, ze jsem cekala tak dlouho :mrgreen:. No ted se dostanu k veci, epidural mi zabral a pak mi rekli, ze uz jsem na 9cm, tak me mrzelo, ze jsem to nevydrzela jeste o chvilku dyl, asi 40minut se cekalo na posledni centimetr a pak se slo na „tlaceni“. Doktor mi dal na vyber bud si malou vytlacim sama, nebo ji vytahnou klestama, nebo zvonem. Tak jsem rekla, ze urcite sama. Nic jsem necitila, takze me navigoval a druhy doktor mi brutalni silou skakal po brise. Tlacila jsem ale dobre, takze mala byla asi na 6 zatlaceni venku. Porodila jsem bez nastrihu, mela jsem jen 6vnitrnich stehu a kupodivu jsem nemela modriny na brise :mrgreen:. Kazdopadne zpetne me mrzi, ze jsem nevydrzela dyl, priste se budu snazit vydrzet az do konce, protoze si taky myslim, ze v druhe dobe porodni by se mi hrozne ulevilo. Takze s epiduralem se rodit da, jen u nas se to nedela, asi tak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
172
30.4.13 11:56

Asi fakt individuální, já jsem v první době měla docela velké křížové bolesti (po vyvolání), bez epidurálu, pak jak jsem se vyštverhala na tu porodní postel, tak jakoby utne, žádné bolesti, dokonce i ty kontrakce jsem moc necítila, tak jsem nevěděla kdy tlačit, necítila jsem ani tlak ani pálení, ani průchod dítěte, pak malý nástřih, cítila jsem až to šití nakonec. Taky mě to hodně překvapilo, asi jak kdo má tam nervové zakončení, třeba hormony a tak. Jen doufám, že při druhém porodu to taky nebudu cítit :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7907
2.5.13 20:18

Druhá doba porodní, byla pro mně spíše úleva. Tlačení to bylo fajn uvolnění po těch bolestech. I když jsem si je teda moc neužila to je fakt. Poslední porod trval tři čtvrtě hodiny a nejdelší byl asi 2,5 hod. Mám 3 děti. ale ten poslední byl fakt super.bez nástřihu, bez natržení a fofr. A to byl vyvolávaný. Hned bych šla do dalšího. Ale už ne…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky

• (2.4) + 40 recenzí