Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Cévkovali tě? Mě to bolelo týdny! po porodu..
@Anonymní píše:
Holky mám taký dotaz, jsem pátý den po porodu a těžko se mi chodí na malou.Jsem šitá tak i problém se sezením, ale když jdu na malou tak to pořád bolí. nevím jestli to má jwště bolet nebo ne. Bojím se aby z toho nebyl ještě zánět močového měchýře. Tak prosím o rady. Díky
Ja se po porodu sama vubec nevycurala, museli me cevkovat..a pak trvalo tydny nez jsem se dokazala vycurat na wc..musela jsem vzdycky do sprchy, jinak mi to neslo..byla to hruza..
Mě taky cévkovali a nebolelo mě to. Jen ale tak si kup brusinky. A hoooodně pij, moč se naředí a není tak agresivní a nemusí už tolik pálit a dycky se opláchni. Jen vodou. Já jsem to dělala možná 14dní a už po týdnu jsem nevěděla o porodu. A o jsem byla šitáááááá ![]()
Me to po porodu bolelo tak dva tydny urcite a to me ani necevkovali, jen sili ![]()
Měla jsem zavedenou cévku a myslela jsem, že při chození na malou mě někdo uvnitř řeže.. přešlo to cca 3-4týden po porodu
![]()
Tak na tohle se opravdu netěším
Už teď mám problém, jak je narvaná dole, se vůbec rozčůrat, natož pak ![]()
@Seizdra A ty kdy vůbec nastupuješ? Vidím, že už přenášíš a pořád tady strašíš.. ![]()
Nevzpomínám si, že by mě něco bolelo. Necévkovali mě, nástřih nebyl.
Po porodu se pravidelně ptali, jestli mě čůrání pálí. Odpovídala jsem, že jenom tehdy, když to jde přes jizvu, pak hrozně. Tak to prý bylo v pořádku, jinak ne. cévkovaná jsem nebyla. A na problém pálící jizvy výborně pomohlo chodit do sprchy a „při akci“ se tam sprchovat vlažnou vodou.
Ahoj,
moje zkušenost taková, že jsem byla taky cevkovaná po porodu a bolestivé čurání bylo celkem dost dlouho. Navíc jsem se vyčurala vždy jen ve vaně s puštěnou sprchou, na záchodě to prostě nešlo.
@Seizdra píše:
@Jennýsek Už tě tu taky seru?Hele ve čtvrtek
![]()
Holky mám taký dotaz, jsem pátý den po porodu a těžko se mi chodí na malou.Jsem šitá tak i problém se sezením, ale když jdu na malou tak to pořád bolí. nevím jestli to má jwště bolet nebo ne. Bojím se aby z toho nebyl ještě zánět močového měchýře. Tak prosím o rady. Díky