Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Chtěla bych se zeptat dělam si seznam co do porodnice sebou pro sebe i miminko tak bych potřebovala pomoct zkušených děkuji ![]()
@Dolákovo mrkni tady: http://nase-miminka.webnode.cz/…-porodnice-/ mám to tam sepsané. Oblečení pro tebe a miminko je individuální, někde musíš mít svoje, někde ti dají, to samé kosmetika, pleny apod., to se musíš optat tam, kde budeš rodit ![]()
Ja sbalila veci pro sebe i mimi a potrebovala jsem jen domu, kosile i obleceni na mimi od nich. To same plenky i vlozky od nich jsem mela dost. Jen co jsem potrebovala byli vlhcene ubrousky.
Každá porodnice to má jinak, kde rodíš? Na stránkách té porodnice to bude určitě napsané.
Nejlíp se poradit na šestinedělí, kde budeš rodit. V každé nemocnici dávají něco jiného. Mě se osvědčilo mís svůj kojící čaj, neb oni měli jen normální černý čaj ale bylo možné si nechat svůj čaj zalít. Vlhčené ubrousky jsem také uvítala, neb přebalování jen s namočeným ubrouskem bylo méně pohodlné. Kosmetiku i pleny, vložky i oblečení pro mě i mimi bylo erární a moc to doporučuji. Byť to byly košilky, které jsou třeba méně pohodlné než bodyčka, tak mě se jako nezkušené matce lépe oblékaly (stačilo dítko na ně položit a omotat a nebylo třeba nic přetahovat přes hlavu) a hlavně byli jsme tam nakonec šest dní a to bych musela mít kufr. Také já si noční košili převlékala denně někdy i dvakrát a byla jsem pořád čistá. Kdybych měla jen jednu, tak nevím
Hodila se mi také přebalovací podložka, kterou jsem si dala pod sebe a větrala si poporodní zranění (tedy byla jsem na jednolůžkovém nadstandardu a mohla jsem si to dovolit
)
Hlavne nezapomenout na sitovane kalhotky a vrele doporucuju vzit si i sebou poporodnicky vlozky, ktery se daji koupit ve zdravotnickych potrebach, ja jsem je sebou mela a nelitovala jsem, protoze ty vlozky co tam meli oni byly hrozny a tahaly me za stehy. Co taky nepisou a i tentokrat se bez toho neobejdu je dubova kura, je to hojici gel a moc pomaha na zasitou ranku.
Třeba v porodnici v Brně nedali nic. Jen jednu plenku malýmu po porodu a oblíkli ho, to bylo v pátek večer a od soboty nebylo prádlo, takže jsem musela oblíknout do svýho. Stejně tak noční košile nechtěli dávat, protože nebyly a v tom šíleným hicu to byl teda zážitek, takže příště raděj všechno své. Jinak doporučuju vzít si sebou vodu a ať ti návštěvy každej den nosí. A ještě se mi osvědčily kuchyňské utěrky do sprchy na utírání, protože si nešpiníš ručníky od krve
Kromě přezůvek, oblečení pro sebe a mimi, poporod. vložek a hodně těch ubrousků pro mimina, jsem uvítala špunty do uší a jídlo ![]()
Inspirovala jsem se taky nejakym seznamem na netu. Urcite jsem ocenila nejvic jeleni luj, vlhcene ubrousky misto toaletniho papiru, spunty do uci, mobil + nabijecka, neco lehkeho na cteni
Porodnice Valmez - urcite poporodnicke vlozky, plenky pro ditko, osusky, vodu na piti…
2 role papirovych kuch. uterek (po sprse na utreni krve), hodne porodnickych vlozek. Teklo to ze me silene. Neco k jidlu - me dali lehkou veceri po porodu a do rana jsem pak silela hladem. Olej na masaz bricha - pomuze stahování delohy a bylo mi prijemne si bricho trochu promasirovat. Kojici caj.
@Tajenka píše:
2 role papirovych kuch. uterek (po sprse na utreni krve), hodne porodnickych vlozek. Teklo to ze me silene. Neco k jidlu - me dali lehkou veceri po porodu a do rana jsem pak silela hladem. Olej na masaz bricha - pomuze stahování delohy a bylo mi prijemne si bricho trochu promasirovat. Kojici caj.
Přesně, kuch. utěrky byly super. Manžel je omylem koupil místo toaleťáku a byly mnohem lepší
![]()
@RencaVlkova píše:
Třeba v porodnici v Brně nedali nic. Jen jednu plenku malýmu po porodu a oblíkli ho, to bylo v pátek večer a od soboty nebylo prádlo, takže jsem musela oblíknout do svýho. Stejně tak noční košile nechtěli dávat, protože nebyly a v tom šíleným hicu to byl teda zážitek, takže příště raděj všechno své. Jinak doporučuju vzít si sebou vodu a ať ti návštěvy každej den nosí. A ještě se mi osvědčily kuchyňské utěrky do sprchy na utírání, protože si nešpiníš ručníky od krve
A kde přesně jsi rodila? Já se chystám k Miloušům, tak abych věděla. Zatím jsem tam nebyla, tak ještě nevím co mě tam řeknou.
Kde přivedete na svět své miminko?
Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.