Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Vynech cigarety a drogy. U ostatního zkoušej - jsou děti, kterým nedělá problémy naprosto nic, jiným třeba jen jedna-dvě potraviny, no a občas některým absolutně všecko. Zasytí ho tvoje mléko, o něj neměl strach, ale ty se stravuj tak, abys sama nehladověla, vyváženě. U prvního dítěte jsem jedla cokoliv, u druhého vynechala jednu potravinu.
Jedla jsem hodně tvarohy a mléčné celkově, zeleninové vývary a pila Caro + ty čaje. Jinak jsem se vůbec nijak neomezovala v jídle. Uvidíme co teď v létě druhé dítě ![]()
Jídelníček matky má vliv na sytost mléka? To mě ani nenapadlo.
Jedla jsem podle dítěte. První trpěl na prdíky snad po všem, takže jsem nejedla čerstvé pečivo, z koření používala jen papriku a kmín, žádná cibule, česnek, pálivá jídla, fazole, zelí, čočka, hrách, brokolice, květák, slupky z ovoce, sladké… Alkohol samozřejmě ne. Druhé dítě netrpělo, tak jsem jedla všechno, jen jsem to ze začátku schválně nepokoušela nějakými nadýmavými bombami. Jinak ideálně dodržuj pitný režim.
Jsem LP…jezte to, na co jste zvykla a co mate rada, nemá cenu cokoliv paušálně vysazovat a nejíst..má cenu vysadit potravinu, u které mate vypozorovane, ze detatku vadí..jídlo vseobecne nemá vliv na kvalitu či sytost mateřského mléka. Rozhodne neplatí, ze pokud matka ji hamburger s hranolkami, ze to samé ji vaše miminko. Zdrave jist je doporučováno kojicim matkám stejně jako všem ostatním… ![]()
https://www.mamila.sk/…ie-a/strava/
Dobrý den, chci se zeptat trochu už nevím co si dovolit jist pri kojeni všude je psáno nenadymave….. mohu třeba játra? popr. kdyby dal někdo typ co si uvařit (receptiky) budu rada dekuji
Ahoj, chci se zeptat jaké potraviny jsou „nejvhodnější“ při kojení (co malého dost zasytí) a nebo co byste doporučily jist ze zeleniny a ovoce? A čemu se vyhýbat? (vím že bych neměla jist nic nadýmáveho)
Dneska budu zkoušet čaj pro kojící ženy aby malého nebolelo bříško