Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Volila bych vodu.
Doporucene cervene vino v tehotenstvi? To snad ne!
Neni to spravne, ale tobe to asi nevadi… tak to si dej, co chces…
No pokud kojis tak často, tak bych si to zatím asi odpustila. Taky jsem si občas dala víno, ale až jsem kojila min často. Teď mám 3týdenní miminko a ač bych si decku taky dala, máme teď samy narozeniny a svátky, ale ještě to pár měsíců vydržím.
Ja bych si decku klidne dala, do mlika jde toho alkoholu minimum.
Ja teda vynecham vino, to ma prece jen vic „voltu“ nez treba ta Sangrie. Ta ma jen 7% takze bych se toho bala asi mene. Ale nevim co tedy zvolit
zda tedy cider (strongbow, frisco, somersby…) nebo ta sangrie
Já už jsem si necucla ničeho od té doby co jsem věděla, že jsem těhotná…nějak mi to nedovolilo svědomí a jelikož jsem otěhotněla znovu, když jsem ještě kojila prvorozenou dcerku a nyní ještě pořád kojím..takže bez kapky alkoholu jsem již od roku 2015
vůbec mi to teda nechybí, ani nemám chuť, ale vím, že je,,dovoleno" trošku vína či piva, určitě to neublížilo ještě žádnému dítku v takhle malé míře výjimečně, ale mě to prostě neláká a to jsem do otěhotnění pařila ráda ![]()
Ahoj, odstříkej si mléko na zásobu aspoň 8mi hodin, pak si klidně sklenku dej když to tak potřebuješ, ale při kojení bych to rozhodně nedělala.
Já už jsem si necucla ničeho od té doby co jsem věděla, že jsem těhotná…nějak mi to nedovolilo svědomí a jelikož jsem otěhotněla znovu, když jsem ještě kojila prvorozenou dcerku a nyní ještě pořád kojím..takže bez kapky alkoholu jsem již od roku 2015
vůbec mi to teda nechybí, ani nemám chuť, ale vím, že je,,dovoleno" trošku vína či piva, určitě to neublížilo ještě žádnému dítku v takhle malé míře výjimečně, ale mě to prostě neláká a to jsem do otěhotnění pařila ráda ![]()
V mléku je totéž co v krvi. Jinymi slovy, aby tvoje mléko mělo obsah alkoholu jako Birell, musela bys ty mit pet promile. Coz bys nepřežila
v těhotenství nula, jako kojici matka si klidně dvojku dam.
@Anonymní píše:
@skolca a co byste spis zvolila z tech tri drinku?
Ale vzdyt to je jedno, kdyz jsi pila v tehotenstvi, ne? V tehu jsi de facto dala diteti pit vino - co jsi mela v krvi ty, to melo i dite, a ted to resis u kojeni? V mliku (krvi) je opravdu jen zlomek toho, co je ve sklenicce.
@Anonymní píše:
@skolca a co byste spis zvolila z tech tri drinku?
Na co bych měla chuť 😄
Zdravim. Chci se radeji ujistit, na netu je spoustu temat ale chci zkušenosti od vas z praxe. Uz v tehu mi bylo doporuceno cervene vino kvuli silene nizkemu tlaku, ja si ho dala tak 1× mesicne 2 deci. Ted co kojim tak mam nekdy prisernou chut si 2 deci dat. Kojim po 2 nekdy po 2,5 hod, myslite, ze kdyz nakojim a hned si naleju, tak to za ty 2,5 hod vyprcha? Kolikrat mam chut i na cider (strongbow) ten ma 4,5% a je to tedy snad 400ml. Dostala jsem ted nedavno k svátku Sangrii kterou miluju, ma 7% vse ma mene % nez to vino. Mohu si dat kdyz je to takto slabe? Ja nevim proc me ted strasne laka ta sangrie. uvazuji o tech 2 deci. Ale co byste mezi temito tremi napoji volily vy? Diky