Víno, cider, sangrie a kojení

Anonymní
13.3.20 16:51

Víno, cider, sangrie a kojení

Zdravim. Chci se radeji ujistit, na netu je spoustu temat ale chci zkušenosti od vas z praxe. Uz v tehu mi bylo doporuceno cervene vino kvuli silene nizkemu tlaku, ja si ho dala tak 1× mesicne 2 deci. Ted co kojim tak mam nekdy prisernou chut si 2 deci dat. Kojim po 2 nekdy po 2,5 hod, myslite, ze kdyz nakojim a hned si naleju, tak to za ty 2,5 hod vyprcha? Kolikrat mam chut i na cider (strongbow) ten ma 4,5% a je to tedy snad 400ml. Dostala jsem ted nedavno k svátku Sangrii kterou miluju, ma 7% vse ma mene % nez to vino. Mohu si dat kdyz je to takto slabe? Ja nevim proc me ted strasne laka ta sangrie. uvazuji o tech 2 deci. Ale co byste mezi temito tremi napoji volily vy? Diky

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6021
13.3.20 16:59

Volila bych vodu.

Doporucene cervene vino v tehotenstvi? To snad ne!

Neni to spravne, ale tobe to asi nevadi… tak to si dej, co chces…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35826
13.3.20 17:05

No pokud kojis tak často, tak bych si to zatím asi odpustila. Taky jsem si občas dala víno, ale až jsem kojila min často. Teď mám 3týdenní miminko a ač bych si decku taky dala, máme teď samy narozeniny a svátky, ale ještě to pár měsíců vydržím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37131
13.3.20 17:25

Ja bych si decku klidne dala, do mlika jde toho alkoholu minimum.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.3.20 17:32

Ja teda vynecham vino, to ma prece jen vic „voltu“ nez treba ta Sangrie. Ta ma jen 7% takze bych se toho bala asi mene. Ale nevim co tedy zvolit :nevim: zda tedy cider (strongbow, frisco, somersby…) nebo ta sangrie

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
13.3.20 17:43

Já už jsem si necucla ničeho od té doby co jsem věděla, že jsem těhotná…nějak mi to nedovolilo svědomí a jelikož jsem otěhotněla znovu, když jsem ještě kojila prvorozenou dcerku a nyní ještě pořád kojím..takže bez kapky alkoholu jsem již od roku 2015 :D vůbec mi to teda nechybí, ani nemám chuť, ale vím, že je,,dovoleno" trošku vína či piva, určitě to neublížilo ještě žádnému dítku v takhle malé míře výjimečně, ale mě to prostě neláká a to jsem do otěhotnění pařila ráda :dance:

• Citovat
  • Upravit
1351
13.3.20 17:43

Dopr… ženský, to nevydržíte bez chlastu ani pár měsíců?!?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.3.20 17:44

Ahoj, odstříkej si mléko na zásobu aspoň 8mi hodin, pak si klidně sklenku dej když to tak potřebuješ, ale při kojení bych to rozhodně nedělala.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
13.3.20 17:46

Já už jsem si necucla ničeho od té doby co jsem věděla, že jsem těhotná…nějak mi to nedovolilo svědomí a jelikož jsem otěhotněla znovu, když jsem ještě kojila prvorozenou dcerku a nyní ještě pořád kojím..takže bez kapky alkoholu jsem již od roku 2015 :D vůbec mi to teda nechybí, ani nemám chuť, ale vím, že je,,dovoleno" trošku vína či piva, určitě to neublížilo ještě žádnému dítku v takhle malé míře výjimečně, ale mě to prostě neláká a to jsem do otěhotnění pařila ráda :dance:

• Citovat
  • Upravit
lebambule
13.3.20 17:48

V mléku je totéž co v krvi. Jinymi slovy, aby tvoje mléko mělo obsah alkoholu jako Birell, musela bys ty mit pet promile. Coz bys nepřežila :think: v těhotenství nula, jako kojici matka si klidně dvojku dam.

• Citovat
  • Upravit
9793
13.3.20 18:03

Strongbow je i nealko

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
78
13.3.20 18:29

Dala bych si s klidným svědomím :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.3.20 19:58

@skolca a co byste spis zvolila z tech tri drinku?

• Citovat
  • Upravit
6021
13.3.20 21:01
@Anonymní píše:

Ale vzdyt to je jedno, kdyz jsi pila v tehotenstvi, ne? V tehu jsi de facto dala diteti pit vino - co jsi mela v krvi ty, to melo i dite, a ted to resis u kojeni? V mliku (krvi) je opravdu jen zlomek toho, co je ve sklenicce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
78
14.3.20 07:04
@Anonymní píše:

Na co bych měla chuť 😄

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna