Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Mně nejvíc pomáhalo jít ven a načerpat energii ze slunce. Ale jinak kafe piju též. Do cca roka 1× denně, od roku 2×. Zkoušela jsem i vysadit ( když jsem nemocná, tak mi kafe nechutná automaticky), ale na spaní to vliv nemělo vůbec. Takže to nepřeháním, nepiju ho večer, ale tak s mírou.
Co jsem se dočetla, tak 1-2 kafe nevadí v těhotenství ani při kojení.
Pila jsem 2 slabší šálky denně. Konzultovala jsem to s pediatrem. Malej spal krásně ![]()
@Anonymní píše:
Mám dotaz čtu že vadí během kojení kafe, jenže já jsem strašně unavená skrz malého a bojím se aby me spal aby se to nedostalo do mléka. Tak se chci zeptat jestli si můžu dát teď v poledne třeba jen malou lžičku, jestli to stihne vyprchat z mateřského mléka kojím až tak v 6 večer. Stihlo by to za 5 hodin vyprchat ale slyšela jsem že se to v těle drží i 12 hodin ten kofein ale nevím jak v mléku. Mám to riskovat nebo radši ne? Zajímá mě jestli hrozí že by mě pak malý nespal. Jsu bezradná nevím jak se probrat…
Když sem kojila už jen takto ráno a večer, tak jsem si už kafe normálně dala a večer mně usinala normálně.
Kafe s kofeinem jsem vynechala cca 3 měsíce po porodu, pak už normálně 1-2 kafe denně bez problémů.
Já piju 3 denně a v pohodě. Záleží, jak jsi zvykla. Já pila jedno, dvě i v tehu, jen jsem hlídala množství kofeinu. Mam 4,5 měsíců mimi.
Pila jsem jedno mensi kafe denne cele tehotenstvi i celou dobu kojeni a mela jsem dite super space. Zas to tak neprozivej. Pri kojeni by se toho nemelo..
Piju jedno malý po ranim kojení co jsem přijela z porodnice a bez problémů.
Ja pila kafe uplne bezne a nikdy problem nebyl, dceru jsem kojila rok a pul
Ja piju 2 denne, ale Dolce a bez kapucina si neumim den predstavit. Pri kojeni ani v tehotenstvi jsem nikdy nevynechavala nic, krome uplnych prasaren jako je tatarak a nadymavych veci, ktere stejne moc nejim.
Já teda momentálně kávu nesmím pít (nesouvisí s kojením) ale laktační poradkyně v porodnici říkala, že jedna denně při kojení ničemu nevadí.
Mám dotaz čtu že vadí během kojení kafe, jenže já jsem strašně unavená skrz malého a bojím se aby me spal aby se to nedostalo do mléka. Tak se chci zeptat jestli si můžu dát teď v poledne třeba jen malou lžičku, jestli to stihne vyprchat z mateřského mléka kojím až tak v 6 večer. Stihlo by to za 5 hodin vyprchat ale slyšela jsem že se to v těle drží i 12 hodin ten kofein ale nevím jak v mléku. Mám to riskovat nebo radši ne? Zajímá mě jestli hrozí že by mě pak malý nespal. Jsu bezradná nevím jak se probrat…