Kojení přes lahvičku

Anonymní
11.3.20 17:25

kojení přes lahvičku

Dobrý den, před pár dny jsem tady narazila na jednu teď už smazanou diskuzi ohledně kojení kde padl striktní názor, že kojení MM přes lahvičku vede ke ztrátě laktace.
Chtěla jsem se zeptat na důvod proč by tomu tak mělo být?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1818
11.3.20 17:29

Tak nemusí to být hned ztráta laktace. Ale může být omezena. Já kojila.pres kloboučky a taky nic moc. Je to proto, ze miminko spouští svými ústy hormony u maminky a ta produkuje mléko. A i to samotne miminko produkuje látky na spuštění mléka. Však si dejte miminko k prsům a za chvilku u nich začne téct mlíko, aniž by se miminko maminky vůbec dotklo. :think: na laktaci je to lepší. :think: ale neznamená to, že v případě jen odstrikavani kojit nepůjde. Někomu to jde lépe, někomu hůře si myslím. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.3.20 17:34

Ju moc děkuji za odpověď :) :kytka:

• Citovat
  • Upravit
shadowbabe
11.3.20 17:41

To s těmi kloboučky také nemusí být vždy tak. Ze začátku jsem s nima kojila, mlíka bylo pro půl města a odstavovala jsem v roce a půl dcery kvůli hospitalizaci ;)

• Citovat
  • Upravit
1818
11.3.20 17:45
@shadowbabe píše:
To s těmi kloboučky také nemusí být vždy tak. Ze začátku jsem s nima kojila, mlíka bylo pro půl města a odstavovala jsem v roce a půl dcery kvůli hospitalizaci ;)

Však píšu, že nemusí, jen já to tak měla… :nevim: nebo jsem si myslela, že to z toho vychází :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1818
11.3.20 17:46
@shadowbabe píše:
To s těmi kloboučky také nemusí být vždy tak. Ze začátku jsem s nima kojila, mlíka bylo pro půl města a odstavovala jsem v roce a půl dcery kvůli hospitalizaci ;)

No a jak dlouho jsi s nima kojila? Ze začátku má každá mlíka pro půl města :nevim: já jsem s nima kojila 8m, ale mléka bylo méně a méně. Občas jsem měla pocit, že to vzdal daleko dřív, že mlíko prostě nemam. Myslím si, že bez nich by to bylo lepší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
shadowbabe
11.3.20 17:51

Tak dlouho ne, pak to šlo bez nich. No a není pravda, že ze začátku má nalitá prsa každá ;)

• Citovat
  • Upravit
560
11.3.20 18:36

Kojila jsem přes lahvičku dvojčata od cca 4 měsíců do roku. Mléka se tvořil dostatek pořád, ale musela jsem odsávat pravidelně ( i v noci), prostě tak, aby to kopírovalo kojení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1818
11.3.20 18:45
@shadowbabe píše:
Tak dlouho ne, pak to šlo bez nich. No a není pravda, že ze začátku má nalitá prsa každá ;)

je všeobecně známo, že na začátku je mléka nejvíce, jelikož ještě není žádná poptávka od miminka. Až po nějaké době, cca 6 neděli se produkce mléka ustálí a v závislosti na poptávce je i nabídka. :nevim: Ze svého okolí neznám žádnou maminku, které by se prsa po porodu nenalily. Nebo respektive znám, ale bylo to pouze tím, že miminko nepřikládaly a čekaly, že se spustí samo. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1818
11.3.20 18:56

Každopádně hádat se nehodlám. Napsala jsem svoji zkušenost s kojením přes kloboučky, kdy produkce mléka byla nižší a nižší i přesto, že jsem odsavala v noci i ve dne ještě mezi kojením. Myslím si, že není nad to, přiložit miminko k prsu a kojit normálně. Tím ale neříkám, zas a znova, že to nejde. Některé ženy kojí s kloboučky určitě déle a šlo jim to. :nevim: :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
shadowbabe
11.3.20 19:11
  • Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení