Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahojte syncek ma 5 mesiacov a pravidelne sa mu vyskytuju na telicku suche cervene fliacky. Doktorka sa konkretne nevyjadrila co to je dala nam kortikoidnu mast co moc nechcem pouzivat. Nemate s niecim podobnym skusenost? Co zabralo? Dakujem
Podle mě atopicky exem…muj syn to míval tak do 2 let…vždy tak 2 mesice klid a pak týden brutální… pak jsem přestala používat avivaže - spíše ho sprchovat než koupat, nepouživam žádne opalovaci kremy ani jine moc…no a už se to rok neobjevilo…
Nam pomaha ten novy bepanten pro alergiky. Ale šla bych na kožní.
Meli jsme neco podobneho ( podle fotek tezko rict, a taky nejsem doktor) je to nebo byl to atopicky ekzem, vzdy se to jednu dobu zhorsilo, pa kolem leta zase ustoupilo a s nastupem zimy zase zhorsilo. Taky jsme vyfasovali na akutni fazi kortikoidy, ale moc jsme to nemazali. Nakoupili jsme veci ze 100% bavlny, mazeme pouze lipobasi a sprchujeme se sprchacem A-derma a uz nekolik mesicu i pres zimni obdobi je to OK. Kazdopadne doporucuji navstevu kozniho. Prakticka lekarka pro deti a dorost moc nezmuze..
U nás to vypadá stejně a je to atopický ekzém. Určitě zajděte ke kožní. Taky počítejte s tím, že nemusí sednout každá mast, kterou vyzkoušíte. Třeba po Lipobase se mi malá osypala. Funguje na ni od Avene XeraCalm balzám. Celkem drahý, ale pro nás nejlepší.
Je to kvasinková infekce - projevem přemnožení kvasinky je atopický ekzém. Rady zde:
https://www.modrykonik.cz/…ekce-u-deti/