Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Dobre rano vsem,
na konci srpna jsem mela posledni MS a dneska rano jsem si udelala dva TT a oba ukazuji pozitivni
Byla jsem docela
, ze se takhle rychle zadarilo, ale urcte jsem moc stastna a nemuzu se dockat, co na manzel, az dorazi domu.
Chtela bych se zeptat vas zkusenenjsich, co me ted ceka? Je nezbytne se objednat u gynekologa ihned? A co tam se bude dit? Omlouvam se, jestli otazka zni trosku hloupe, ale vsechno je pro me nove, tak bych rada vedela, co me ceka. Ahoj a krasny den!
Ahoj Ginger,
v první řadě ti chci moc poblahopřát k této krásné novince a přeji ti, ať dneska s manželem zažijete krásné chvíle. Sama často vzpomínám na loňský květen, kdy jsme ráno uviděli //…
U gynekologa tě s největší pravděpodobností čeká kontrolní ultrazvuk a potom odběr krve na potvrzení těhotentství a na zjištění tvého zdravotního stavu (jestli nemáš HIV apod.). No a potom ještě další vyšetření, tak aby lékař věděl, že se tobě i miminku daří dobře, ale hlavně tě čeká to nejkrásnější období ve tvém životě a přeji ti, aby jste si ho oba dva s manželem co nejvíce vychutnali. A dej nám vědět, jak na tuto velkou novinu reagoval manžel…
Měj se moc krásně a opatruj se!
Zdraví
Hanka a Hanička
Ahoj Ginger,
moc blahopřeju. U nás to šlo taky rychle a taky jsem byla najednou pěkně vyjukaná
V první chvíli jsem ani nevěděla, jak to mám říct a první, co mi proběhlo hlavou bylo: Jéžiš, co teď budu dělat?
Během pár dní jsem se objednala na gynekologii, aby mi to štěstíčko potvrdili-bylo to super, protože už byla vidět TEČKA
. Jinak tě na začátku čeka přesně to, co napsala Hanna. No a další ti už řekne tvůj lékař.
Ještě jednou blahopřeju a užívejte si to ![]()
Klára
Holky, diky moc… prave premyslim, jak to oznamim nastavajicimu „tatkovi“. Mam par tipu, takze to asi bude dobra vecere- asi budu muset neco objednat-protoze nemuzu ani otevrit lednici, aby se mi neudelalo soufl.
Kde jste si poridili ty krasny metriky pro deticky? Jsem trosku poverciva, tak jsem si nechtela delat testiky dneska 13., ale nakonec jsem to nevydrzela a ted uz na nestastnou 13 neverim… ![]()
Hani, mala Hanicka je krasna holcicka, urcite z ni mate velkou radost. Tak jeste jednou holky diky.
Ahoj Ginger,
gratuluju, jsme na tom úplně stejně
já měla poslední MS 28.8., od pondělka pozitivní testy (každé ráno jiný, pro jistotu) a dnes jsem byla u dr. Prohlídla mě, udělala UTZ a fakt tam je!!! Takové malé kolečko na správném místě
Jinak se mnou nic nedělala a objednala mě na 10.11. na kontrolu - mám přinést moč, vezmou mi krev a dostanu průkazku.
Držím palce, ať je všechno ok!
Lendulín
Hihi, gratuluju. Hlavne si pri tom oznamovani neber priklad z te dementni reklamy na zdravej chleba. Mirus
Lendulinku,
tak to mame skoro na chlup stejne vid?
Prohlizeli te na gynekologii ultrazvukem? Ja se objednam na pristi tyden, abych jeste tu novinku vstrebala, i kdyz nejradsi bych tam nabehla hned ted
Ta reklama na chleba je fakt sila, ale muzu ti rict, ze me laka vic obyc chleba nez nejaka velka vecere! Mozna to tak bude, budu o chlebu a o vode.. protoze zaludek je jako na vode…
Ginger,
u nás žádné romantické oznamování nebylo, takže nemůžu radit. Budoucího tatínka jsem v pondělí v šest budila slovy: Hele, ony tam jsou asi dvě (čárky). Rozlepil jedno oko a zeptal se, co to znamená ![]()
Ultrazvuk mi dělala vaginální, zaplatila jsem 10 kč za kondom, neboť jsem nevěděla, že si má přinést svůj
A šla jsem bez objednání, abych to měla rychle za sebou.
Příznaky nemám zatím vcelku žádné, jen lítám pořád čůrat (ale já lítám dost i normálně) a občas mě píchne nebo dloubne v podbřišku. Uvidíme, co bude dál.
Metřík jsem si udělala podle návodu tady z diskuzí, je to lehké.
Držím palce.
L.
AHOOJ no to je krásné,že se takto hezky zadařilo.Už budeš asi mít skoro první měsíc až dv za sebou.Já mám červenčátko Filipa a tehdá když sem to zjistila byl plod už skoro měsíc starý.Jinak tatkovi bych to oznámila jak říkáš ty dobrou večeří a udělala balíček a do toho dala bud malinké botičkyy nebo dupačky či hrkáček záleží co už doma máš.Uvidíš jak bude mrkat na drát a ty se eště pobavíš dej pak vědět jak proběhla večeře a ještě jednou gratuluji a úspěšné donošení.Pa Nikkol a 4měs. Fil
Tak nejak jsem to planovala. Udelat balicek a dat tam maly dupacky nebo chrastitko a k tomu koupit prani a dovnitr nalepim ty pozitivni TT (ne ze by muj manzel vedel kolik carek ma mit spravny test)
a k tomu pripisu neco ve smyslu „Uvidime se brzy“ nebo tak neco..
Muj manzel je anlican a tam si na takovy veci potrpi, tak jsem na nej zvedava… fotak bude pri ruce, tak to vsechno zdokumentuji
Jee ja uz se na to tesim, hlavne, abych to do vecera vydrzela ![]()
musíš, at máš co zdokumentovat a my se těšíme na popis jak se to líbilo
Moc moc moc gratuluju k tak skvělé zprávě!!!
Hlavně teď na sebe dávej pozor a držím palečky, aby oznamování budoucímu taťkovi proběhlo na jedničku s hvězdičkou!!!
Já bych asi připravila botičky, to je takové - řekla bych - tradiční a velice kouzelné:-)