Samoživitelka bez alimentů - co teď?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
beruska7908
30.6.11 12:07
hofka píše:
No jasně. Pak ale druhá věc, najít práci.
beruska7908 píše:
hofka píše:
Však na té čtyřleté nemusíš trčet celou dobu, když budeš chtít pracovat, tak ti to nebudou zakazovat:-)
ottla píše:
Ahoj, jen pro upřesnění.Nebereš mateřskou,ale rodičovský příspěvek.A myslím,že tu 4-letou variantu změnit práve nemůžeš.Vím,že je to síla.Sama jsem se teď dostala do naprosto patové situace.Neplánovaně jsem otěhotněla.A kvůli smolné náhodě s prací nemám nárok ani na mateřskou,tím pádem musím i na 4-letý rodičák.Taky nevím,jak vyžiju.Otec dítěte přestal komunikovat,takže jsem už teď docela v problémech,protože nemám moc velký výdělek a nevím vůbec,co bude.Od státu nedostanu do porodu nic.Mám sice vlastní byt,ale splácím hypotéku a vůbec nevím,jak to budu zvládat.Vím,jak je to těžký,když musíš řešit tyhle existenční problémy a když chlap dělá mrtvýho brouka.Já jsem z toho úplně na nervy,nosím jeho dítě a jemu je to fuk.
to jsem psala taky. :mrgreen: ottlo 4lety rodicak ti priklepnou v pripade, ze nemas odpracovano, ale UKONCIT ho muzes driv, chapes?
to znamena, ze zakladatelka muze dat dite do soukrome skolky, jako jsem to udelala ja, tam misto urcite jeste maji a muze jit do prace. o rodicak prijde, ano, pac jde dite do skolky,ale nic ji nebrani aby sla pracovat.

to je pravda,ale jako samozivitelka vim, ze proste lepsi nejaka prace, nez zadna, u nas v Usteckym kraji je situace nejhorsi v cele CR,ale vedela jsem, ze si musim najit jakukoliv praci, nez sedet na pracaku.
bydlim sama, MUSIM se o ni nejak postarat.je to des, soucitim se zakladatelkou, chlapi co neplati jsou ubozaci :pocitac:

• Citovat
  • Upravit
124
25.11.11 20:26

Holky někde jsem četla, teda nevím zda jsem to pochopila správně ale ta „rodičovská“ na 4 roky příspěvek v mateřství je příspěvek na péči o dítě a vy klidně můžete chodit do práce a dítě svěřit na tu dobu do péče někomu jinému (plnoletému) a za ten příspěvěk ty necelí 4tisíce dát na to hlídání. Ale jestli ho můžete dát do školky to už nevím ale snad do soukromé jo ale to nevím přesně. Třeba by ti ho nějaká školačka ve volnu za menší obnos pohlídala nebo nějaká jiná maminka na mateřské dovolené. Aby jsi mohla něco vydělat navíc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1270
3.12.11 23:01
jakuk píše:
Holky někde jsem četla, teda nevím zda jsem to pochopila správně ale ta „rodičovská“ na 4 roky příspěvek v mateřství je příspěvek na péči o dítě a vy klidně můžete chodit do práce a dítě svěřit na tu dobu do péče někomu jinému (plnoletému) a za ten příspěvěk ty necelí 4tisíce dát na to hlídání. Ale jestli ho můžete dát do školky to už nevím ale snad do soukromé jo ale to nevím přesně. Třeba by ti ho nějaká školačka ve volnu za menší obnos pohlídala nebo nějaká jiná maminka na mateřské dovolené. Aby jsi mohla něco vydělat navíc.

Teď jsou od roku 2012 úplně nový pravidla a podmínky, takže celá předchozí diskuze je bezpředmětná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tomasek1258
6.1.12 10:21

Boze ,boze

Tady jde videt ,jak jste nezodpovedny kaceny ! 22 let a uz mas decko navic z tveho prispevku jsem poznal ,ze jsi ani nemela praci pred pocetim ,proto se nediv ,ze mas takovou almuznu a co takhle jit do prace? dite ti preci nekdo pohlida ,treba babicka ,prababicka.Ja to uplne vidim ,vy byste byli nejradeji ,kdyby vas ex platil 10 000,– vyzivne pak 10 000,– na vas a dalsich 10 000,– na bydleni a jeste tak 10 000,– aby bylo na nakupy ,zamyslete se a jestli nema zadny prijem co chces pocitat ,kdyz neni z ceho?? jestli nema prijen a ani podporu ci socialku co chces sakra vypocitavat?? Fakt decka maji decka :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
1270
8.1.12 21:25

Tak tady promluvil pán tvorstva. Neslyšel jsi náhodou někde,že ke zplození dítěte musejí být 2?
Navíc s tím hlídáním to není zas tak jednoduché. Někdy prostě není babička a už vůbec ne prababička!
Jsi úplně mimo a vůbec nechápeš o co jde!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1270
8.1.12 21:25
Tomasek1258 píše:
Tady jde videt ,jak jste nezodpovedny kaceny ! 22 let a uz mas decko navic z tveho prispevku jsem poznal ,ze jsi ani nemela praci pred pocetim ,proto se nediv ,ze mas takovou almuznu a co takhle jit do prace? dite ti preci nekdo pohlida ,treba babicka ,prababicka.Ja to uplne vidim ,vy byste byli nejradeji ,kdyby vas ex platil 10 000,– vyzivne pak 10 000,– na vas a dalsich 10 000,– na bydleni a jeste tak 10 000,– aby bylo na nakupy ,zamyslete se a jestli nema zadny prijem co chces pocitat ,kdyz neni z ceho?? jestli nema prijen a ani podporu ci socialku co chces sakra vypocitavat?? Fakt decka maji decka :mrgreen:

Tak tady promluvil pán tvorstva. Neslyšel jsi náhodou někde,že ke zplození dítěte musejí být 2?
Navíc s tím hlídáním to není zas tak jednoduché. Někdy prostě není babička a už vůbec ne prababička!
Jsi úplně mimo a vůbec nechápeš o co jde!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
201
8.1.12 21:54
Tomasek1258 píše:
Tady jde videt ,jak jste nezodpovedny kaceny ! 22 let a uz mas decko navic z tveho prispevku jsem poznal ,ze jsi ani nemela praci pred pocetim ,proto se nediv ,ze mas takovou almuznu a co takhle jit do prace? dite ti preci nekdo pohlida ,treba babicka ,prababicka.Ja to uplne vidim ,vy byste byli nejradeji ,kdyby vas ex platil 10 000,– vyzivne pak 10 000,– na vas a dalsich 10 000,– na bydleni a jeste tak 10 000,– aby bylo na nakupy ,zamyslete se a jestli nema zadny prijem co chces pocitat ,kdyz nenia z ceho?? jestli nema prijen a ani podporu ci socialku co chces sakra vypocitavat?? Fakt decka maji decka :mrgreen:
Teda promin,ale ty jsi fakt dobrej.Copak tu někde psala,že by chtěla 100.tis.měsíčně?Kdyby se ten její ex k tomu postavil jako chlap a ne jak sračka tak se snaží domluvit s ní a taky by se měl uráčit dostavit k soudu.Každýho muže potkat,že bude bez práce tak má k sakru požádat soud o snížení alimentu a né se tomu vyhýbat a nechat jí ve štychu.Já dostávám tisícovku na skoro 17-letou holku,protože milostpán si není schopný 10.let sehnat práci a dělá brigády a to se ho ještě každý měsíc doprošuju.Co si tak povedený tatínkové myslej?Že si za to jdeme hned koupit nový boty nebo co?A s tou prací…ty vubec nevíš jaký to je,když jde ženská prosit o práci a řekne,že má malý dítě.To hned každý vyrukuje s tím,že bude nemocný atd.atd.a zkus najít práci v dnešní době kde se skoro všude dělá na směny jen na ranní.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
8.1.12 22:00

Tomasek1258: na tomto serveru jsou chlapi víceméně jenom na návštěvě. Takže se laskavě chovej slušně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101
9.1.12 20:06
Anonymní píše:
Jo už to vidím,soud nebyl..hele, pokud mu příjde obsílka od soudu a on si ji do 30-ti dnů nevyzvedne,tak se to považuje jakoby si ji vyzvedl,ale jak se to pak řeší dál,to nevím

Blbost… Desaty den se to vhazuje do schranky, i kdyz si adresat to nevyzvedne. Takto se bezne dorucuji napr. rozsudky.

*Doručování písemností určených do vlastních rukou adresáta a doručování jiných písemností

OSŘ i nadále rozlišuje doručování písemností určených do vlastních rukou adresáta a doručení jiných písemností. Písemnosti určené do vlastních rukou adresáta se doručují na adresu pro doručování. V případě, že adresát nebude na této adrese zastižen, bude mu zanechána výzva k vyzvednutí písemnosti, umístěná obvykle v poštovní schránce adresáta či na jiném vhodném místě. Pokud doručení zajišťuje provozovatel poštovních služeb, uloží písemnost ve své provozovně. V ostatních případech bude písemnost uložena u okresního soudu, v jehož obvodu se nachází místo doručení. Adresát pak má možnost vyzvednout si písemnost ve lhůtě 10 dnů ode dne jejího uložení. Nestane-li se tak, uplatní se poslední den této lhůty fikce doručení, a to i v případě, že se adresát o uložení písemnosti vůbec nedozvěděl. Fikce doručení tedy znamená, že se předmětná písemnost považuje poslední den lhůty za doručenou.*

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12.1.12 21:09

Pokud si nevyzvedne dopis od soudu tak to není v právní moci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12.1.12 21:15

Tomasek1258 píše:
Tady jde videt ,jak jste nezodpovedny kaceny ! 22 let a uz mas decko navic z tveho prispevku jsem poznal ,ze jsi ani nemela praci pred pocetim ,proto se nediv ,ze mas takovou almuznu a co takhle jit do prace? dite ti preci nekdo pohlida ,treba babicka ,prababicka.Ja to uplne vidim ,vy byste byli nejradeji ,kdyby vas ex platil 10 000,– vyzivne pak 10 000,– na vas a dalsich 10 000,– na bydleni a jeste tak 10 000,– aby bylo na nakupy ,zamyslete se a jestli nema zadny prijem co chces pocitat ,kdyz neni z ceho?? jestli nema prijen a ani podporu ci socialku co chces sakra vypocitavat?? Fakt decka maji decka :mrgreen:

Já jsem ti nedovolila abys mi začal tykat!!!
Mimochodem nebyla jsem to já ktera chtěla sama dítě!!A ještě k tomu když máš prababičku nemocnou a ještě k tomu se musí starat o svého nemocného manžela a svou maminku!Tak mi asi těžko bude hlídat malého!A babička nemůže protože má 2 práce.To ho jako mám svěřit tobě??Ty jseš chytrej jako rádio.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12.1.12 21:15
Piskle300908 píše:
Tomasek1258 píše:
Tady jde videt ,jak jste nezodpovedny kaceny ! 22 let a uz mas decko navic z tveho prispevku jsem poznal ,ze jsi ani nemela praci pred pocetim ,proto se nediv ,ze mas takovou almuznu a co takhle jit do prace? dite ti preci nekdo pohlida ,treba babicka ,prababicka.Ja to uplne vidim ,vy byste byli nejradeji ,kdyby vas ex platil 10 000,– vyzivne pak 10 000,– na vas a dalsich 10 000,– na bydleni a jeste tak 10 000,– aby bylo na nakupy ,zamyslete se a jestli nema zadny prijem co chces pocitat ,kdyz neni z ceho?? jestli nema prijen a ani podporu ci socialku co chces sakra vypocitavat?? Fakt decka maji decka :mrgreen:Já jsem ti nedovolila abys mi začal tykat!!!
Mimochodem nebyla jsem to já ktera chtěla sama dítě!!A ještě k tomu když máš prababičku nemocnou a ještě k tomu se musí starat o svého nemocného manžela a svou maminku!Tak mi asi těžko bude hlídat malého!A babička nemůže protože má 2 práce.To ho jako mám svěřit tobě??Ty jseš chytrej jako rádio.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12.1.12 21:17
martin75 píše:
Anonymní píše:
Jo už to vidím,soud nebyl..hele, pokud mu příjde obsílka od soudu a on si ji do 30-ti dnů nevyzvedne,tak se to považuje jakoby si ji vyzvedl,ale jak se to pak řeší dál,to nevím

Blbost… Desaty den se to vhazuje do schranky, i kdyz si adresat to nevyzvedne. Takto se bezne dorucuji napr. rozsudky.

*Doručování písemností určených do vlastních rukou adresáta a doručování jiných písemností

OSŘ i nadále rozlišuje doručování písemností určených do vlastních rukou adresáta a doručení jiných písemností. Písemnosti určené do vlastních rukou adresáta se doručují na adresu pro doručování. V případě, že adresát nebude na této adrese zastižen, bude mu zanechána výzva k vyzvednutí písemnosti, umístěná obvykle v poštovní schránce adresáta či na jiném vhodném místě. Pokud doručení zajišťuje provozovatel poštovních služeb, uloží písemnost ve své provozovně. V ostatních případech bude písemnost uložena u okresního soudu, v jehož obvodu se nachází místo doručení. Adresát pak má možnost vyzvednout si písemnost ve lhůtě 10 dnů ode dne jejího uložení. Nestane-li se tak, uplatní se poslední den této lhůty fikce doručení, a to i v případě, že se adresát o uložení písemnosti vůbec nedozvěděl. Fikce doručení tedy znamená, že se předmětná písemnost považuje poslední den lhůty za doručenou.*

Když není dopis vyzvednu nenabyde to právní moci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12.1.12 21:19
Tomasek1258 píše:
Tady jde videt ,jak jste nezodpovedny kaceny ! 22 let a uz mas decko navic z tveho prispevku jsem poznal ,ze jsi ani nemela praci pred pocetim ,proto se nediv ,ze mas takovou almuznu a co takhle jit do prace? dite ti preci nekdo pohlida ,treba babicka ,prababicka.Ja to uplne vidim ,vy byste byli nejradeji ,kdyby vas ex platil 10 000,– vyzivne pak 10 000,– na vas a dalsich 10 000,– na bydleni a jeste tak 10 000,– aby bylo na nakupy ,zamyslete se a jestli nema zadny prijem co chces pocitat ,kdyz neni z ceho?? jestli nema prijen a ani podporu ci socialku co chces sakra vypocitavat?? Fakt decka maji decka :mrgreen:

Měla jsem práci ale snižovaly stavy ale pak už asi těhotnou ženu nikde nevezmou se vzpamatuj

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101
12.1.12 21:34
Piskle300908 píše:
Pokud si nevyzvedne dopis od soudu tak to není v právní moci.

A na to jste prisla, prosim pekne, jak? Snad jsem to napsal jasne - existuje neco jako „fikce doruceni“ - tj. 10tym dnem se to vhodi do schranky a tim se to povazuje za dorucene. Soudu se vrati od posty ustrizek a ten vam vyznaci na rozsudku pravni moc. Takhle se zcela bezne dorucuji pisemnosti v opatrovnickem rizeni, tak sem nepiste nesmysly o tom, ze ten dopis bude lezet na poste az do skonani veku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat