Samoživitelka bez alimentů - co teď?
- Fotoalbum (1)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Co ted?
Dobrý den chtěla jsem se zeptat,jakto je jsem samoživitelka 22leta skoro 3letým synem a náš příjem je 3800kč.Bývalý přítel neplatí alimenty už přes rok u soudu nemohly zjistit žádný příjem že není nikde hlášený,ani se k soudu nedostavil,tak mi svěřily malého do péče.Několikrát jsem ho potkala tak jsem mu řekla at si ho laskavě vyzvedne,jinak mi nenabyde právní moci!Bydlela jsem u rodičů ale tam to nešlo byly pořád hádky ani mi nechtěly dát tr.bydliště.Tak mi dal podnájem kamarád a u něj platím 2000,měsíčně mám to i s trvalým pobytem.Máme společnou jen kuchyn,a já mám s malým jeden pokoj.Na sociláním úřadě jsem byla.tak že s tím nic nemůžou dělat alimenty se taky samozřejmě neurčily.Taky mi řekly že ohledně přídavku musím čekat než si stáhnou mojí složku s minulého tr.pobytu.Mám snad na něj podat trestní oznámení nebo já newím!A na co všechno mám právo??A na Sociálním úřadě si mě přehazujou jako papír!Děkuji moc
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Takže měli jste soud kvůli alimentům?Tam by mu je měli vyměřit a pokud by neplatil, tak máš právo na něj podat trestní oznámení.
Dál si určitě zkus zažádat o příspěvek na bydlení,ale pozor-bude se posuzovat i příjem toho tvého kamaráda, protože tam bydlíte spolu.
Jinak pokud jde o nějaké ty příspěvky ze sociálky, tak tam musíš právě doložit rozhodnutí od soudu, které nabylo právní moci a podle toho ti vyměří nějaké přídavky, ale žádná sláva to není..asi závisí hlavně na tom celkovém příjmu..
Já jsem měla mateřskou taky 3800,–, alimenty vyměřené na 3000,–(ale dohodou s otcem dítěte, on byl naštěstí sdílný) a od sociálky jsem dostala ještě 700kč,–,takže asi tak..
- Citovat
- Upravit
Jo už to vidím,soud nebyl..hele, pokud mu příjde obsílka od soudu a on si ji do 30-ti dnů nevyzvedne,tak se to považuje jakoby si ji vyzvedl,ale jak se to pak řeší dál,to nevím
- Citovat
- Upravit
A nějak přivydělat si nemůžeš? Malýho by nevzali třeba do školky, někde berou i dvouletý.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
ahoj, jsem taky samozivitelka, skoncila mi ted materska, pobiram prispevek na bydleni.nevim kdy sis o nej zadala,ale trva to tri mesice, vyplaci se zpetne, takze prvni tri mesice nedostanes nic, pocita se i prijem osoby ktera s tebou v byte bydli a s tim byvalym trvalym pobytem ma urednice pravdu, ja jsem taky cekala, dokladala tuny papiru a lejster.
s tema alikama jen radim podat trestni oznameni, kamoska to ma takhle taky, ex neplati, je nezvestny, nevi kde bydli, na soude ji taky nepomohli.
jinak ale jak mi vypocitavaly prispevek na bydleni,tak se pocitaly do prijmu i aliky, tudiz bys prispevek mela mit vyssi, kdyz nic nemas,ale zase jak rikam:budou posuzovat urco plat tveho kamarada,takze se taky muze stat, ze nedostanes nic.
pokud jsou malymu tri, dej ho do skolky a zkus praci, ja taky musela dat malou do soukrome, abych mohla jit do prace, jina moznost neni.
drzim palce ![]()
- Citovat
- Upravit
No právě že ta obsílka nebyla vyzvednutá ani po třech měsících a nosialce mi řekly že si ho mám vyhledat aby si jí vyzvedl!!Jenže on stejně pořád nic tak newím co dál.S tech 3800 se n edá vyžít.když platím 2000kč.podnájem
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Brrigádku mám ale i tak to nestač!Dělám první a poslední a stejně to nepomáhá a malého mi ted do školky nevezmou protože je všude plno!!
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jenže mám mateřskou do 4let.a tak by mi ho vzaly do školky jen 5krát do měsíce a u nás jsou školky plné.Mám brigádu jen na telefon když potřebujou.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
ale i kdyz mas materskou na 4 roky, tak ji muzes ukoncit predcasne a jit do prace. maleho prihlas do skolky v prubehu roku, v zari vetsinou odpadavaji deti, nekdo otehotni, dite skolku nezvladne nebo se prestehuje a muzes jit do prace.
rodicak ti sice seberou kdyz pujde do skolky,ale kdyz bude ve skolce, tak praci nic nebrani ne?
u nas jsou skolky taky plne, je tu snad nejhorsi situace, nebraly ani me cervnove dite, jsou uz ji 3,tak jsem si jako samozivitelka nasla praci a dite dala do soukrome za pet tisic, jinde neni volno.
taky mam nervy,ale jina moznost proste neni,
dej ho do soukrome, jsou i levnejsi.
s tou obsilkou ti nepradim, ale jakmile si to nevyzvedne, pocita se s tim, ze si ji vyzvedl, nezajima je to.
podej trestni oznameni a hotovo.kamoska to tak udelala taky.vic uz asi neporadim
ja mam nastesti vztahy s ex dobre, takze plati pravidelne…
- Citovat
- Upravit
S tím nevyzvednutím nevím, asi by to tak mělo být, ale ze zkušenosti vím (pracovala jsem v advokátní kanceláři), že nám tam dlouho ležely i případy, které nenabyly právní moci z důvodu, že dotyčný si nepřevzal nějakej dokument od soudu.
beruska7908 píše:
ale i kdyz mas materskou na 4 roky, tak ji muzes ukoncit predcasne a jit do prace. maleho prihlas do skolky v prubehu roku, v zari vetsinou odpadavaji deti, nekdo otehotni, dite skolku nezvladne nebo se prestehuje a muzes jit do prace.
rodicak ti sice seberou kdyz pujde do skolky,ale kdyz bude ve skolce, tak praci nic nebrani ne?
u nas jsou skolky taky plne, je tu snad nejhorsi situace, nebraly ani me cervnove dite, jsou uz ji 3,tak jsem si jako samozivitelka nasla praci a dite dala do soukrome za pet tisic, jinde neni volno.
s tou obsilkou ti nepradim, ale jakmile si to nevyzvedne, pocita se s tim, ze si ji vyzvedl, nezajima je to.
podej trestni oznameni a hotovo.kamoska to tak udelala taky.vic uz asi neporadimja mam nastesti vztahy s ex dobre, takze plati pravidelne…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
hofka píše:
S tím nevyzvednutím nevím, asi by to tak mělo být, ale ze zkušenosti vím (pracovala jsem v advokátní kanceláři), že nám tam dlouho ležely i případy, které nenabyly právní moci z důvodu, že dotyčný si nepřevzal nějakej dokument od soudu.beruska7908 píše:
podej trestni oznameni a hotovo.kamoska to tak udelala taky.vic uz asi neporadimja mam nastesti vztahy s ex dobre, takze plati pravidelne…
ja nevim, jsem laik, jen jsem se na soudu ptala , i na socialce a rekli, ze pokud si to nevyzvedne, bere se to tak, ze si to vlastne vyzvedl, pak by mu totiz hrozila sankce, kdyby se nedostavil.
ale jak rikam, ja jsem ten co se soudil, ne soudce,tak nevim. u nas vse pravni moci nabylo, pac jsme byli s ex nastesti an vsem dohodnuti.
jen chci rict, ze nejsem naivni a ze zakladatelka se stejne asi pomoci nedovola, mam tolik kamaradek, dky jim ex neplati a protahuje se to donekonecna, nekteri chlapi jsou fakt ubozaci
![]()
jedine podat trestni oznameni neb pak jedine u zamestnavatele podat exekuci na plat, jinak nevim.
- Citovat
- Upravit
rodičák
Ahoj, jen pro upřesnění.Nebereš mateřskou,ale rodičovský příspěvek.A myslím,že tu 4-letou variantu změnit práve nemůžeš.Vím,že je to síla.Sama jsem se teď dostala do naprosto patové situace.Neplánovaně jsem otěhotněla.A kvůli smolné náhodě s prací nemám nárok ani na mateřskou,tím pádem musím i na 4-letý rodičák.Taky nevím,jak vyžiju.Otec dítěte přestal komunikovat,takže jsem už teď docela v problémech,protože nemám moc velký výdělek a nevím vůbec,co bude.Od státu nedostanu do porodu nic.Mám sice vlastní byt,ale splácím hypotéku a vůbec nevím,jak to budu zvládat.Vím,jak je to těžký,když musíš řešit tyhle existenční problémy a když chlap dělá mrtvýho brouka.Já jsem z toho úplně na nervy,nosím jeho dítě a jemu je to fuk.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Však na té čtyřleté nemusíš trčet celou dobu, když budeš chtít pracovat, tak ti to nebudou zakazovat:-)
ottla píše:
Ahoj, jen pro upřesnění.Nebereš mateřskou,ale rodičovský příspěvek.A myslím,že tu 4-letou variantu změnit práve nemůžeš.Vím,že je to síla.Sama jsem se teď dostala do naprosto patové situace.Neplánovaně jsem otěhotněla.A kvůli smolné náhodě s prací nemám nárok ani na mateřskou,tím pádem musím i na 4-letý rodičák.Taky nevím,jak vyžiju.Otec dítěte přestal komunikovat,takže jsem už teď docela v problémech,protože nemám moc velký výdělek a nevím vůbec,co bude.Od státu nedostanu do porodu nic.Mám sice vlastní byt,ale splácím hypotéku a vůbec nevím,jak to budu zvládat.Vím,jak je to těžký,když musíš řešit tyhle existenční problémy a když chlap dělá mrtvýho brouka.Já jsem z toho úplně na nervy,nosím jeho dítě a jemu je to fuk.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
hofka píše:
Však na té čtyřleté nemusíš trčet celou dobu, když budeš chtít pracovat, tak ti to nebudou zakazovat:-)ottla píše:
to jsem psala taky.
ottlo 4lety rodicak ti priklepnou v pripade, ze nemas odpracovano, ale UKONCIT ho muzes driv, chapes?
to znamena, ze zakladatelka muze dat dite do soukrome skolky, jako jsem to udelala ja, tam misto urcite jeste maji a muze jit do prace. o rodicak prijde, ano, pac jde dite do skolky,ale nic ji nebrani aby sla pracovat.
- Citovat
- Upravit
No jasně. Pak ale druhá věc, najít práci.
beruska7908 píše:hofka píše:to jsem psala taky.
Však na té čtyřleté nemusíš trčet celou dobu, když budeš chtít pracovat, tak ti to nebudou zakazovat:-)ottla píše:
Ahoj, jen pro upřesnění.Nebereš mateřskou,ale rodičovský příspěvek.A myslím,že tu 4-letou variantu změnit práve nemůžeš.Vím,že je to síla.Sama jsem se teď dostala do naprosto patové situace.Neplánovaně jsem otěhotněla.A kvůli smolné náhodě s prací nemám nárok ani na mateřskou,tím pádem musím i na 4-letý rodičák.Taky nevím,jak vyžiju.Otec dítěte přestal komunikovat,takže jsem už teď docela v problémech,protože nemám moc velký výdělek a nevím vůbec,co bude.Od státu nedostanu do porodu nic.Mám sice vlastní byt,ale splácím hypotéku a vůbec nevím,jak to budu zvládat.Vím,jak je to těžký,když musíš řešit tyhle existenční problémy a když chlap dělá mrtvýho brouka.Já jsem z toho úplně na nervy,nosím jeho dítě a jemu je to fuk.ottlo 4lety rodicak ti priklepnou v pripade, ze nemas odpracovano, ale UKONCIT ho muzes driv, chapes?
to znamena, ze zakladatelka muze dat dite do soukrome skolky, jako jsem to udelala ja, tam misto urcite jeste maji a muze jit do prace. o rodicak prijde, ano, pac jde dite do skolky,ale nic ji nebrani aby sla pracovat.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit