Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Nimie píše:
Jinak nejvíc letí Elsa![]()
pokud ráda čte, tak buď nějaký dívčí román (něco jako Černý krasavec nebo třeba knížky od Jacqueline Wilsonová), hodně záleží co čte no, ale tímhle si myslím, že nic nezkazíš
Fakt i u těch starších?
Elsa frčí, co já vím, hlavně u tří až pětiletých. Ale díky bohu za ty dary, díky Else vzala dcera na milost modrou barvu ![]()
@protection píše:
Pokud ráda čte, koupila bych nějaký dívčí román, tím nic nezkazíš![]()
Já vždycky doporučuji tuhle knížku, pro holky - děti je super chytlavá - je o dvou zhruba 12 tiletých dívkách, které zjistí, že jsou čarodějky. Je několik pokračování, vždy v jiném duchu
http://www.databazeknih.cz/…-zabiti-3946
tak já snad si to půjdu koupit pro sebe
. vypadá to dobře na prázdninové čtení
@Gina108 píše:
Fakt i u těch starších?Elsa frčí, co já vím, hlavně u tří až pětiletých. Ale díky bohu za ty dary, díky Else vzala dcera na milost modrou barvu
Kamarádky dcerky jsou z ní úplně unešené a je jim 9 a 11, ale je pravda, že z Elsy jsou unešené snad všechny holky, protože 5 letá neteř o ní básní každý den a samotný animák mnohé mé vrstevnice viděly snad 10× ![]()
@LLLL ještě mi tak došlo, jestli seženeš, můžeš zkusit řadu Enid Blyton - Tajemství. V těch knížkách si listuju občas do dneška
koneckonců ona snad všechny knihy má geniální, ale to Tajemství mi přišlo asi nejlepší. https://cs.wikipedia.org/…ytonov%C3%A1 je to ta řada dole, jak tam je Tajemství spálené chaty, Tajemství ztracené kočky a ták.
@Nimie píše:
Kamarádky dcerky jsou z ní úplně unešené a je jim 9 a 11, ale je pravda, že z Elsy jsou unešené snad všechny holky, protože 5 letá neteř o ní básní každý den a samotný animák mnohé mé vrstevnice viděly snad 10×
Mno, já to taky viděla víc než 10×
Ale zas jsou teda horší animáky, nejvíc mě s.rala Mašinka Tomáš a prase Peppa
![]()
@Gina108 píše:
Mno, já to taky viděla víc než 10×![]()
![]()
Ale zas jsou teda horší animáky, nejvíc mě s.rala Mašinka Tomáš a prase Peppa
![]()
A dobrovolně? ![]()
Ježiš, prase Peppu nemůžu ani vidět
a ještě prasátko Piggy z rádia mi leze krkem. To Ledové království se mi líbilo, zas je pravda, že narozdíl od těch nesmyslů (jako třeba ta zmíněná Peppa) je to po delší době relativně kvalitní a dobře udělaný animák (teď se těším na ten film s mazlíčkama). Ale my nemáme klasickou televizi, máme balík vybraných filmů a seriálů pro všechny věkové kategorie a pouštíme to z toho, protože to se jinak nedá
takže vždycky všechna děcka na návštěvě naučíme na nějakou skvělou věc jako původní Želvy Ninja, Scooby Doo, Tom & Jerry, origo starší Disneyovky a ták ![]()
U nás díkybohu jedeme taky klasiku, nejvic krakonos a ruzne čertovské pohádky, čtyřlístek, pejsek a kočička, pěkné české večerníčky. I když úletům, jako je prase Pepa se nevyhneme, ale to ho fakt zaujme jen na chvíli, když na to zabloudí přes videa na youtube. Želvy Ninja se mu taky líbí a tuhle viděl Krotitele duchu a povidal, jak to chce zase videt ![]()
A co nějaký celodenní poukaz třeba do aquacentra nebo nějakého zábavního parku nebo ji tam jako dárek vzala s sebou? To by si asi užila víc, než hračku, která omrzí. Nebo nějakou sportovní potřebu? Co se poradit s jejími rodiči? Ti budou asi víc v obraze.
@destin píše:
A co nějaký celodenní poukaz třeba do aquacentra nebo nějakého zábavního parku nebo ji tam jako dárek vzala s sebou? To by si asi užila víc, než hračku, která omrzí. Nebo nějakou sportovní potřebu? Co se poradit s jejími rodiči? Ti budou asi víc v obraze.
to jsou super darky, ale ja to mam jen jako takovou „pozornost“, abychom neprijeli na návštěvu s prázdnou. Ony našim dětem koupí třeba oblečení (což u malých jde) a k tomu nejakou dobrotu, ovoce, nebo malou hračku, takže vždy hledám něco podobného, ale odpovídajícího jejímu věku ![]()
Letí různé tvoření, nejvíc asi kreativní sady od Djeca https://www.chytraopicka.cz/…h-engine.htm?…, super dárek pro holky Jsou o něco dražší, ale opravdu luxusní. Super je pískování