Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj holky, maminky prvňáků
V září se prcek chystá do první třídy a od května „ležím v aktovkách“ - batůžcích do první třídy a mám nějaký zmatek a pořád se neorientuju. Jaké aktovky /batohy jste nakoupili? Jaké máte osvědčené - dítě s ní rok dva chodilo a je v pohodě?
Já mám v podstatě 2 požadavky - nízká váha ( malej je docela hubeňour) a aby tam nebyl nějaký hnusnomotiv alá spiderman atd.. ![]()
Jinak cena je mi celkem fuk- jasně že nechci dát pět litrů ale do těch tří je to celkem ok ale, jde mi o kvalitu, a aby to něco vydrželo - dítě má ADHD tak počítám, že kabela bude „chudák“ pořád na zemi…
My jsme koupili batoh od Topgalu, myslim že je to dobrá značka a doufám, že vydrží aspon 3 roky ![]()
Jinak bez příslušenství má necelé kilčo.
Jo a motiv si syn vybral sám, maji dost na váběr ![]()
Já jsem porůznu ptala kámošek a několik lidí mi nezávisle na sobě poradilo aktovku Emipo. Je lehká, stabilní (když ji postaví na zem, stojí sama, když se otevře horní klopa, tak drží otevřená dozadu a aktovka je stále stabilní, takže si do ní dítě může dávat věci oběma rukama, nemusí jednou rukou přidržovat) a mají spoustu motivů. Má spoustu reflexních prvků a jednoduchý vnitřek. Provedením mi přijde taky docela pěkná (u některých aktovek v obchodě jsem viděla trčící nitě ze dvou metrů
). Koupila jsem sadu s penálem a pytlíkem na cvičky, všechno ve stejném designu, a jsem spokojená
Dítě vypadá, že je taktéž spokojené
a podle referencí kámošek 2 roky vydrží v pohodě.
Zdravím ![]()
My nakonec vybrali školní batoh od Topgalu..Spousta lidí nám Topgal doporučilo a designově se malému nejvíc líbili..Ty batohy mají většinou do jednoho kila, což je super.
Na zádech krásně sedí, má dobře vyztužené záda..
@jdukolem měla jsem obdobné požadavky, protože obě dcery byly v 1.třídě drobnější, hlavně ta mladší. Starší měla aktovku Emipo, mladší jsem vybrala Lego active.
Teď jsem vybírala pro syna, který jde do 1.třídy v září. Rozhodovala jsem se mezi Hama step by step light. Koupili jsme lego, protože s ní mám zkušenost. Aktovka vydržela 2 roky a dcera ji bude mít ještě letos ve 3.třídě.
Syn má tuhle
http://www.hama.cz/…rovider.aspx?…
Topgal vypadá na drobnějších dětech hrozně… Tahají to pomalu po zemi.
Malá má Emipo, po prvním roce byla akorát trochu ušmudlaná, jinak nic. Do druhé třídy vydrží určitě, pak už nejspíš bude potřebovat větší.
Mně osobně se nelíbí takové ty typické aktovky krabice, ale na druhou stranu se mi nezdají zvláště pro prvňáčky vhodné nezpevněné batohy (nemyslím jen záda).Něco mezi navíc s krásným designem a motivy jsou batohy od Herlitz řady be.bag. Má ho prostřední neteř a jsou s ním moc spokojení, dokonce cena není zase tak závratná.
http://www.heureka.cz/?…
Příspěvek upraven 13.07.16 v 21:02
@tezi píše:
@jdukolem měla jsem obdobné požadavky, protože obě dcery byly v 1.třídě drobnější, hlavně ta mladší. Starší měla aktovku Emipo, mladší jsem vybrala Lego active.
Teď jsem vybírala pro syna, který jde do 1.třídy v září. Rozhodovala jsem se mezi Hama step by step light. Koupili jsme lego, protože s ní mám zkušenost. Aktovka vydržela 2 roky a dcera ji bude mít ještě letos ve 3.třídě.
Syn má tuhle
http://www.hama.cz/…rovider.aspx?…
nemáš prosím, odkaz na to lego kde nejlíp koupit? já už si připadám jak úchyl furt počítám, kapsy a váhu batohu zkoumám zipy, nepromokavost.. ![]()
@jdukolem koupila jsem ji na legeniu asi za 1500 a stále ji tam mají. Dokonce tam mají batoh, který váží jenom 760g
Byla jsem v obchodě, kde měli jednotlivé druhy, i když před 3 roky byl trochu jiný výběr a aktovka se mi líbila víc.
Jinak tahle má 4 kapsy - na každém boku jedna - a vepředu jsou 2 - spodní termokapsa na svačinu a horní s přístupem po otevření na penál. Uvnitř je látková přepážka, váha je 890g
@tezi píše:
@jdukolem koupila jsem ji na legeniu asi za 1500 a stále ji tam mají. Dokonce tam mají batoh, který váží jenom 760gByla jsem v obchodě, kde měli jednotlivé druhy, i když před 3 roky byl trochu jiný výběr a aktovka se mi líbila víc.
Jinak tahle má 4 kapsy - na každém boku jedna - a vepředu jsou 2 - spodní termokapsa na svačinu a horní s přístupem po otevření na penál. Uvnitř je látková přepážka, váha je 890ghttp://www.legenio.cz/…chima-3-set/
aha a do těch bočních kapes se vejde myslíš lahev s pitím aspoň 0,7l?
Náš drobek, 17kg 116cm měl Herlitz midi(po dvou letech je jako nová a byla super), do třetí třídy, ale už budu kupovat něco většího. Dcerka si vybrala Hamu sammies od samsonite, byla ve slevě, ale stejně skoro za 2,5litru, tak doufám, že vydrží aspoň do třetí třídy.
My koupili tuhle - jen jiny motiv
Je lehka a ta cena v akci mi prijde super.
@jdukolem do té síťované určitě bez problémů - holky mají zdravé lahve a ta se tam vejde úplně v pohodě. Druhá je s klopou a tam nosí např. peněženku apod. drobnosti. Aktovka mi přijde opravdu velmi dobře řešená.
@tezi píše:
@jdukolem do té síťované určitě bez problémů - holky mají zdravé lahve a ta se tam vejde úplně v pohodě. Druhá je s klopou a tam nosí např. peněženku apod. drobnosti. Aktovka mi přijde opravdu velmi dobře řešená.
mě právě taky, ale našla jsem na legeniu jen tuhle jednu - tento motiv.. nebo se blbě dívám? mě se docela líbí, ale prcek když to vetuje tak jsme zase v koncích že ![]()
@jdukolem bohužel už mají jenom tenhle motiv. Ještě byl s policií, ale nevím, jestli se dá ještě sehnat, ale spíš už ne.