Přestup na jinou SŠ

12
3.7.16 14:12

Přestup na jinou SŠ

Dobrý den, po prázdninách půjdu do druhého ročníku na SŠ, jenže mě obor, který momentálně studuji nebaví a chci přestoupit na jinou střední školu. Máte s přestupem ze střední školy na jinou střední školu nějakou zkušenost? Přijímačky budu dělat znovu a pak místo třetího ročníku bych šla do prvního, to mi nevadí, ale jak je to s přihláškou a zápisovým lístkem, poskytne mi je střední škola, kde momentálně studuji? A píší se na přihlášku vysvědčení ze ZŠ nebo ze SŠ? A ještě poslední otázka, když se dostanu na tu jinou školu, je to hodně složíte s tím přestupem (odhlášení ze školy, že na ní nebudu už studovat, obědy atd.)??? 8o :nevim: :oops:
Budu ráda za vaše odpovědi, předem všem děkuji :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
66852
3.7.16 14:16

@Sofinkaaa asi záleží na tom, jaká ta jiná škola je. Třeba přestup na jiný gympl je otázka několika hodin či dní. Odhlášení ze školy není složité, na sekretariátu ti poradí, možná už na to mají tiskopis, obědy odhlásíš v jídelně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65674
3.7.16 14:17

A není lepší zkusit si udělat rozdílové zkoušky a jít na vybranou školu normálně do druháku? Vědomě ztratit 2 roky na střední je docela mazec, to beru i z pozice rodiče, který tě určitě živí. Navíc nechápu, proč jsi teda aspoň přijímačky nedělala už teď na jaře. Nebo sis vzpomněla až po vysvědčení, že tě to vlastně nebaví?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4990
3.7.16 14:33

Přestup na školu jiného zaměření možný není, musíš studovat od 1.ročníku. Udělala bych to tak, že bych si vybrala školu, na kterou chceš přestoupit, a zavolala tam. Řeknou ti, jestli musíš dělat nějaké zkoušky nebo tě vezmou bez nich. O studenty je teď docela nouze, takže je pravděpodobné, že na nějakou méně prestižní školu tě vezmou. Pokud ti ale není 18, tak musí přestup vyřídit rodiče, ty sama se můžeš maximálně informovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
351
3.7.16 14:57

A není lepší školu dostudovat a pak si vybrat VŠ, která tě bude bavit? Mě taky SŠ 1. dva roky nebavila, ale 3. a 4. ročník byl super a jsem ráda, že jsem tam šla :-).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1234
3.7.16 15:29

Dcera prestupovala ze skoly na skolu a nepotrebovala vyplnovat nic. Udelala teda rozdilove zkousky (prestupovala jeste behem prvaku - v lednu) a vsechno si vyrizovaly pak reditele mezi sebou. Reditel skoly, ze ktere odchazela, se vsechno dozvedel az kdyz bylo vlastne po vsem a byla prijata na novou skolu. Zadny zapisovy listek jsme neresili.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65674
3.7.16 15:40

@Elephantka ale to byl přčestup. Jestli chápu dobře, tak zakladatelka chce znovu až na jaře na přijímačky, tam se dává do školy lístek, který dostane žák ze školy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1234
3.7.16 16:23

@vokishka ale zap. listek je treba jen pri odchodu ze ZŠ. K prestupu ze SŠ na jinou SŠ potreba neni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1234
3.7.16 16:23

@vokishka ale zap. listek je treba jen pri odchodu ze ZŠ. K prestupu ze SŠ na jinou SŠ potreba neni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65674
3.7.16 16:31

@Elephantka i když půjde znovu do prváku, nové přijímačky? To přece není přestup ze školy do školy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1234
3.7.16 17:26

@vokishka jakto ze ne? Vzdyt ma 2 roky stredni skoly za sebou…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65674
3.7.16 17:30

@Elephantka já nevím, jen se ptám, když jde někdo znovu do prváku k přijímačkám, tak asi musí mít znovu známky někde napsané (počítají se body pro přijímací řízení) a nějak té škole musí dát vědět, že teda fakt nastoupí. K tomu slouží ten zápisový lístek. Ale je to jen moje doměnka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1234
3.7.16 17:36

Staci ukazat vysvedceni rediteli z 9.tridy, kde je napsano, ze zak ukoncil 9tiletou povinnou skolni dochazku. To je cely. Vic nikoho nezajima.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí