Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Maminky prvňáčků se slovním hodnocením, mám prosbu. Dcera dnes donesla vysvědčení a zajímá mne druhá strana - celkové hodnocení. Je i při slovním hodnocení vyznamenání? Dcera tam má přes všechno pozitivní hodnocení prospěla.
Děkuji za odpovědi.
Na prvnim stupni se snad nedava vyznamenani. Teda nedavalo se u nas na skole ![]()
@xjuklickova už se dává na prvním stupni vyznamenání. Minimálně tak 10 let to tak je.
Jak to je se slovním hodnocením bohužel nevím.
@Billi @xjuklickova já právě nemám známé mezi rodiči ostatních dětí, abych to zjistila, ale příjde mi divné, že dcera nemá nic vytčeno, je dle učitelky premiant a má právě pouze prospěla…snad mi ještě někdo odpoví ![]()
Máme slovní hodnocení celý první stupeň, a „s vyznamenáním“ jsem tam nezaznamenala…
Asi se má dítka neučí na vyznamenání ![]()
Je mi to celkem fuk… ![]()
@J_Doe ahoj, jsi si jistá ![]()
Jedem za chvíli ke tchýni, která je bývalá učitelka, tak se chci připravit na to, že zas bude mít připomínky ![]()
Mě zrovna kolegyně včera říkala, že ve třídě, kde mají slovní hodnocení, tiskli na vysvědčení prospěla s vyznamenáním ![]()
Pokud ho tam nemá, tak by prostě známky, pokud by nějaké byly, nedaly vyznamenání. ![]()
A nebo je to jinak a proto bych zavolala učitelce a zeptala se.
Tak to upřímnou soustrast! ![]()
No, jsem si jistá tak na 90%. Hele, tchýni bych řekla, že se to k slovnímu hodnocení nepíše, a tečka.
Pro mě je důležitější, že chodí rádi do školy, že se nejstarší dostal na 8-letý gympl, a co je (resp. není) napsané na vysvědčení je šumák.
Ale chápu, taky to máme - pamatuji si z dětství to obřadné čtení vysvedčení, a pak náležité uznání…
No, a když se starší generace teď ptá našich dětí, jaké bylo vysvědčení, tak děti jenom neurčitě řeknou, že pěkné… ![]()
@Judithkaj na začátku školního roku si rodiče odhlasovali hodnocení dětí formou slovního hodnoceni.
Holky, to jakoze deti nemaj na vysvedceni znamky ale jenom neco napsano? ![]()
@jenny.fields já nad tím právě přemýšlím, ze všeho je chválená, má písemnou pochvalu od ředitele, byla jako premiant na akci školy za odměnu a ve finále prospěla ![]()
Tak u slovního hodnocení záleží, jak to mají nastavené. Takže pokud chceš bližší info, tak se budeš muset zeptat ve škole. Většinou tam jen píší prospěl/neprospěl.
@Judithkaj Jsou školy, kde se jede jen na slovní hodnocení. Někde komplet, jinde třeba prvních pár tříd, aby to děti neodradilo od učení.
@a12 ano prosím, a právě teď dochází k tomu, že nevíme, jestli má jedničky nebo dvojky ![]()
@lufulie Není podstatnější, jestli umí číst, psát a počítat do dvaceti? V první třídě i tam, kde se normálně známkuje, stejně dostanou tu jedničku prakticky všichni.
Vyznamenání je mám takový pocit až od 4. třídy, určitě ne u prvńáčků ![]()