Holčička sbírá peníze pro Dobrý Anděl prodejem obrázků

3641
22.6.16 14:07

Holčička sbírá peníze pro Dobrý Anděl prodejem obrázků

Co říkáte na tuto akci? Holčička, 7 let, se rozhodla pomoci organizaci Dobrý Anděl, a protože ještě nevydělává, tak prodává obrázky, které vytvořila.
Co si myslíte o takových akcí dětí? Je to výchovné nebo nevhodné?

https://www.facebook.com/…00011425575/?…

https://www.facebook.com/…200021825835

https://www.facebook.com/…li/media_set?…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1883
22.6.16 14:14

Jestli je to jen její vlastní iniciativa, je to velice vhodné a zaslouží podpořit. Nevidím důvod, proč by to mělo být nevhodné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3641
22.6.16 14:18
@AlphaOmega píše:
Jestli je to jen její vlastní iniciativa, je to velice vhodné a zaslouží podpořit. Nevidím důvod, proč by to mělo být nevhodné.

No jestli to nepůsobí tak, že ji k tomu hodně pomohli rodiče. Jako povídali jí o tom a říkali, jak lidé přispívají apod., aby ji už od malička učili k občanské odpovědnosti. Působí to tak hodně výchovně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1003
22.6.16 14:21

Myslím si že to je vhodné, a pokud to alespoň částečně vymyslela holčička sama, tak je to úžasné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3641
22.6.16 14:32
@Taciras píše:
A ty své děti nevychováváš? Nesnažíš se je vést tak, abys je vychovala dle svých představ? I kdyby jí k tomu dali námět, tak ta holka to evidentně dělá ze své vůle, určitě nad ní nikdo nestál, že musí namalovat 50 obrázků. Takže nejspíš tomu hodně pomohli rodiče, ale no a co?

Nic, jen se ptám, jak to na vás působí. Já své děti zatím k takové formě dobročinnosti nevedu. Tedy ne, že bych nechtěla, aby pomáhaly, ale zatím se na něco takového neptaly a sama jim o tom nepovídám. Připomíná mi to trochu povinné vybírání peněz na černoušky v Africe. Tady to aspoň posílá někam na místní úrovni, kde se ty peníze neztratí.

Příspěvek upraven 22.06.16 v 15:34

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3641
22.6.16 14:33
@Kaliopa píše:
Nic, jen se ptám, jak to na vás působí. Já své děti zatím k takové formě dobročinnosti nevedu. Tedy ne, že bych nechtěla, aby nepomáhaly, ale zatím se na něco takového neptaly a sama jim o tom nepovídám. Připomíná mi to trochu povinné vybírání peněz na černoušky v Africe. Tady to aspoň posílá někam na místní úrovni, kde se ty peníze neztratí.

Já jsem na Dobrého anděla také přispěla, ale dětem jsem o tom nevykládala. Vlastně to nikdo neví.

Příspěvek upraven 22.06.16 v 15:33

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9880
22.6.16 15:24

Ono třeba mají v rodině někoho a nebo má kamarádku nebo tak, a ví o nemocech a prostě chce pomoct..
Za mě ano jsem pro..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14062
22.6.16 15:52

8o dělala jsem balíček příkrmů, kosmetiky atd pro nemocnou holčičku dcera (dva roky) asistovala a chtěla vědět co to je. Ukázala jsem jí fotku holčičky, vysvětlila, že holčička je velice nemocná, maminka je s holčičkou často v nemocnici tak tatínek nemůže chodit pro korunky do práce jako ten náš a musí být se setřičkama (jedno z dvojčat a starší) doma proto jim pošleme dobroty a kremíky aby měli radost…

Nevím jak si to přes její dobrou chápavost přeložila, nebo pochopila ale přijde mi to jako samozřejmost vést děti k automatice pomáhání potřebným. I kdyby k tomu holičiku dovedli rodiče nevidím na tom nic špatného, naopak…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3641
22.6.16 16:30
@Elen8 píše:
8o dělala jsem balíček příkrmů, kosmetiky atd pro nemocnou holčičku dcera (dva roky) asistovala a chtěla vědět co to je. Ukázala jsem jí fotku holčičky, vysvětlila, že holčička je velice nemocná, maminka je s holčičkou často v nemocnici tak tatínek nemůže chodit pro korunky do práce jako ten náš a musí být se setřičkama (jedno z dvojčat a starší) doma proto jim pošleme dobroty a kremíky aby měli radost…Nevím jak si to přes její dobrou chápavost přeložila, nebo pochopila ale přijde mi to jako samozřejmost vést děti k automatice pomáhání potřebným. I kdyby k tomu holičiku dovedli rodiče nevidím na tom nic špatného, naopak…

Já vím, akorát u těch malých dětí, které chtějí pomáhat, se často hraje právě na to, že jsou to děti a na soucit. Třeba v aukci obrazů, kterou ta holčička pořádá, jí za ty celkem primitivní obrazy lidé dávají celkem dost peněz. Kdyby to nebyla malá holčička chtějící urputně pomáhat, tak jí za to nedají nic. Tohle bývá trochu ošemetné. Připomíná to trochu chlapečka, který chtěl počítač a rodiče mu řekli, ať si na něj vydělá a on si na něj vydělal prodejem křížal. Poté byl dáván za příklad nezaměstnaným, jak se tanto malý už o sebe umí postarat - no ale co ty křížaly prodávalo? Příběh dítěte, který hraje trochu na city. Normální člověk by křížaly za tu cenu samozřejmě neprodal, musel by mít ŽL a ještě splňovat hygienické normy. No od malého chlapečka si lidi ty křížaly rádi koupili. Kdyby řekl nezaměstnaný, že prodává křížaly, aby si koupil počítač apod., tak takový úspěch nesklidí. Toto je možná trochu podobný příběh. Holčička prodává svá díla, aby poslala peníze na dobročinou věc, což je chvályhodné, ale může to dělat jen proto, že je takto malá. Jako dospělá by takový úspěch neměla, bez ohledu na výdělek. Je to skoro to samé, jako by jí peníze dali rodiče. Takto jí peníze dají kamarádi rodičů, ale vypadá to lépe a výchovně a poučně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí