Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Wa neni to jedno? Vzdyt je stejne koumoussky - prospel s vyznamenanim. Jeste rad na triko ty jo… ![]()
@xjuklickova píše:
Na prvnim stupni se snad nedava vyznamenani. Teda nedavalo se u nas na skole
dává se, ale né u slovního hodnocení. Kluk má vyznamenání od první třídy - je ve 4.
Vyznamenání je od první třídy. Systém ho počítá sám z průměru známek do 1,5 bez trojky. Když nejsou známky, nemá ho z čeho počítat. Jistě ho lze nastavit k tisku automaticky, zřejmě ho při slovním hodnocení nikdo nenastavil.
@lufulie píše:
@Billi @xjuklickova já právě nemám známé mezi rodiči ostatních dětí, abych to zjistila, ale příjde mi divné, že dcera nemá nic vytčeno, je dle učitelky premiant a má právě pouze prospěla…snad mi ještě někdo odpoví
a kdyby měla jednu velkou jedničku nebo samé jedničky, tak bys z toho něco vyčetla? ![]()
taky ne…tak buď ráda… ![]()
Je to škola od školy jiné. Kdybys po tom moc toužila, tak tam zavolej a zjisti si to. Jestli ji ale fakt chválí, tak na to dlab a vezmi ji na zmrzlinu ![]()
@nelamh @hanka.br. Děkuji, tak nějak logicky to mohlo dopadnout, že šlo při tisku o předvolbu ![]()
@kotyk tak si představte, v klas. řádu na webu školy je v celkovem slovnim hodnocení uvedeno i prospěl s vyznamenáním… na oficiálním ukončení školního roku dnes v kulturním domě vyzdvihovali děti s vyznamenáním, ale u první a druhé třídy prý ne(nebyla jsem u toho).
@kotyk píše:
@Judithkaj Jsou školy, kde se jede jen na slovní hodnocení. Někde komplet, jinde třeba prvních pár tříd, aby to děti neodradilo od učení.
@suvik píše:
Wa neni to jedno? Vzdyt je stejne koumoussky - prospel s vyznamenanim. Jeste rad na triko ty jo…
@lufulie píše:
@a12 ano prosím, a právě teď dochází k tomu, že nevíme, jestli má jedničky nebo dvojky
Podle mne slovní hodnocení neznamená, že by dítko nemohlo mít vyznamenání. Záleží na tom, jak má škola to slovní hodnocení nastavené. Slovní hodnocení by nemělo být nějaké osobní povídání učitele žákovi, ale slovní hodnocení má jasně danou strukturu, která by měla být stanovena ve školním řádu školy. Tam by mělo i být stanoveno, jaké formulace odpovídají jaké známce: http://www.nuov.cz/…ve-hodnoceni
Tedy i se slovním hodnocením, pokud tam jsou formulace ovládá bezpečně/ovládá, je možné mít vyznamenání.