Školy v přírodě - co si myslíte o agenturách?

111
25.6.16 22:05

Školy v přírodě - co si myslíte o agenturách?

Moje obě děti měly tento rok špatnou zkušenost se školou v přírodě - a to byly každý jinde. V minulých letech byly spokojené, ale tenhle rok se to nějak nevyvedlo. Byl třeba problém, že děti buď nikdo nehlídal a děti se navzájem bily, nebo naopak měly šíleně přísný režim, že i za nutnost jít na záchod o poledním klidu dostaly děti za trest dřepy…

Mně se to ježdění na ŠvP s agenturami nelíbí. Myslím, že ŠvP by neměla být o tom, že děti tráví většinu času s vychovateli, kteří je neznají, děti je neznají a po tom týdnu se už nikdy neuvidí.

Nikdy jsem nechápala, když některé děti na ŠvP nejely, a myslím, že moje děti kvůli kamarádkům pojedou i příští rok, ale kdyby bylo na mně, už bych je neposílala. Obě přijely rozmrzelé…divný program, divná pravidla, špatné jídlo…a to moje děti nejsou nějací frfňálci. :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6499
25.6.16 22:10

Moc nerozumím tomu, proč by to měly zařizovat agentury. Moje dcera byla letos poprvé - je prvňačka - a přijela nadšená. Staraly se o ně učitelky a družinářky plus zdravotnice, každý večer fotky na webu, program na 1.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30422
25.6.16 22:12

Vždycky jsem si školu v přírodě zajišťovala sama, žádnou agenturu jsem na to nepotřebovala. S agenturou by to sice bylo skoro bez práce, ale pro rodiče zbytečně drahé. Navíc cílem školy v přírodě je mimo jiné poznat kolektiv svých dětí i mimo školní budovu a získat společné zážitky. Takže za mě - školu v přírodě s agenturou ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9672
25.6.16 22:19

Dcera byla na základce několikrát na škole v přírodě a pokaždé to zarizovala skola a bylo to v s ucitelkami. Agentury nechápu. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2100
25.6.16 22:30

@Wavae Jak vlastně probíhá škola v přírodě pořádaná agenturou? mají děti nějaké učení, je tam s nimi i někdo z učitelů? Škola, kam chodí děti, má novu ředitelku. Jednou z novinek má prý být to, že ŠvP bude zajišťovat agentura, nikoli škola.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
201
25.6.16 22:32

Byla jsem s kamarádkou na svp jako vychovatelka. Zařizovala to agentura, ale byli tam normálně učitelky plus já a dcera druhé učitelky. Agentura zařizovala hotel, autobus a tak, dle kamarádky pohodlnější na organizaci. Hru a program jsme měli na starost my.snad se bude dětem příští rok více líbit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15436
25.6.16 22:54

Syn je druhák a letos byli na škole v přírodě s agenturou. Paní učitelka nám to dokonce nějak „zapomněla“ říct, takže jsme se to dozvěděli od rodičů dětí z vedlejší třídy.
Mě se to moc nelíbí, děti vlastně tráví celé odpoledne pod dozorem někoho, koho jsme ani já ani děti neviděly. Nakonec ani program děti moc nenadchl. Byli v Krkonoších na Benecku uprostřed přírody a drtívá většina odpoledního programu probíhala na hřišti s umělým povrchem hned u hotelu. Místo aby je vytáhly na túru do lesa a tak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
111
25.6.16 23:02

Naše škola pořádá ŠvP jen s agenturami. Někdy se to povede, ale někdy si třeba děti s vychovatelem nesednou… Probíhá to tak, že dopoledne se děti trochu učí. Pak přebírá děti agentura a učitele do programu nemohou nijak zasahovat. Ani učitelé do příjezdu neví, co bude agentura s dětmi dělat. No, cena je cca 3 tisíce za 4 noci (od pondělí do pátku)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2968
25.6.16 23:12

Já jsem skoro vždy jezdila s agenturou. Jela jsem já - děti jsem měla dopoledne, pak po večeři a samozřejmě jsem to byla já, za kým děti v noci chodily, když byl nějaký problém (Jednou mě jedna holčička - druhanda - vzbudila s tím, že jí spadla peřina. Nakonec se z toho vyklubalo stýskání a to, že chtěla pohladit), agentura dodala vychovatelku a zdravotnici. Ale nikdy nebyl sebemenší problém, program a zabezpečení dětí byl vždy perfektní a děti nadšené. Agentury jsem ovšem nestřídala, ale jezdila s jednou osvědčenou. Doprovod, který s námi jezdil se ale střídal.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2100
25.6.16 23:13

@Wavae Díky za odpověď. Z toho bych tedy asi nadšená nebyla a účast dětí bych si hodně rozmýšlela :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1142
25.6.16 23:29

S agenturou a spokojenost, program jsme znali dopredu a deti nadsene…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21783
26.6.16 04:43

Dcera jezdi s agenturou a vzdy je nadsena. Ted se zrovna vratila. Dopoledne meli program s ucitelkami, odpoledne s lidmi z agentury, ale pani ucitelka byla s detmi cely den.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15814
26.6.16 06:04
@Wavae
@Wavae píše:
Mně se to ježdění na ŠvP s agenturami nelíbí. Myslím, že ŠvP by neměla být o tom, že děti tráví většinu času s vychovateli, kteří je neznají, děti je neznají a po tom týdnu se už nikdy neuvidí.

teď tě moc nechápu. u nás některé učitelky jezdí s agenturou, některé ne, nicméně děti jsou tak jako tak s učitelkami. agentura zařizuje organizační záležitosti - autobus, ubytování, případě dopravu na výlety. učitelky si obstarávaly děti, akorát přes noc jejich práci přebírala agentura, takže se na další den mohly vyspat a nemusly korzovat po chodbě, kde se co děje.

výjimkou byl lyžařský kurz, kde agentura převzala výuku lyžování a snowbordování (ale ostatní akce byly s učitelkou).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
111
26.6.16 08:14
@sagina píše:
@Wavae

teď tě moc nechápu. u nás některé učitelky jezdí s agenturou, některé ne, nicméně děti jsou tak jako tak s učitelkami. agentura zařizuje organizační záležitosti - autobus, ubytování, případě dopravu na výlety. učitelky si obstarávaly děti, akorát přes noc jejich práci přebírala agentura, takže se na další den mohly vyspat a nemusly korzovat po chodbě, kde se co děje.

výjimkou byl lyžařský kurz, kde agentura převzala výuku lyžování a snowbordování (ale ostatní akce byly s učitelkou).

U nás to záleží na učiteli, jestli odpoledne s dětmi je, ale i když tam je, tak programu jen přihlíží. Odpoledne program pro děti zajišťují vychovatelé z agentury. Poprvé i podruhé byly moje děti také spokojené, ale tenhle rok měly obě smůlu a s agenturami jim to nesedlo. Také se v jednom případě stalo, že ta ŠvP byla ještě pro další 3 základky a dohromady tam bylo asi 200 dětí. Předem o tom nevěděli ani učitelé, kteří ani nebyli ubytování s dětmi ve stejné části areálu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26335
26.6.16 08:22

Na školu v přírodě jezdím teď už jen s agenturou - je to pro mě jednodušší a cenově se to moc neliší.

Letos si kolegyně zařizovala vše sama a dostala se na 3200,–pondělí až pátek), já s agenturou jela za 3250,– (od středy do středy). Ona se vrátila strhaná, já vysmátá.

Samozřejmě se může stát, že zrovna narazíte na špatnou skladbu lidí - ale to se může stát v obou případech. Jezdím s osvědčenou agenturou, program znám dopředu, s dětmi jsem i odpoledne, ale mám k ruce vychovatele, takže to celé neleží jen mně. Noční dozor, zdravotník, stravování, ubytování, doprava, výlety, vše zajištěno, pro mě bez práce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí