Školy v přírodě - co si myslíte o agenturách?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
111
26.6.16 09:25
@neumisa píše:
Jezdím s osvědčenou agenturou, program znám dopředu, s dětmi jsem i odpoledne, ale mám k ruce vychovatele, takže to celé neleží jen mně. Noční dozor, zdravotník, stravování, ubytování, doprava, výlety, vše zajištěno, pro mě bez práce.

Tohle se mi zdá ideální. Jasně, že nejde, aby byl učitel na všechno sám. Nelíbí se mi ale ten neosobní průběh u některých agentur, kdy učitel děti vlastně odloží (a to i přes jeho vůli) a třída je pak v předem naplánovaném programu agentury, aniž se třeba může rozhodnout, jestli nechtějí jít místo míčových her raději na procházku do lesa. Co jsem slyšela od učitelů, tak ty agentury, se kterými byli (každý s jinou), si do toho vůbec nenechaly zasahovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26336
26.6.16 09:33

@Wavae

všechny agentury, které znám, mají vymyšlený odpolední program - něco jako celotáborovou hru. Ale ty, se kterými jezdím, berou učitele jako partnera - tedy konzultují s ním složení třídy, přiměřenost dané etapy a podobně. A nemají problém program upravit podle potřeb. A všechny ty programy byly nachystané dobře. Zažila jsem antické bohy, mušketýry a vyšetřování loupeže a šlapalo to na plný plyn, děti s tím neměly nejmenší problém.

Procházku do lesa nebo míčové hry praktikuji s dětmi v rámci dopolední „výuky“, bylo by škoda tím zabíjet odpolední program.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
111
26.6.16 09:37
@neumisa píše:
@Wavae

všechny agentury, které znám, mají vymyšlený odpolední program - něco jako celotáborovou hru. Ale ty, se kterými jezdím, berou učitele jako partnera - tedy konzultují s ním složení třídy, přiměřenost dané etapy a podobně. A nemají problém program upravit podle potřeb. A všechny ty programy byly nachystané dobře. Zažila jsem antické bohy, mušketýry a vyšetřování loupeže a šlapalo to na plný plyn, děti s tím neměly nejmenší problém.

Procházku do lesa nebo míčové hry praktikuji s dětmi v rámci dopolední „výuky“, bylo by škoda tím zabíjet odpolední program.

Kolik těch agentur znáte? Střídáte je, nebo jezdíte jen s jednou osvědčenou?
Snad budeme mít příští rok víc štěstí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26336
26.6.16 09:43

@Wavae

mám vyzkoušené dvě agentury - tak je střídám, abychom nejezdili pořád na stejné místo.

hele, všechno je o lidech. dám ti letošní zážitek - ve středisku jsem byla já a ještě jedna škola odjinud. Já jsem poctivě chodila na všechny programy, porady a vznášela připomínky, proč tohle ano, proč tohle ne. Ta druhá škola předala děti po obědě vychovatelům, učitelky nebyly na jediné poradě a hře, vůbec nevěděly, co ty jejich děti odpoledne dělají (protože to přece nebyla jejich povinnost). A výsledek? Ta druhá škola odjížděla zpruzelá a naštvaná, protože si nebyla schopná vyjednat podmínky pro sebe a měla pocit, že nemůžou agentuře vůbec do ničeho zasáhnout. Já si nestěžuju - pokud něco chci, tak se taky musím starat.

netvrdím, že to tak funguje všude - ale s agenturami, se kterými jezdím, se domluvit dá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7346
26.6.16 10:07
@hanka.br. píše:
Vždycky jsem si školu v přírodě zajišťovala sama, žádnou agenturu jsem na to nepotřebovala. S agenturou by to sice bylo skoro bez práce, ale pro rodiče zbytečně drahé. Navíc cílem školy v přírodě je mimo jiné poznat kolektiv svých dětí i mimo školní budovu a získat společné zážitky. Takže za mě - školu v přírodě s agenturou ne.

Tak já mám teď zrovna opačnou zkušenost…s agenturou, sice školka v přírodě, ne škola…ale SUPER. A cena byla o tisícovku nižší než tam, kde jsme jezdili dřív. Program velice kvalitní, chalupa s hospodářstvím (koně, kozy, divoká prasata, králíci, morčata, ovce…)děti je denně krmily, hladily (ty co se bezpečně dají hladit, prasata né :mrgreen: ), celou přírodou je provázel „Šumavous“ (něco jako Krakonoš) a bojovaly se záškodníkem „Žlutovousem“…každý den nějaký úkol…ukradl jim kozu, děti šly s mapou a hledaly jí, plnily úkoly…pak zmizelo morče…bylo uprostřed rybníka na raftu v kleci…děti spolu s vedoucím musely v raftu s vestami doveslovat do prostřed rybníčka a morče zachránit. Nadšené…pak dostaly kladívka a malé pilky a opravovaly rozbitý domeček zaječí rodince-vydržely v lese makat celé odpoledne 8o :mrgreen: Takhle každý den…my jen dohlížely (učitelky) Děti celé dny venku.
Jo a vedoucí chaty a programu jede ve stylu „lesních školek“…
Byla to nejlepší ŠVP za dobu co učím. Cena 2.500Kč/5 dní (doprava, pobyt, strava, program-prostě všechno)
Doporučuju!!!
Kdyby někdo chtěl vyzkoušet: (reklama :mrgreen: )
 http://sumavous.cz/…ky-v-prirode

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
111
26.6.16 10:20
@SIMONA1234 píše:
Tak já mám teď zrovna opačnou zkušenost…s agenturou, sice školka v přírodě, ne škola…ale SUPER. A cena byla o tisícovku nižší než tam, kde jsme jezdili dřív. Program velice kvalitní, chalupa s hospodářstvím (koně, kozy, divoká prasata, králíci, morčata, ovce…)děti je denně krmily, hladily (ty co se bezpečně dají hladit, prasata né :mrgreen: ), celou přírodou je provázel „Šumavous“ (něco jako Krakonoš) a bojovaly se záškodníkem „Žlutovousem“…každý den nějaký úkol…ukradl jim kozu, děti šly s mapou a hledaly jí, plnily úkoly…pak zmizelo morče…bylo uprostřed rybníka na raftu v kleci…děti spolu s vedoucím musely v raftu s vestami doveslovat do prostřed rybníčka a morče zachránit. Nadšené…pak dostaly kladívka a malé pilky a opravovaly rozbitý domeček zaječí rodince-vydržely v lese makat celé odpoledne 8o :mrgreen: Takhle každý den…my jen dohlížely (učitelky) Děti celé dny venku.
Jo a vedoucí chaty a programu jede ve stylu „lesních školek“…
Byla to nejlepší ŠVP za dobu co učím. Cena 2.500Kč/5 dní (doprava, pobyt, strava, program-prostě všechno)
Doporučuju!!!
Kdyby někdo chtěl vyzkoušet: (reklama :mrgreen: )
http://sumavous.cz/…ky-v-prirode

Jé, to vypadá opravdu dokonale! Myslím ale, že to není agentura v pravém slova smyslu, ale že ten program zajišťuje ten penzion, tedy personál, který se tam třeba roky nestřídá. To je podobné jako třeba tady: http://vresnik.stampi.cz/ Tady děti byly a stále na to nadšeně vzpomínají. Tam také je personál toho penzionu, kdo dětem dělá program.
U těch agentur jsou to většinou studenti, kteří tam jsou třeba jen jedno léto a ty agentury mají pronajatý nějaký areál, kam prostě dojedou. Je to celkově méně osobní. Také v Šumavousu je kapacita 30 dětí. Moje děti byly v areálu pro 700 dětí. Moc díky za tipy! Pokud by měl ještě někdo tip na školu v přírodě bez agentury, ale právě takhle v penzionku s programem, byla bych ráda. Předala bych to našim učitelům.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7346
26.6.16 11:42

@Wavae Máš pravdu, klasická agentura to není, dělají to majitélé chalupy. Myslela jsem to spíš jako ŠVP s programem. Paradoxně fakt o tisícovku nižší cena, než když jsme jezdili na ŠVP bez programu. Nevěřili jsme tomu, pořád jse čekali, kde na nás vyskočí nějaký cenový zádrhel…a nic…2.500 sakumprdum…a ještě nám zbylo dětem koupit dřevěnou turistickou placku (něco jako turist. známka), ale dá se pověsit na krk jako medaile a všem tričko s obrázkem Šumavouse…v tom děti přijely domů a s medailí na krku. Nadšené, hlavně ze zvířat a z toho jak mohly „pracovat“ s opravdovým nářadím v lese.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
111
9.7.16 09:36
@SIMONA1234 píše:
@Wavae Máš pravdu, klasická agentura to není, dělají to majitélé chalupy. Myslela jsem to spíš jako ŠVP s programem. Paradoxně fakt o tisícovku nižší cena, než když jsme jezdili na ŠVP bez programu. Nevěřili jsme tomu, pořád jse čekali, kde na nás vyskočí nějaký cenový zádrhel…a nic…2.500 sakumprdum…a ještě nám zbylo dětem koupit dřevěnou turistickou placku (něco jako turist. známka), ale dá se pověsit na krk jako medaile a všem tričko s obrázkem Šumavouse…v tom děti přijely domů a s medailí na krku. Nadšené, hlavně ze zvířat a z toho jak mohly „pracovat“ s opravdovým nářadím v lese.

To jo, to je v tom Vřesníku podobné. To není to, o čem píši, tedy areál pro 700 dětí, několik ZŠ dohromady a agenturou najatí vychovatelé. Program sice vyšperkovaný, neboť ho každý týden opakují a tedy vychytají různé zádrhele, ale ta neosobnost a někdy i lhostejnost vychovatelů k těm dětem mi vadí. Myslím, že o tomhle by ŠvP být neměla. Normálně nám také psala paní učitelka tak obden, jak se mají. Tady jsme sice měli zprávy každý den na webu, ale neosobní zprávy pro dalších několik set rodičů a na přidaných fotografiích jsme byli rádi, když jsme alespoň zahlédli dítě, které známe od vidění ze školy. Uvidím, jak budou chtít děti jet příští rok. Předpokládám, že budou chtít jet s kamarády, takže je pustím, ale po tomto roce ve mne bude nedůvěra.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
20.6.19 00:10

škola v přírodě s programem

Dobrý večer, mohla bych poprosit o stránky vámi osvědčených agentur, které pořádají školy v přírodě?
Sháním švp pro 4. třídu, roky jsme jezdili s agenturou, ale nyní to již není možné - agentura prodala bližší ubytování a ponechala si to, které je od nás cca 5 hodiny jízdy.
Chtěla bych jet opět s agenturou (mj. učitelé se vždy programu účastní také!), ale ráda bych nějakou osvědčenou.
Prosím, poraďte. Nejlépe Jeseníky a okolí, ovšem není podmínkou.
Moc děkuji, R. Adamková ****

edit adminem - smazán kontakt, napište si sz

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí