Učení o prázdninách

9880
7.7.16 19:54

Učení o prázdninách

Asi vím, že se taky 90% vyjádří, že v žádné případě, ale bohužel nám do bylo doporučeno..
Jak paní učitelkou tak na konci roku jsme byli v poradně, kde se nám to rýsuje opavdu na poruchu a nebo přinejmenším na nevyvinuté sluchové vnímání- což máme prozkoušeno i u logopedky, že stejně znějící slova zaměňuje.. Neslyší nám diktáty.. Písmenka zná všechny, psací tiskací, čte poměrně dobře, ale neslyší diktáty.. Neví, kde mezeru, přehazuje ve velké míře písmenka, hodně spojuje dva řádky atd..
samozřejmě bych byla ráda, aby žádné papíry na nic neměl, ale prostě zatím je to tak, čekáme, jak se to bude ve druhé třídě..
Otázka je, jak se k tomu postavit, kdy se začít učit, v jaké míře, nenápadně nenásilně..
Kluk měl z 2 z češtiny jinak samé, v matematice je druhý nejlešpí, takže to neni o tom, že by byl slabší žák..
Někdo mi říká poslední 14 dní, ale mě to přijde takové najednou a možná málo, protože si myslím, že každý den ho nebudu nahánět na učení..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1185
7.7.16 20:00

Syn má také poruchy učení, ale odmítla jsem se s ním o prázdninách učit. Začneme opakovat tak dva týdny před začátkem školy. Jde do třetí třídy. Ty první dva roky ve škole pro něj byly opravdu náročné, proto si myslím, že si zaslouží odpočinek. Jediné co dělá je, že čte, v knihovně si půjčil knížku, která ho baví, už čte asi třetí díl :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5137
7.7.16 20:00
@Janasas píše: … Jak paní učitelkou tak na konci roku jsme byli v poradně, …

Co Vám v poradně doporučili cvičit?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9880
7.7.16 20:01

@Jankap učitelka diktáty v poradně nám doporučila číst a opisy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15419
7.7.16 20:02

Po první třídě jsem o prázdninách s dětmi procvičovala určitě 3× týdně celé prázdniny. Měly psát prázdninový deník a pak jsem koupila nějaký procvičovací sešit a dávala třeba 5 příkladů. Obě děti četly rády, takže to šlo samo. Připadá mi to lepší, než poslední týden prázdnin zjistit, že zapomněly polovinu písmenek - a že teda u syna jsem měla dojem, že je schopný zapomenout ledacos už i během víkendu :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9880
7.7.16 20:04

No mě jde hlavně o to, že měl teda i 2, a opravdu z těšch diktátu nosil 4..
Jinak ze čtení samé jedničky, z gramatiky taky… takže učitelka se bojí, aby stíhal po prázdninách

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9880
7.7.16 20:05

Učitelka mi řekla nenásilně :mrgreen: což nějak nevím, jak no :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21311
7.7.16 20:09

Já se o prázdninách učila každy den - existovaly takové sešity Opakujeme si o prázdninách a každy den jsem projela jeden list. Nevadilo mi to. Bracha to měl stejně a taky bez problému. A to ma poruchy učení. Přijde mi to normální a prospěšné. Moje děti to budou mít stejně

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5137
7.7.16 20:09
@Janasas píše:
Učitelka mi řekla nenásilně :mrgreen: což nějak nevím, jak no :)

Protože asi sama nevěděla… Diktáty a opisy nejsou slučitelné s „nenásilně“. Muset psát o prázdninách diktáty, tak jsem pěkně otrávená, porucha neporucha.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ou
24138
7.7.16 20:11

Ale pokud má SPU a problém se sluchem, tak mu učení o prázdninách nepomůže, ale potřebuje individuální plán a kompenzační techniky učení. Zajděte do PPP a nechte si od nějaké speciální pedagožky vysvělit konkrétní strategie, jak situaci kompenzovat.

Jako pokud procvičovat, tak jedině čtení a psaní nějakého denníku, nebo něco takového, ale hravou formou.

Diktáty, pokud je neslyší jsou vcelku zbytečné a paní učitelka by si měla zopakovat lekce ze speciální pedagogiky. SPU nejde opravit tím, že dítě pořád dokolečka dělá to, co mu nejde - je potřeba aby se našly způsoby, jak požadovaného výsledku (číst a porozumět čtenému, psát a umět se smysluplně vyjadřovat) dosáhl jiným způsobem, protože jeho nervový systém neumí běžnou cestu. Diktát není nic na čem stojí vzdělání.

Nepotřebujete aby měl samé jedničky. Na nic to nepotřebujete. Známky na prvním stupni jsou zcela irelevnatní, daleko důležitější je, aby se mu nezošklivil proces učení, aby bral čtení za něco, co je strašně zajímavé, aby se naučil případné poruchy učení kompenzovat a aby si navykl pracovat. Ale také potřebuje dostatečný odpočinek a jen si hrát.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
7.7.16 20:13

Holka teď koncila první třídu, na prvnacku čte prý moc pěkně, má koníček čtení.
Tak i na prázdniny si půjčovala zásobu knížek. A ty si bere sebou i na prázdniny.
My ji nenutime ani neurcujeme ani během školního roku, kolik denně musí přečíst, vidíme, že má sama zájem cist a tu knizku si vzit, tak není třeba.
Vezme si sebou pracovni sesit poslední z matiky a pisanku. To si myslím, že ji neuškodí, když si během prázdnin chvilkama připomene.
Ale nechci ji nutit teď musíš se učit. Jen si prostě občas připomenout.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1185
7.7.16 20:14
@Ou píše:
Ale pokud má SPU a problém se sluchem, tak mu učení o prázdninách nepomůže, ale potřebuje individuální plán a kompenzační techniky učení. Zajděte do PPP a nechte si od nějaké speciální pedagožky vysvělit konkrétní strategie, jak situaci kompenzovat.

Jako pokud procvičovat, tak jedině čtení a psaní nějakého denníku, nebo něco takového, ale hravou formou.

Diktáty, pokud je neslyší jsou vcelku zbytečné a paní učitelka by si měla zopakovat lekce ze speciální pedagogiky. SPU nejde opravit tím, že dítě pořád dokolečka dělá to, co mu nejde - je potřeba aby se našly způsoby, jak požadovaného výsledku (číst a porozumět čtenému, psát a umět se smysluplně vyjadřovat) dosáhl jiným způsobem, protože jeho nervový systém neumí běžnou cestu. Diktát není nic na čem stojí vzdělání.

Nepotřebujete aby měl samé jedničky. Na nic to nepotřebujete. Známky na prvním stupni jsou zcela irelevnatní, daleko důležitější je, aby se mu nezošklivil proces učení, aby bral čtení za něco, co je strašně zajímavé, aby se naučil případné poruchy učení kompenzovat a aby si navykl pracovat. Ale také potřebuje dostatečný odpočinek a jen si hrát.
:palec: :palec: :palec:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9880
7.7.16 20:18

@Ou no nepotřebujem samé jedničky, ale taky ne samé 4 :nevim: tak možná i proto nám obě dvě poroučily číst, nebo opisovat věty, procvičovat písmenka a tak celkově.. skládat..
To je pravda s tím odpočinkem, ale aby pak od září nebyl velký porblém o to jde..
Známá mi říkala, že 10 min obden ji přijde v pohodě

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11117
7.7.16 20:19
@Janasas píše:
Učitelka mi řekla nenásilně :mrgreen: což nějak nevím, jak no :)

dneska je spousta obrazkovych pracovnich sesitu, kde je zakompovano i psani. vubec bych to nepredkladala jako nejakou praci nebo povinnost, ale jako zabavu a nenutit. asponm ten prvni mesic bych to jen nabidla - klidne zacit necim, kde psani neni vubec - nejake doplnovacky, bludiste atd. a proste at si zvykne delat „neco“. a pokud je dobry v matematice, tak stridat s nejakym pocitacim sesitem, at ma moznost projevit i ty silne stranky.

ale jinak souhlasim, ze pokud ma nejakou poruchu nebo problem se sluchem, tak zadne procvicovani nepomuze a budete na to stejne muset jit uplne jinak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
951
7.7.16 20:20

Mluvím jen za sebe, ale kdybych věděla, že po mě budou chtít rodiče abych se o prázdninách učila, tak z těch prázdnin snad nic nemám. Prázdniny jsou o tom se neučit…Pokud to není vyloženě nutné a nenásilně teda nevím jak to udělat :nevim: záleží také na tom, jestli to to dítě aspoň trochu baví.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí