Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Ali-Ali nám právě obě dvě- nezávisle na sebe řekly, že právě smysl to má, aby v těch aspoň jiných oblastech si byl opravdu jistý.. četba, psaní, gramatika..
Tak kdyby mi nosil samé 1 nebo sem tam nějakou horší tak to neřeším, ale takto si nejsem jistá.. aby jsem teď neříkala, prázdniny, pohodička a pak budem do večera nad sešitem…
@Janasas Co ti řekli v poradně? Přímo tam bych se poptala, co trénovat jak často a tak…my třeba tady u nás máme poradnu, kde opravdu dobře dokáží poradit, nejednou jsem se tam informovala, takže já mám s PPP ty nejlepší zkušenoti, proto bych začla tam.
Anonymní tak učit, já neplánuju s ním denně sedět hodinu nad knihou, ale třeba dvakrát týdně o 10 min třeba nebo nevím, jak..
A je aspoň zvědavý, zvídavý? Pokud je, tak to nenasilne spoj s tím čtením.
My jsme třeba s tchány včera se na terase bavili o kunach, že sousedum zamordovala nějaká 20 kacenek.
A holka hned jak vypadá kuna, tak jsme vytáhli dotykac, našli fotky realne, článek, cti slecno. Přečetla si a byla spokojená, že má novou informaci.
U ní je to běžne. Její obliba jsou noviny, ve městě letaky, v obchodaku informační cedule.
Příspěvek upraven 07.07.16 v 20:26
@Jankap píše:
Protože asi sama nevěděla… Diktáty a opisy nejsou slučitelné s „nenásilně“. Muset psát o prázdninách diktáty, tak jsem pěkně otrávená, porucha neporucha.
Ale samozřejmě, že jsou slučitelné. Zakladatelka může synovi například diktovat, co je třeba koupit, může mu nadiktovat pohled pro babičku, může jí podle diktátu psát SMSky. Existuje hromada slovních her, ve kterých bude syn analýzu a syntézu slova procvičovat.
@Kelsey to tak taky jde, nánápadně, aby nám někde četl cedule, atd. mama zase říkala, že ho u ní bavily ty osmisměrky, jak se hledají slova a zatrhují..
@Janasas píše:
@Ali-Ali nám právě obě dvě- nezávisle na sebe řekly, že právě smysl to má, aby v těch aspoň jiných oblastech si byl opravdu jistý.. četba, psaní, gramatika..
Tak kdyby mi nosil samé 1 nebo sem tam nějakou horší tak to neřeším, ale takto si nejsem jistá.. aby jsem teď neříkala, prázdniny, pohodička a pak budem do večera nad sešitem…
jo, cetba, gramatika jasne. jen si myslim, ze pokud diktaty nezvlada kvuli nejake poruse (jakehokoliv typu), tak proste cviceni diktatu nepomuze. cimz nerikam nedelat to vubec nebo dokonce nedelat vubec nic. to ne, ja myslim, za procvicovani nejakou zabavnou formou prospeje vsem detem.
a to jsem nebyla zadny sprt a sve deti kvuli skola nehodlam drezirovat
ale dneska je tech moznosti hodne, procvicovani nemusi znament sedet nad pisankou a psat do zblbnuti.
@Judithkaj nedali porotože zprávu jim trvá 2 měsíce což vyjde na září… objednání dva měsíce.. takže se to protáhlo..
Na co se ptám, jestli někdo má dítě bez samých jedniček, jestli to nechají být a nebo procvičují a nebo jak to cítí učitelky, které tady taky jsou
@Elvinerha tak bavilo.. mě se taky do toho nechce, ale tak snad dvě ženské snad ví o čem mluví
učitelka, a pani z poradny.. máme ještě jedno písmenko z logopedie, tak to taky baví nebaví ![]()
ale říkám nechci s ním sedět nad knihama spíš tipy nak na to-nenásilně
Příspěvek upraven 07.07.16 v 20:38
@Janasas píše:
@Kelsey to tak taky jde, nánápadně, aby nám někde četl cedule, atd. mama zase říkala, že ho u ní bavily ty osmisměrky, jak se hledají slova a zatrhují..
No vidíš, tak ať si nějaké vybere.
A děkuji za inspiraci, to by jsme taky naší mohli koupit.
My zítra vezeme decka prázdninovat, tak by je mohla mít sebou.
A co psát dopisy? Babičkám, rodině, fakt je poslat a třeba přijde odpověď, moje dcera si takhle píše s babičkou už od první třídy. Že bys mu ty dopisy diktovala, ale neměl by pocit, že píše diktát. Třeba každý den kousek dopisu a na konci týdne poslat.
My necháváme syna celý červenec odpočinout si. Momentálně je na cyklistickem táboře. Začátkem srpna začneme pomalu najizdet na opakování, půl hodinka až hodinka dopoledne ho nezabije. Teď ukončil 7. třídu. Měl teda jednu čtyřku z, Anglického jazyka, ale celkový průměr měl 1,9 což si myslím, že je celkem slušné. Bohužel nechat učení jen na něm, tak nám rupne, takže má celoročně drezuru. Chce studovat archeologii a já mu oznámila, že se ctyrkama na vysvědčení ho na střední školu nepustím, takže prostě musí zabrat, pokud chce studovat. Má ADHD a hromadu dys, věkem se to lepší, ale opravdu ho nechávám aspoň ten červenec vydechnout a pak zvolna začínáme opakování, nechci mu prázdniny znechutit ![]()
@Judithkaj tak byli jsme tak uvidíme, nám řekli, že máme počkat, že tak ke konci prázdnin.. nebo možná proto, že do září času dost nevím.. každopádně jsme tam byli 15 června.