Učení o prázdninách

Napsat příspěvek
Velikost písma:
8793
7.7.16 20:57

Tady jsou nápravy, to by mělo jít trénovat i o prázdninách :-) doporučila nám to ppp.
 http://www.kaminet.cz/…/napravy.php

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9880
7.7.16 20:59

@tulenice to je pěkné.. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1185
7.7.16 21:01
@ivašot. píše:
Po první třídě jsem o prázdninách s dětmi procvičovala určitě 3× týdně celé prázdniny. Měly psát prázdninový deník a pak jsem koupila nějaký procvičovací sešit a dávala třeba 5 příkladů. Obě děti četly rády, takže to šlo samo. Připadá mi to lepší, než poslední týden prázdnin zjistit, že zapomněly polovinu písmenek - a že teda u syna jsem měla dojem, že je schopný zapomenout ledacos už i během víkendu :nevim:

No, dnes jsem si říkala, že bychom měli začít něco málo opakovat. Už teď začínám pozorovat, že zapomíná, co se v první třídě naučili…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tunrida
7.7.16 21:11
@Janasas píše:
Učitelka mi řekla nenásilně :mrgreen: což nějak nevím, jak no :)

Co třeba psát dopisy, pohledy :nevim:

• Citovat
  • Upravit
9880
7.7.16 21:12

Já fakt holky nevím…
Třeba poradite.. zná všechna písmenka, tiskací psací, ale když mu to někdo nadiktuje tak to nenapíše to samé, když má skládat a někdo diktuje.. tak písmenka všechna pozná- to zkoušela i učitelka, i já psací tiskací a naopak, ale prostě mají složit větu a on neví… když teda ještě sám, ale když jim učitelka diktovala třeba..
Pes, dům, takové ty trojslova, tak to prostě přes pusu nedá..
takže…
mají čtyři řádky, které si přečtou, které si složí z písmenek sami, vyťukají na slabiky..to ví.. učitelka zavře tabuli a kluk mi v každé větě napíše 4 chyby a jinak to přečíst umí i klasicky sám za sebe napsat- z tiskacího na psací a naopak složit z písmenek, jak to někdo diktuje tak..
Spojuje slova, přehazuje písmenka..
Učitelka nás sama upozornila, že tam někde bude nějaký problém- porucha, v poradně říkala, že počkáme na začátek druhé třídy, jeslti to bude přetrvávat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16419
7.7.16 22:09
@Judithkaj píše:
Na zprávu mají že zákona 30 dní.
Samozřejmě procvičovat. Těžko na cvičišti, lehko na bojišti. Pokud má takové obtíže již v 1.tride, bude se muset učit pravidelně stále.

Kamoska byla s klukem na zacatku brezna a tak tak se stihli vyjadrit ve skolce do 31. 5. kvuli skole. Asi se na to neda vzdy spolehnout, bohuzel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5137
7.7.16 23:32
@tulenice píše:
Tady jsou nápravy, to by mělo jít trénovat i o prázdninách :-) doporučila nám to ppp.
http://www.kaminet.cz/…/napravy.php

@Janasas, já bych s ním zatím trénovala jen to, co doporučuje tulenice. Vypadá to pěkně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5137
7.7.16 23:39
@Jankap píše:
Protože asi sama nevěděla… Diktáty a opisy nejsou slučitelné s „nenásilně“. Muset psát o prázdninách diktáty, tak jsem pěkně otrávená, porucha neporucha.
@hanka.br. píše:
Ale samozřejmě, že jsou slučitelné. Zakladatelka může synovi například diktovat, co je třeba koupit, může mu nadiktovat pohled pro babičku, může jí podle diktátu psát SMSky. Existuje hromada slovních her, ve kterých bude syn analýzu a syntézu slova procvičovat.

Vymyslela jsi výborné věci. Jen jsou podle mého názoru zábavné pro běžného prvňáčka, ne pro dítě, které diktát nějakým způsobem neslyší. U tohoto dítěte by to měla být cvičení, která ho naučí slyšet. Líbí se mi ta cvičení z kaminet.cz, to jsou cvičení, ale jdou na to jinak, než je obvyklé ve škole. Jen by jich to chtělo víc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30408
8.7.16 00:02
@Jankap píše:
Vymyslela jsi výborné věci. Jen jsou podle mého názoru zábavné pro běžného prvňáčka, ne pro dítě, které diktát nějakým způsobem neslyší. U tohoto dítěte by to měla být cvičení, která ho naučí slyšet. Líbí se mi ta cvičení z kaminet.cz, to jsou cvičení, ale jdou na to jinak, než je obvyklé ve škole. Jen by jich to chtělo víc.

Učit se na praktických věcech je pro děti nejvíce motivující a nejméně stresující - a to i pro děti s poruchami učení. Mám z nich státní zkoušku, to není můj výmysl. Ale bylo to jen doporučení, vezmi si z nabídky to, co se ti líbí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2299
8.7.16 05:58

@hanka.br. Též si myslím, že by to mělo jít „hrou“ a ne učením. Psaní dopisů je super :palec: mohl by si třeba najít kamaráda na dopisování. A i čtení by měla být zábava a ne povinnost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
88
8.7.16 12:00

Mě přijde zvláštní názor, že o prázdninách se nemá nic učit, opakovat. To si nedovedu představit, že by syn teď po 1. třídě celý prázdniny nedělal žádné školní procvičování. Určitě by po měsíci nevěděl co jak napsat… Myslim, že sem tam nějaké psaní, počty a samozřejmě čtení se procvičit musí i s dítětem, které němá žádnou poruchu učení.
Souhlasím s tím psaním dopisů, nákupu apod. To je určitě zábavnější než vymyšlený diktát. Syn si má psát prázdninový deník a docela ho to i baví.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5137
9.7.16 00:48

@Janasas,
nepomohlo by něco z tohoto? http:// www. eshop-rychle. cz/dyscentrum/ eshop/12-1-SLUCHOVE-VNIMANI
(Nechce mi to pustit celou adresu, takže si vymaž vložené mezery.)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5137
9.7.16 00:56
@hanka.br. píše:
Učit se na praktických věcech je pro děti nejvíce motivující a nejméně stresující - a to i pro děti s poruchami učení. Mám z nich státní zkoušku, to není můj výmysl. Ale bylo to jen doporučení, vezmi si z nabídky to, co se ti líbí.

Nebylo to myšleno tak, že bych zpochybňovala tvé návrhy nebo kvalifikaci. Nebo to tak vyznělo?

Jen jsem si myslela, že tohle dítě by pravděpodobně potřebovalo nějaký předstupeň diktátu, jestli si rozumíme. Diktát nezvládá, protože je příliš komeplexní - není schopen dobře napsat zvuky, protože ty zvuky pravděpodobně neslyší správně. Proto by bylo logické cvičit nejdřív méně komplexní činnosti, na příklad cvičení zaměřené jen na rozlišení zvuků. Možná kdybys Janasas mohla poradit nějaké takové cvičení…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8650
9.7.16 01:03
@Kamic píše:
Mě přijde zvláštní názor, že o prázdninách se nemá nic učit, opakovat. To si nedovedu představit, že by syn teď po 1. třídě celý prázdniny nedělal žádné školní procvičování. Určitě by po měsíci nevěděl co jak napsat… Myslim, že sem tam nějaké psaní, počty a samozřejmě čtení se procvičit musí i s dítětem, které němá žádnou poruchu učení.
Souhlasím s tím psaním dopisů, nákupu apod. To je určitě zábavnější než vymyšlený diktát. Syn si má psát prázdninový deník a docela ho to i baví.

A co ti na tom přijde zvláštního? Mně zas přijde zvláštní, aby se děti o prázdninách učily (teď to nemyslím na zakladatelku), ono to volno není jen tak pro nic za nic, má svůj význam a v září ve škole opakují společně dost. Proč by se muselo? Já teda se synem žádné procvičování ničeho nedělám a žádný problém nebyl :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
111
9.7.16 09:08

Já myslím, že zábavnou formou, společně (ne, že se dítě posadí k úkolům a mamka jde věšet prádlo), průběžně, ale vždy krátce, je během prázdnin úplně v pohodě. Lepší než pak poslední dva týdny před školou stresovat, protože dítě všechno zapomene. Zvlášť pokud má dítě nějaké potíže v učení, tak mu " zaslouženým odpočinkem" vykonáte medvědí službu. To, co vydřelo, zapomene a bude muset vydřít znovu. Takže za mne určitě zvolna, průběžně během prázdnin opakovat.
Teď bych dětem ale ještě týden nechala opravdu na ten relax a začnu až v druhé půlce července.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí