Co to je BPEJ?

1309
8.2.13 12:46

Co to je BPEJ?

Tedy, našla jsem si to na netu, teoreticky to vím :-).Ale v praxi:nabídli nám rozsáhlý pozemek, nyní jsou tam pole, ale nemá BPEJ. Co to v praxi obnáší? Nemít BPEJ je výhoda či nevýhoda? :D děkuji všem chytřejším než jsem já :-)Ahoj a prima den, holky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
101648
8.2.13 12:48

A jako co je ten pozemek vedený? Jaké s ním máte plány?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1309
8.2.13 13:08

Zemedelska puda. zatim jako investici, pak se pokusit prodat, zmenu na stavebni pozemek

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101648
8.2.13 13:48

Tak tam si myslím, že je to relativně fuk, resp. VÚMOP bude mít mapu s tím jaké BPEj tam má být, takže tohle by se použilo při vynětí ze zemědělského půdního fondu. Nicméně jestli vynětí půjde záleží hlavně na územním plánu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1309
8.2.13 14:21

A obecne vzato, Nemít BPEJ je výhoda či nevýhoda? co to v praxi obnasi, jaky je v tom rozdil? :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101648
8.2.13 14:28

Podle mě v tom rozdíl není, neb zemědělská půda bonitaci má, to jestli je nebo není tahle informace uvedená v katastru je spíš o tom, zda to někdo udělal nebo ne, nicméně ta informace vždy někde existuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
LL
1057
8.2.13 15:11

Já teda myslela, že BPEJ má každá zemědělská půda :nevim: Takže to bude asi tak jak píše @j.a.n.i1 Samotnou by mne to zajímalo, jestli tady někdo odpoví jinak. Dle mého názoru, je to ve vaší situaci asi jedno. Snad jen pokud by se jednalo o opravdu velmi kvalitní půdy, možná by se odbor ŽP zdráhal vyjmout ze ZPF a převést na stavební pozemek. Taky záleží, co je v územním plánu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21586
8.2.13 16:11

Každá zemědělská půda má BPEJ. pokud to nemáš někde uvedeno, napiš si na Výzkumný ústav meliorací a ochrany půdy (již zmíněný VÚMOP), oni jsou vlastníky dat o BPEJ. tam to odpoví nejlépe. podle této hodnoty se vypočítává cena pozemku a také daň z nemovitosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1309
8.2.13 17:17

Dík, jste prima :-) :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6
26.9.24 13:50

Kdyby náhodou někdo narazil na toto vlákno a potřeboval vysvětlit co je to BPEJ, přikládám článek: https://www.pachtpole.cz/…edelske-pudy který to dobře popisuje :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová