Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@ViolaGrunge
Mám kluka: duplo, stavebnice, vláčkodráhy, autodráha, parkoviště pro auta,… Holkám od sestřenice jsem koupila panenky s koněm a autem, hrací skříňky, domečky pro panenky, zvířecí farmu, velkou sadu plastelíny a klasické navlékací korálky, gumičky do vlasů. Jsme fandové deskovek, tak už teď mají dětska slušnou sbírku - vedou asi dračí síla a příšerky ze skříně. ![]()
Malou v té době velmi zabavily různy tvořivý sady z modelíny ![]()
@MisaHanuska píše:
Holky, fakt kupujete takto malým Barbie? Ta naše je starší dceři zodpovědně ničíJedna bez ploutve, druhá bez hlavy…Tak dostala starší novou k narozeninám a tu pro jistotu ani nevytahuje z aktovky
Tak naše je ráda obléká do šatiček, takže jsem koupila jednu v balení asi se sedmi šatama
Ahoj,
dcera dostala k prvním narozeninám umělohmotnou kcuhynku, nehrála si s ní a já ji odložila na chvíli na dvorek no zmokla a vytekly v ní baterky, tak šla z domu. Ted ji je dva a půl a u všech kamarádů si hraje s kuchynkou a doma „vaří“ taky, tak ji Ježíšek donese dřevěnou krásnou kuchynku a u babiček bude mít sady k vaření, vše dřevo. Jsem z ní nadšená, snad dcera bude stejně. Jinak knihy a ručně delané ryby z plsti na magnetky s pruty, to se zabavíme celá rodina. Má hned z jara narozeniny a to ji chci dát Albi tuzku (má levnou napodobeninu z Lidlu za 150korun a hrozně si s ní vyhraje, tak vidím, že je zralá na pravou) a zase od všech ostatních dostane knihy.
Nemám ráda moc dárků a hlavně umělohmotné co hned rozbije (viz kuchynka od tchýně - ale myslela to dobre). ![]()
Ale ted třeba zdědila velký jeřáb po bratranci a s tím tady chrčí furt (je na dálkové ovládání), tak ji tatínek koupil čtyřkolku, ale tu dostane taky až na jaře k narozkám, ted ve sněhu by to bylo na prd.
@MisaHanuska píše:
@dana.dv U nás tak malé děti Albi tužka vůbec nebavila, zaujala až děti 5 a výše
Mají už knížky i pro velmi malé děti - Zpívánky a Zvířata na statku.
Naše holka si psala Ježíškovi - chce raketu a baterku, pak dostane interaktivní zvíře a knížku. U babiček duplo. Zvažovala jsem i albi tužku, ale nějak tomu nemůžu přijít na chuť, tak tu možná za rok, když si dcera bude přát…
Dcerka miluje kone, dostane koniky a auta na prevazeni, pak velkyho kone. Muze na nem sedet, krmit ho, vodit po byte. Pak mam pro ni duplo, oblecky na babyborn, divadlo od albi, pak pracovni sesit od albi a vejir od albi. Vim ze od moji babicky dostane barbie morska panna.
Omlouvam se, ze mozna nektere zde pobourim, ale jako to tak ctu… pri tom kvantu, ktere detem dnes rodice kupuji se neni cemu divit, ze si dite niceho nevazi
nase dostala panenku do kocarku a mensi domecek, par drobnosti k tomu. Delame to tak od zacatku, proste trebas jeden darek vetsi a par mensich. Zadne kopice, protoze tohle skutecne zadne ditko neoceni, kazde bude rodicum vdecne hlavne za spolecne straveny cas a nemusi mit darky za tisice ![]()
@shadowbabe Já s tím souhlasím, děcka toho dostávají zbytečně moc, pak to leží v koutě… proto čerstvě tříletá dostane dvě hračky + baterku na svícení + knížku. Myslím, že to stačí bohatě. Ale já zas nemám problém koupit v průběhu roku věci na tvoření, knížku, společenské hry, sportovní potřeby. Někdo třeba dává dárky jen pod stromek a na narozeniny a pak je toho logicky víc.
@shadowbabe Nepobouříš. U nás je pravidlo 3 a držíme ho u dětí od malička. Každý si kreslí/píše o tři dárky. Je to i z praktického hlediska. U stromečku je nás hodně a koho by bavilo hodiny rozbalovat dárky.