Co udělat aby spala celou noc!

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2997
8.5.14 21:17
@Verunecka289 píše:
No ona tahle metoda se totiž nově nedoporučuje na děti mladší než tři roky :nevim:

všue se píše půl roku. je zajímavý, že tuhle metodu všude udávají jako zaručenou, dokonce to má na webu i jedna FN :roll: zkusili jsme jednou a už nikdy víc…to ať radši vstává čtyřikrát za noc a klidně ať mi prso ukousne než vydržet to ječení…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6842
8.5.14 21:21

@marrlinka
tak pak zkus kojenív noci zkracovat (taky ještě kojím, dvojčata mají rok a půl, rohodně neradím přestat kojit)
Slyšela jsem doporučení kojení v noci zkracovat (obdoba těch minut po kterých se vracíš u estvila), prostě z původího kojení v noci 15 minut, nechat jen 10 minut (tak staré dítě nepije na hlad ani žízeň, ale na uklidnění), později 8 minut, pak 5 až to úplně odbourat

Nevím, sama jsem to nakonec nemusela zkusit, zabral estvil, ale za zkoušku to podle mě stojí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
214
8.5.14 21:25

Jo malému je už 2 a 3/4 roku…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2997
8.5.14 21:26

@subsomi on moc dlouho nepije, minutku, dvě. Ale mám celkem dlouhý spouštěcí reflex, takže celkem to trvá trošku déle. Na žízeň nepije, to vím, prostě zlozvyk. Kdyby ten náš ťunťa byl ochoten najíst se vleže, bylo by to super -minimální narušení spánku. Jenže jak se u toho neposadím, tak je konec, spustí ječák a třeba hodinu nemůže zabrat :roll: no…nějak to dopadne :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3451
8.5.14 21:30
@marrlinka píše:
všue se píše půl roku. je zajímavý, že tuhle metodu všude udávají jako zaručenou, dokonce to má na webu i jedna FN :roll: zkusili jsme jednou a už nikdy víc…to ať radši vstává čtyřikrát za noc a klidně ať mi prso ukousne než vydržet to ječení…

To se uvádělo donedávna, tuhe informaci mám cca 3 měsíce ;) četla jsem to úplnou náhodou a taky sem koukala, kdyby se felili o pár měsíců, ale doporučovat to od 6ti měsíců a po bůhví jaký době najednou ne dřív než ve 3 letech :roll: no já to nezkoušela, nemám na to nervy a ani to teda zkoušet nehodlám, už vlastně nemusím, se spaním už zlobí jen když ho něco trápí… u nás fakt zabrala voda, pomazlit a dát do postýlky, jenom potřeboval pomuchlat asi :-) a taky to byl hroznej kozomil :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
471
8.5.14 21:34

Musí to být náročné, takto neustále vstávat. To nevyspání si ještě živě pamatuju. Mladší dítě vstávalo cca do roku a půl co dvě hodiny. Řešila jsem společným spaním v posteli. Já tedy kojila, takže jsem jen přehazovala ze strany na stranu. Brala bych to asi tak, že když brečí, něco není v pořádku, ať už jsou to zuby, nebo potřeba být s někým. Takže možná spíš, než tišit pláč bych se snažila pomáhat při té nepohodě. No jo, rodičovství je náročná disciplína :-). Jen se přimlouvám za to, ať nezkoušíte nechat vybrečet. Sama mám děsivé noční můry od dětství (to už jsem byla samozřejmě větší), když jsem trpěla nespavostí a byla jsem sama v posteli a rodiče šli spát, protože už prostě měli dost. Ten strach a bezmoc, nic příjemného.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12072
8.5.14 22:30

@magistra K Podle mě to nikdy (ani na poprvé) netrvalo víc, jak 3 nebo 4 dny. Pochopil to rychle. Ale on spal od mala pěkně. A on teda neplakal, prostě když se v noci vzbudil, tak jsme mu dali vodu, on se napil a zase usnul. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mončís
9.5.14 10:42

Holky tak jsem zkusila nedat mléko a ono se nic nestalo. Sice se vzbudila, ale za 5 minut zase spala. Když jsem jí dala napít vody tak spustila řev, to se jí moc nelíbilo :lol: takže to opravdu bez mléka jde. Asi blbej zvyk. Budu v tom pokračovat a snad se svítí na lepší časy. :lol:

• Citovat
  • Upravit
mončís
11.5.14 09:40

Tak píšu jak pokračuji. Malé rostou zuby, takže je to těžší. Včera jsme jí přestěhovali po pokojíčku.. Usnula v pohodě, občas se vzbudila. v půl 1 ale začala brečet, tak jsem u ní stála. Odešla jsem a přišla k nám do ložnice. Vzala jsem jí do postele. 3 hodiny tam seděla, ale nebrečela. Pak vypadalo, že bude spát tak jí přítel přenes do pokojíčku. Tam spala do rána. Teď jsem jí dala spát, a nevím jestli je to zuby nebo novým prostředím ale neusíná tak dobře jako vždycky. Zase brečela, tak sem jí utěšila. No bude to asi na dýl, to zvykání. :roll:

• Citovat
  • Upravit
mončís
11.5.14 09:41

Občas mám chuť se na všechno vykašlat a vzít si jí do postele ať spí s námi :lol:

• Citovat
  • Upravit
12072
11.5.14 10:16

@mončís Hele a nechcete počkat, až jí zrovna neporoste zoubek? Syn spal krásně, ale vždycky, když mu rostl zub, tak se budil několikrát za noc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
471
11.5.14 10:34
@mončís píše:
Občas mám chuť se na všechno vykašlat a vzít si jí do postele ať spí s námi :lol:

Můžu se zeptat, proč to neuděláš? Přijde mi, že by to bylo nejlepší pro tebe i pro dítě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mončís
11.5.14 14:34

@batist přítel by se vůbec nevyspal. Pokud to bude trvat dlouho tak to asi udelam, budeme se muset nejak v posteli prizbusobit :) vyspat se opravdu potřebuju! Já pak nejsem ani schopná uvařit tak to musím jít s ní dospat a tím pádem toho nestihnu tolik za ten den.

• Citovat
  • Upravit
471
11.5.14 17:13
@mončís píše:
@batist přítel by se vůbec nevyspal. Pokud to bude trvat dlouho tak to asi udelam, budeme se muset nejak v posteli prizbusobit :) vyspat se opravdu potřebuju! Já pak nejsem ani schopná uvařit tak to musím jít s ní dospat a tím pádem toho nestihnu tolik za ten den.

Chápu, to je potom opravdu těžké rozhodování. Na druhou stranu, určitě by stálo za to to zkusit. Třeba by si přítel zvyknul. Nebo rozšířit postel. V nejhorším případě, odstěhovat přítele :-), to se vyspíte všichni tři.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mončís
12.5.14 08:56

Tak píšu znova :lol: jsem asi po tři čtvrtě roce konečně vyspalá, a to malá ještě chrápe. POkojíček asi začíná fungovat :lol:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí

BABY NA UCPANÝ NOS 50 ML