Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
A reknes mu, ze se nyní spinka a ze az se probudí, půjdete spolu ven apod.?
Naše starší na toto „brala“.
Muže to byt i nedostatkem horciku. Pokud se mi naše děti zdají plactivejsi, dávám hořčík, to jim velmi pomáhá.
@Bubiii Ano, rikam mu, ze ted bude spinkat sam, ze maminka nespinka tedka, ale on je malinkej a musi si odpocinout a ze pak budeme to a to delat, ale stejne
S tim horcikem je to zajimavy, to jsem jeste neslysela ![]()
Já tohle zažila jen u dítka, které jsem hlídala, a chápu, že to je na vyskočení z okna. A právě proto, že jsem „jen“ hlídala a pak předala, měla jsem nervy… nechat vyřvat. Dle „návodu na použití“ od mámy.
Ten můj mladší se totiž naučil, že po skončení oběda si šel umýt sám packy do koupelny a pak si sám zalezl na matraci pod deku (do postýlky pod peřinu neeee). Tím se teda nechci chlubit, že by to byly nějaké moje úspěchy, každé dítě je taky jiné, ale třeba roli hrál ten „pelíšek“ a ne postel… ![]()
@dasenka11 Ono hořčík je pro telesne pochody klíčový a klidní nervy, Je kvalitnejsi spanek apod. Přečti si třeba pribalaky horcikovych preparátů (magnosolv, magnesii lactiti nebo Magne B6).
Mám to z moudrých knih.
Držím palce. ![]()
@Bubiii taky děkuju! My to totiž poslední dobou máme doma taky. Usíná jen pokud jsem u ní a civím na ní, jinak je řev a hysterie. A v noci se budí se řevem minimálně 5×. To děláme, že spíme, i když se v tom řevu spát nedá. Většinou je do 10 minut klid, malá zalehne a spí dál, ale je to teď dost často. Taky spí míň i ve dne a má lehčí spánek, všechno ji vzbudí ![]()
@mmuerka
Naše děti spí moc pěkně. Raději to hned zatukam, ťuk, ťuk, ťuk
Vetsinou i odpoledne, my teda vymrcovani zatím neznáme, ale asi to taky přijde. At i u vás je zlepšení. ![]()
@Bubiii Tak ja zkusim ten horcik teda, je nejakej uz pro maly deti, nebo mam rozpustit pulku pro dospely?
@Emilie No on zase rad spi na zmi, casto ho tam najdu, od te doby co vyleze sam, vcera to skoncilo odpoledne tak, ze jsem mu dala jeho mlicko a ustalal mu na zemi
Vecer sel celkem, spal i v posteli, ted to resim teda mlikem, ale bydlime v baraku a ja ho chodim dolu do kuchyne ohrivat
Jako reseni, dost nepohodlne, zato je ale pak ticho ![]()
@dasenka11 píše:
@Bubiii Tak ja zkusim ten horcik teda, je nejakej uz pro maly deti, nebo mam rozpustit pulku pro dospely?@Emilie No on zase rad spi na zmi, casto ho tam najdu, od te doby co vyleze sam, vcera to skoncilo odpoledne tak, ze jsem mu dala jeho mlicko a ustalal mu na zemi
Vecer sel celkem, spal i v posteli, ted to resim teda mlikem, ale bydlime v baraku a ja ho chodim dolu do kuchyne ohrivat
Jako reseni, dost nepohodlne, zato je ale pak ticho
Já dávám magnesii lactiti. 1 tabl po jídle.
Příznivější složení ma magnosolv (je na předpis), Magne B6 V AMPULICH.
Ahoj, uz si nevim vubec rady
Asi tak mesic muj syn 2roky rve vztekle, kdyz ma spat a i kdyz se v noci vzbudi, tak taky. jde o to, ze nechce abych odesla a vymysli si porad neco, abych se vracela. Nechala jsem ho ted na poledni spanek vyrvat - rval vztekle hodinu! Dneska jsem to chtela zopakovat, ale nevydrzela jsem to, bylo to slyset az ven na zahradu! Nejdriv se po mem prichodu uklidnil, ale pak zacal zase vydirat a vymyslet si a bylo to zase nanovo. Uz nevim co mam delat