Co umí 7leté dítě?

20
3.8.10 21:44

Co umí 7leté dítě?

Ahoj holky, nebudu se tady rozepisovat, proč to řeším, ale zajímalo by mě, co je schopné vaše 7leté dítě samo udělat, respektive žádám maminky těchto dětí o zodpovězení několika málo dotazů, umí se vaše 7leté dítě:

1/ večer se samo umýt/osprchovat?
2/ vyčistit si pořádně zuby?
3/ umýt si bez připomínek ruce po použití toalety?
4/ splachovat po sobě záchod?
5/ pozdravit známé lidi?
6/ poprosit a poděkovat, když něco chce nebo dostane?
7/ najíst se? (např. oběd)
8/ vysmrkat se?

Aby to někomu nevrtalo hlavou, řeším trošku spor se ségrou ohledně její 7leté dcery…ale opravdu to tady nechci rozvádět. Pokud někdo budete mít čas nebo chuť mi napsat, budu ráda za jakékoli odpovědi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
17928
3.8.10 21:52

Tak moje aktuálně sedmileté dítě (podotýkám kluk :mrgreen: )

1. večer se samo umýt/osprchovat? ANO
2/ vyčistit si pořádně zuby? Pořádně ne, ale často už ho nechávám, nestíhám.
3/ umýt si bez připomínek ruce po použití toalety? ANO
4/ splachovat po sobě záchod? ANO (použití štětky někdy ne dokonale)
5/ pozdravit známé lidi? SÁM OD SEBE NE VŽDY. Odpoví na pozdrav, jinak se stydí i známých.
6/ poprosit a poděkovat, když něco chce nebo dostane? ANO
7/ najíst se? (např. oběd) ANo, pokud pominu, že kolem a pod ním to vypadá tak nějak… Do lepších restaurací radši nechodíme.
8/ vysmrkat se? ANO

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2649
3.8.10 21:54
  1. umí
  2. umí, ale musíme většinou pohlídat čas. Od té doby, co má na zrcadle 2-min přesýpací hodiny v pohodě
  3. činí, překvapuje mě, v tomhle je 100 %
  4. ano
  5. ano, pokud zrovna není v náladě „s nikým se bavit nebudu“
  6. ano, ale někdy musíme připomenout
  7. ano, avšak následky jsou většinou tristní - oblečení a místo stolování …
  8. ano

Martina

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6421
3.8.10 22:04

Zrovna nedávno jsem byli se známými, co mají takhle starou holčičku, na víkendu, takže:
1/ano, ale musí se zkontrolovat
2/ano, ale musí se zkontrolovat
3/ano
4/ano
5/pokud je potká sama, tak někdy nepozdraví
6/ano
7/ano
8/ano, pokud zrovna nemá velkou zadní rýmu

Ale myslím si, že většina dětí to umí a dělá to bez problémů třeba ve školce, škole, ale doma předstírá, že to neumí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9867
3.8.10 22:18

Umí všechno, ale zcela libovolně se kdykoli na cokoli vykvajzne (grrrr)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hanka1
3.8.10 22:30

Nase taky umi vsechno, jen u jidla ji obcas musim pomoct s krajenim masa. A do smrkani musim obcas nutit..

• Citovat
  • Upravit
14335
3.8.10 22:47

Sama nemám tak velké dítě, ale osobně si myslím, že toto by mělo zvládnout :nevim: to je můj názor.
Vlastně je to už školák a toto všechno musí používat bez přítomnosti rodiče.
To mi připomnělo, když moje sestřenice dělala noční a její 7 letá nastoupila do školy, tak dokonce ona chodila do práce a jenom ji vzbudila telefonem a ona sama se musela vypravit do školy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24837
3.8.10 22:52

Ahoj,
Věrka a David zvládají vše, jen na Davču se musí občas kouknout a houknout :wink: To, co píšeš, by měli bez problému umět předškoláci :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3329
3.8.10 22:56

Teda nechci nejak machrovat, ale snad krome c. 1 (a u c. 7 samozejme zalezi co to je) toto zvlada moje ani ne trileta dcera :think: Obcas se samozrejme na neco vykasle..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6374
3.8.10 23:04

Lesu tak mojí Agi bude 7 v prosinci.
tak
1. ano, nechce mě už ani při umývání hlavy, že si to sama dobře opláchne.
2. to dělá teď i 5× denně, kolikrát nechápu.
3. ano
4. to teda někdy zapomene, ale to jen občas
5. to někdy i neznámé
6. tak to musí od malinčka
7. tak to je jasné, jinak by byla hladem, snídani si aj sama nachystá.
8. ano

Tak ať se spor brzo vyřeší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni987
3.8.10 23:33

Na vsechny otazky odpovidam ANO.J.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
4.8.10 00:17
Lesina píše:
Umí všechno, ale zcela libovolně se kdykoli na cokoli vykvajzne (grrrr)

Naše je na tom dost podobně, akorát o to jídlo se neošidí nikdy :-D Umýt se umí dobře i hlavu, ale kdyby bylo na ní, tak nejde. Zbytek musíme kontrolovat, ale třeba splachování se výrazně zlepšilo. Přitom to zvládala, ale s nástupem do školy se to zhoršilo. Nicméně jsem nezačla propadat depresím, protože známí to mají s holčičkou stejně špatné.
Takže za mě - umět by měla všechno, realizace může váznout. Podotýkám, že naše je chytrá dost, já nejsem flink, který by jí nechal růst jak dříví v lese, ale ona je dost svéhlavá, což je otázka temperamentu ne výchovy a tak zdravit, prosit a děkovat nebude, když si umane a na zbytek bývá líná nebo jí něco interesuje víc, než to co má dělat :cert:

• Citovat
  • Upravit
22026
4.8.10 07:31
hanucha píše:
Teda nechci nejak machrovat, ale snad krome c. 1 (a u c. 7 samozejme zalezi co to je) toto zvlada moje ani ne trileta dcera :think: Obcas se samozrejme na neco vykasle..

Taky si připadám blbě, ale když už jsi to nakousla… kromě bodů 1 a 2 (ty jen velmi částečně, spíš míň) umí toto vše i moje Helenka (když se jí zrovna chce)… 8-o
V sedmi letech by to snad neteř měla zvládnout… (?) :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4184
4.8.10 07:36

chcem sa vas spytat, co to znamena sama sa osprchovat? Sama vlezie do sprchy, umyje sa ( ja napr. zehlim) a ona zo sprchy vylezie? :nevim:
Moja dcera robi vsetko, teda okrem 1 a smrkania( to snad sama od seba nikdy) . Vacsinu vsak kontrolujem. Pre istotu :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
cher
4.8.10 08:10

Já mám osmiletého syna a dělá vše, ale s tím sprchováním a mytí zubů je to takhle- Zuby má někdy umyté za 3 sekundy, tak ho tam vracím a jednou za 3 sprchování ho umyju já, protože se pořádně neumyje, spíš je všude nalito a to co si měl umýt umyto není. Ale řekla bych, že v tom jsou děti stejné :think:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

O Budulínkovi