Co umí říct 14m dítko?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
776
12.3.11 18:10

MaryClementine - tak kukám , že máme asi hodně podobné dítka co se chování aj . týče :-D . Nejspíš musíme čekat :-D , jak ty naše dítka budou pokračovat :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27305
12.3.11 18:14
hermannka píše:
MaryClementine - tak kukám , že máme asi hodně podobné dítka co se chování aj . týče :-D . Nejspíš musíme čekat :-D , jak ty naše dítka budou pokračovat :pankac:

A už chodíte? Prcek začal v 15i měsících. Holt mu všechno trochu trvá :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
776
12.3.11 18:15

sarkas- s knížečkama určitě pokračovat budu :wink: , hrozně rád se s nima hraje - otáčí a kuká na všechny obrázky :-) . Bude zřejmě stejný jako moje starší dcera - začala mluvit ve 2 letech :lol:, ale asi jsem strašně netrpělivá - moc se mi líbí jak malé dětičky krásně roztomile vykládají :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
776
12.3.11 18:19

MaryClementine - začal chodit hned v roce , ale teď byl hooodně nemocný , týden v horečkách a pak týden v nemocnici na kapákách .Byl na tom fakt dost blbě.Ještě je dost slabý a přestal mi celkem chodit - jakoby se bál :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27305
12.3.11 18:30
hermannka píše:
sarkas- s knížečkama určitě pokračovat budu :wink: , hrozně rád se s nima hraje - otáčí a kuká na všechny obrázky :-) . Bude zřejmě stejný jako moje starší dcera - začala mluvit ve 2 letech :lol:, ale asi jsem strašně netrpělivá - moc se mi líbí jak malé dětičky krásně roztomile vykládají :dance:

Počkej, já tuhle jela tramvají a tam byla maminka s chlapečkem, odhadem ani ne tři roky a to bylo na střídačku celou cestu: Co to je? A plóč? Mě by z toho kleplo už po deseti minutách a cesta trvala asi 40 minut, maminka musím říct byla hodně trpělivá :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
776
12.3.11 18:35

hihi nóóóó to je radost , ale časem se nějak maminka obrní . To znám z vlastní zkušenosti :lol: . I když někdy z toho hlava nebere :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
192
12.3.11 19:21

Tak to je parada :-) ,ja tu nedavno resila,ze nas maly skoro dvou lety jeste nemluvi nebo teda jen tou spanelstinou takze takovy ty slova jako auto nebo kolo ani nahodou,jen tata,mama,baba… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9066
12.3.11 19:41

Ahojda, no tak nase prte ve skoro 15m umi rict tatata, bababa, ccccc a mam mam (jako mnam mnam) :wink: Ale rozumi vsemu, zviratka ukaze, predmety donese :wink: A asi bude opacnej typ, nez psaly holky, je to desnej drak a dneska po venku nabehala asi 3 kilometry. Proste je hodne pohybove sikovna na ukor reci, fakt kazdej prcek je jinej :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6378
12.3.11 19:43

Malé je 15měsíců a říka mama,tata,ne,deda,koko(kočka),bum,ham,brmbrm(auto)deje tata(když je manžel v práci ptá se kde je)ee(když vidí plínku),rozumí hodně věcem-podej mi to,ne,nesmíš…Když se něco zeptám zakývá buď jo nebo ne,ale chodit ji ani nenapadne.Kolem nábytku a za ruce běhá,ale sama ani náhodou :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
62
12.3.11 19:56

Ja se musim priznat, ze mi docela i vyhovuje, ze mala zatim jeste nechodi a nebeha :oops: . Je celkove hodne klidna, bez problemu ji obleknu, necha se cesat, prebalovat a koupat aniz by se branila :palec: .
Ja nejsem obecne moc trpeliva, takze jeji klidna povaha mi vyhovuje :mrgreen: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2417
9.9.12 22:58

Ahoj, narazila jsem na tuto diskuzi a nestačím se divit. Náš malý bude mít za 14dnů 14 měsíců a umí akorát nene, máma, táta a když si hraje s autem, dělá brm a na kočku dělá ččč, jako že jí volá. To je vše. jako že bych mu řekla, ať mi ukáže krávu, tak to ani náhodou. jinak knížky miluje, lustuje každý den. Už zkouší chodit sám, udělá 3,4 kroky než spadne.Jsem z toho trošku zaskočená, co už umí jiné děti v jeho věku :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
577
10.9.12 11:06

@luciezesvetic Můj malý je na tom úplně stejně, akorát ještě ani ty tři kroky sám neudělá :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
248
10.9.12 13:37

Moje 14mesicni dcera umi par slov, ale zadny zazrak, cekala bych vic… neujde sama ani krok, na to si asi jeste pockame… ale casu ma dost, vsechny deti prece nakonec vsechno zvladnou;) a k tomu mluveni - mam kamarada, ktery do svych 3 let vubec nemluvil, uz si o nem mysleli, ze je nemy. pak zacal mluvit rovnou ve vetach:) dnes je z nej doktor a ovlada 6 jazyku :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2417
10.9.12 14:21

Tak to já si nemyslím, že by byl hloupý nebo tak.jen mě to udivilo, kolik slov už nektere děti v jeho věku umí. chodíme na plavání a jsou tam 2 holčičky o 14 dnů starší a myslím, ze jsou na tom jako Martinek.Ale třeba aby mi ukázal v knize, kterou listujeme porad, kde je pes, tak to ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
154
10.9.12 14:23

Naší malé je 15 měsíců a mluvit se jí moc nechce. Zatím tak mama tata, brm, nene, baba, dede, papa.. ale zato rozumí co po ní chci a my se dorozumíme zatím i docela beze slov.. když má hlad tak mi ukáže na židli, když chce piškot tak ukazuje na špajzku, když chce kakat či čurat tak začne mrčet. Taky se těším až se rozmluví ale však se dočkáme.. čím dřív bude mluvit, tím dřív začne odmlouvat :mrgreen: zase je šikovná na jiné dovednosti, chodit začala v roce a něco ale je to teda neposeda a u knížky vydrží jen chviličku :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí