Loudí jídlo

• Fotoalbum (2)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
7354
9.3.11 08:03

loudí jídlo

Ahoj,
necháváte děti loudit jídlo? A dáte jim mimo určené doby snídaně, oběda atd? Naše 18m holky jakmile vidí někoho jíst, tak ho obstoupí a volají ham ham a natahují ručičky, dokud nedostanou. Dosud jsem v tom žádný problém neviděla. Co nesmí jim nedám a doma jíme všichni společně, takže se to moc nestává. Ale o víkendu u tchyně se snídaně protáhne tak na 4 hodiny, každý snídá jindy a chtějí prostě od všech. Že toho snědí tolik mi neva, tlusté nejsou, ale švagrová se tvářila dost divně, že chtějí její snídani.
Stanovujete kvůli jídlu hranice?
 Dáky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1332
9.3.11 08:15

Ahoj,já to mám doma stejné.Mám tři děti a celý den když jsou doma neslyším nic jiného ,než ,mamko já mám hlad,mamko nemáš něco dobrého .lednička u nás bouchá každou chvíli .Kolikrát už toho mám plné zuby.A to normálně posnídají ,svačina ,oběd atd.Když jsme u známých tak malá taky chodí a chce vše co ostatní.Dokonce když jsem u našich tak mamka jim vždy dá něco domů.A malá už si zvykla tak vždy si začne chystat tašku a čeká co jí babička nabalí.Je jedno jestli nakoupím za stovku nebo za tři .Dokážou vše sníst za den .Já kolikrát když si něco koupím tak to musí jíst potají ,jinak by mě to snědli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hodaka
9.3.11 08:19

Ahoj,
mám kluka skoro rok, sní svoje jídlo, vyndám ho ze stoličky a už se žene k někomu kdo jí, je to naprosto normální.Nasadí úsměv, a když nedostane začne se vztekat, dokáže překonat všechny překážky co má v cestě :lol: je už třetí a dělali to i ty dva a poznamenaný nejsou :lol: důležitý je jen aby jedly své jídlo, aby se nenaučly jíst jen to o vysomrujou.švagrová je divná, asi nemá děti že? nebo je hladová a má strach že bude mít málo :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
27305
9.3.11 08:36

Náš to taky dělá :-) ale u nás je to trošku jinačí protože vysomruje jedno sousto, druhé sousto a třetí už nechce, ať je to cokoliv, většinou už to vyplivne. Já bych naopak byla tááák ráda, aby takhle vysomroval třeba půl rohlíku apod., protože mi špatně jí. Jenže jak říkám, dvakrát a dost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
andela
9.3.11 08:38

Teda vy máte nevychované děti :lol: :lol: … moje dítě nikdy neloudilo jídlo :mrgreen: … ale ono to asi bude tím že od mala pořádně nejí :wink: :lol: :mrgreen:

Dyť je to jinak normální ne že děti chtěj jest i něco jiného, resp. od jiných. Moje neteř taky jak vidí talíř tak září jako sluníčko a musí aspoň ochutnat. :nevim: Švagrová je divná, asi by jí ubylo kdyby dala děcku kousnout :roll:

he mě je 30 a ségře 24, a u naší babičky taky vždycky čekáme co nám nabalí za dobroty :mrgreen: 8-) . Takový už ty babičky jsou no … a tu naší to nepustilo i když jsme dospělé … takže nám krom oběda cpe zmrzku, pohár ať si uděláme, brambůrky, křupky, sůšu, … a pak než odjedem nám každé do taštiček dá hromadu sušenek a čokolád :D:hug:

• Citovat
  • Upravit
27305
9.3.11 08:41
andela píše:
Teda vy máte nevychované děti :lol: :lol: … moje dítě nikdy neloudilo jídlo :mrgreen: … ale ono to asi bude tím že od mala pořádně nejí :wink: :lol: :mrgreen:

Dyť je to jinak normální ne že děti chtěj jest i něco jiného, resp. od jiných. Moje neteř taky jak vidí talíř tak září jako sluníčko a musí aspoň ochutnat. :nevim: Švagrová je divná, asi by jí ubylo kdyby dala děcku kousnout :roll:

he mě je 30 a ségře 24, a u naší babičky taky vždycky čekáme co nám nabalí za dobroty :mrgreen: 8-) . Takový už ty babičky jsou no … a tu naší to nepustilo i když jsme dospělé … takže nám krom oběda cpe zmrzku, pohár ať si uděláme, brambůrky, křupky, sůšu, … a pak než odjedem nám každé do taštiček dá hromadu sušenek a čokolád :D. :hug:

hehe, čokolády, my od babičky vozíme kompoty, marmelády, brambory, vajíčka… ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
9.3.11 08:42

Asi je to normální, Majda to taky dělala. Ono to asi chce spojenectví těch, co zrovna jedí a jsou škemráni, aby dali každé trochu ochutnat „Tady zkuste co mám, ale vy už jste papaly a tohle je moje, mám taky hlad“ nebo tak něco… :nevim:

Majda už je větší a jíme společne u stolu, o víkendu třeba i u rodičů v patře a ona začala „krást“ z cizích talířů :roll: Hlavně jak má vidličku, to je razdva :twisted: Tak vysvětlujem, že každý má svůj talíř a blablablabla, no už se těším, až ji to zas přejde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17180
9.3.11 08:49

Malá taky často loudí a u toho ještě kňourá a ječí takže odolat je někdy těžké hlavně pro ostatní. Já se přiznám, že to vadí i mě, protože po své večeři je schopná vyloudit ještě půlku mojí. Takže jsem to už zarazila a prostě vysvětluju že to je moje jídlo a mám taky hlad. Někdy je neodbitná ale má smůlu. Občas něco dám to je jasné. Ale u cizích mi to vadí ještě víc a nedivím se že jim to vadí. Ono když ti dítě pomalu vleze do talíře, což naše fakt dělá tak to fakt není příjemný.

Takže tam zasahuju o to víc. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3278
9.3.11 09:05

Moje cácorka tady loudí…a dokonce nám očima jídlo „krade“ :mrgreen: …Mám to blbé v tom, že jsem s ní sama doma ráno do oběda- to ji nachystám normálně snídani, oběd…a pak dorazí ze školy syn a jelikož nechodí do školní jídelny, jí doma. Malá pak otravuje „ještě oběd“- to ji nedám a ženu ji pryč- s kraválem :lol: Pak dorazí starší cácora z gymplu…ta se taky stravuje doma a malá zase „čučí“ do talíře ji :lol: ..Zase ji ženu se slovy "Už jsi jedla!!!! Jsi normalní?!!! :mrgreen: A pak nastane vrchol toho všeho- dorazí z rachoty tatínek… :cert: To už šílím, jak si malá k němu dává židli a čeká, co dostane…no to už pěním :pocitac: …musím do ni lít hodně minerálky…ona nesmí moc jíst…tak mám taky co dělat s tím louděním, je to těžké, no :mrgreen: ..A večer , jak je večeře, zase každý člen jí jinak…to musím s malou se zašít někam, ať nevidí, jdu ji dát třeba do vany, nebo do pokoje ji zabavit na tu dobu, než se našinec nadlábne. Nejhorší je, že tatínek ji tajně postrkuje, ale to ho většinou načapám a ztropím kravál :mrgreen: Takže zakladatelko, jj, je to úplně normální a máme to taky tak, nejsi sama :lol: :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25324
9.3.11 10:17

Ahoj,taky loudí,je po obědě,a strká mi hlavu do talíře.Dřív jsem mu dávala,ale pak mi došlo,že ho učím pěkný nešvar,tak jsem to zatrhla.A pokud nesní svoje,a loudí,tak už vůbec mu nic nedám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2724
9.3.11 10:39

Moje děti jsou žrouti, ale neloudí, asi to ani nikdy nedělaly. Když mají hlad tak si o jídlo řeknou. Jsou pořád v pohybu, o linii se nebojím. Sladkosti jsou za odměnu nebo při speciální příležitosti, ale chleba s máslem, polívka, ovoce a zeleninu mají k dispozici v množství jakém chcou. Ve školce (program začít spolu) si jídlo chystají sami, musí sníst co si nandají a můžou si přidat (když je co).
U babiček je jiný režim (nepátrám a toleruju to), za mojí přítomnosti se respektují zákazy a při odchodu je přípustná výslužka jen pidibalení gumových bonbonů (1 pytlíček na osobu).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1610
9.3.11 17:02

Ahoj a jak řešite - máte zkušenost? Chodíme do takového dětského koutku, většinou tam mamky maj nějaké dětské sušenky … Jenže každá něco jiného. Já když dávám svému synovi tak nabízím i ostatním(pokud jim to maminka dovolí -alergie a tak)nemám s tím problém. Ovšem myslím, že by bylo dobrý to nějak zakázat nebo dát pravidla,protože některé mamky prostě nedávají a maj to na těch malých stolečkách a je to vidět. Mě je to pak hrozně líto…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25324
9.3.11 17:53
denca29 píše:
Ahoj a jak řešite - máte zkušenost? Chodíme do takového dětského koutku, většinou tam mamky maj nějaké dětské sušenky … Jenže každá něco jiného. Já když dávám svému synovi tak nabízím i ostatním(pokud jim to maminka dovolí -alergie a tak)nemám s tím problém. Ovšem myslím, že by bylo dobrý to nějak zakázat nebo dát pravidla,protože některé mamky prostě nedávají a maj to na těch malých stolečkách a je to vidět. Mě je to pak hrozně líto…

Tak my když jdem na plavání,tak si tam každé dítě bere od všech-nedávno nám jeden klučina snědl piškoty,a příště zas náš malej snědl z jeho krabičky nějaký kukuřičný chleba-a docela dost :lol: doma by to nejedl :roll: nějak se to tam neřeší,ale jsou tam maniny,co dávají dítěti normální slané tyčky a sladké sušenky jako věnečky apod.,takže to bych asi malého nenechala,aby si to vzal.Nicméně každý jsme jiný,a někomu to může třeba vadit,že si děti navzájem koštují jídlo.Jo,a taky dítě zadržím,když chce pít z malého hrnečku,a naopak…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
62
9.3.11 20:10

Jsem rada za tuto diskuzi, aspon vidim, ze je to vsude stejne :mrgreen: . Nase mala (14m) taky loudi. Me to docela hodne stve, kdyz chci v klidu posnidat a ona porad natahuje rucky a chce abych ji taky davala. Nejde mi samozrejme o to jidlo, ale o to, ze u jidla nemam pohodu.
Obed jim jen kdyz spinka. Kdyz to nestihnu, tak nekdy ani neobedvam. Nic pak z toho nemam… Vecerime vetsinou vsichni spolu :palec: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1610
9.3.11 21:30
momi33 píše:
denca29 píše:
Ahoj a jak řešite - máte zkušenost? Chodíme do takového dětského koutku, většinou tam mamky maj nějaké dětské sušenky … Jenže každá něco jiného. Já když dávám svému synovi tak nabízím i ostatním(pokud jim to maminka dovolí -alergie a tak)nemám s tím problém. Ovšem myslím, že by bylo dobrý to nějak zakázat nebo dát pravidla,protože některé mamky prostě nedávají a maj to na těch malých stolečkách a je to vidět. Mě je to pak hrozně líto…
Tak my když jdem na plavání,tak si tam každé dítě bere od všech-nedávno nám jeden klučina snědl piškoty,a příště zas náš malej snědl z jeho krabičky nějaký kukuřičný chleba-a docela dost :lol: doma by to nejedl :roll: nějak se to tam neřeší,ale jsou tam maniny,co dávají dítěti normální slané tyčky a sladké sušenky jako věnečky apod.,takže to bych asi malého nenechala,aby si to vzal.Nicméně každý jsme jiný,a někomu to může třeba vadit,že si děti navzájem koštují jídlo.Jo,a taky dítě zadržím,když chce pít z malého hrnečku,a naopak…

To jo ty hrnečky to je taky hustý. Minulý týden si od nás půjčil chlapeček dudlík :pocitac: , no on za to samozřejmě nemohl, ale maminka říkala, že to dělá běžně. To nepochopim jak to může někdo dopustit. Mě spíš o to jídlo jde z toho důvodu, že mi je líto mýho malýho když něco chce - má na to chut a někdo mu to nedá. To bych zešílela. Prostě pokud to dá něko na stoleček tak dle mého názoru si to může to dítě vzít. A za další jednou já a jednou ty.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí