Loudí jídlo

Napsat příspěvek
Velikost písma:
25324
9.3.11 21:35
denca29 píše:
momi33 píše:
denca29 píše:
Ahoj a jak řešite - máte zkušenost? Chodíme do takového dětského koutku, většinou tam mamky maj nějaké dětské sušenky … Jenže každá něco jiného. Já když dávám svému synovi tak nabízím i ostatním(pokud jim to maminka dovolí -alergie a tak)nemám s tím problém. Ovšem myslím, že by bylo dobrý to nějak zakázat nebo dát pravidla,protože některé mamky prostě nedávají a maj to na těch malých stolečkách a je to vidět. Mě je to pak hrozně líto…
Tak my když jdem na plavání,tak si tam každé dítě bere od všech-nedávno nám jeden klučina snědl piškoty,a příště zas náš malej snědl z jeho krabičky nějaký kukuřičný chleba-a docela dost :lol: doma by to nejedl :roll: nějak se to tam neřeší,ale jsou tam maniny,co dávají dítěti normální slané tyčky a sladké sušenky jako věnečky apod.,takže to bych asi malého nenechala,aby si to vzal.Nicméně každý jsme jiný,a někomu to může třeba vadit,že si děti navzájem koštují jídlo.Jo,a taky dítě zadržím,když chce pít z malého hrnečku,a naopak…
To jo ty hrnečky to je taky hustý. Minulý týden si od nás půjčil chlapeček dudlík :pocitac: , no on za to samozřejmě nemohl, ale maminka říkala, že to dělá běžně. To nepochopim jak to může někdo dopustit. Mě spíš o to jídlo jde z toho důvodu, že mi je líto mýho malýho když něco chce - má na to chut a někdo mu to nedá. To bych zešílela. Prostě pokud to dá něko na stoleček tak dle mého názoru si to může to dítě vzít. A za další jednou já a jednou ty.

Nojo,lidi jsou různý,a ono se to prckům blbě vysvětluje. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
62
9.3.11 22:18
denca29 píše:
momi33 píše:
denca29 píše:
Ahoj a jak řešite - máte zkušenost? Chodíme do takového dětského koutku, většinou tam mamky maj nějaké dětské sušenky … Jenže každá něco jiného. Já když dávám svému synovi tak nabízím i ostatním(pokud jim to maminka dovolí -alergie a tak)nemám s tím problém. Ovšem myslím, že by bylo dobrý to nějak zakázat nebo dát pravidla,protože některé mamky prostě nedávají a maj to na těch malých stolečkách a je to vidět. Mě je to pak hrozně líto…
Tak my když jdem na plavání,tak si tam každé dítě bere od všech-nedávno nám jeden klučina snědl piškoty,a příště zas náš malej snědl z jeho krabičky nějaký kukuřičný chleba-a docela dost :lol: doma by to nejedl :roll: nějak se to tam neřeší,ale jsou tam maniny,co dávají dítěti normální slané tyčky a sladké sušenky jako věnečky apod.,takže to bych asi malého nenechala,aby si to vzal.Nicméně každý jsme jiný,a někomu to může třeba vadit,že si děti navzájem koštují jídlo.Jo,a taky dítě zadržím,když chce pít z malého hrnečku,a naopak…
To jo ty hrnečky to je taky hustý. Minulý týden si od nás půjčil chlapeček dudlík :pocitac: , no on za to samozřejmě nemohl, ale maminka říkala, že to dělá běžně. To nepochopim jak to může někdo dopustit. Mě spíš o to jídlo jde z toho důvodu, že mi je líto mýho malýho když něco chce - má na to chut a někdo mu to nedá. To bych zešílela. Prostě pokud to dá něko na stoleček tak dle mého názoru si to může to dítě vzít. A za další jednou já a jednou ty.

Ja nevim o jak stare deti se jedna, ale me zase prijde divne ucit dite, ze si muze brat jidlo u ciziho stolu 8-o .
Ja bych nase susenky klidne cizimu diteti dala, (zeptala bych se maminky) ale urcite bych nechtela, aby si nase mala brala jidlo od nekoho ciziho …

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1610
9.3.11 22:22
sarkas píše:
denca29 píše:
momi33 píše:
denca29 píše:
Ja nevim o jak stare deti se jedna, ale me zase prijde divne ucit dite, ze si muze brat jidlo u ciziho stolu 8-o .
Ja bych nase susenky klidne cizimu diteti dala, (zeptala bych se maminky) ale urcite bych nechtela, aby si nase mala brala jidlo od nekoho ciziho …

jo ale to je takový ten malý stoleek z ikea kam to dítě dosáhne a ty matky sedí u něj. a pak to vidí. já také nechci, aby si malej bral od cizých. Nejradši bych pro něj měla vše na co má chut - ale to jaksi nejde. Psala jsem , že by to tam tahle nemělo být vystavené, aby je to nelákalo. Já osobně dětem pokud jim to maminka dovolí dávám všem, když si bere můj malej.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7354
10.3.11 21:52

Ahoj,

děkuji všem za reakce. Jsem moc ráda, že v tom nejsem sama. Po přečtení diskuse jsem se rozhodla, že to začnu omezovat, protože kradení vidličkou bych se chtla alespoň pokusit vyhnout. .-) Je fakt, že nejvíc asi záleží na „majiteli“ oběda a je třeba jejich součinosti. takže chci asi zkusit nějaký kompromis - 1-2 sousta a „už stačí“. Hlad snad nemají, své snědí vždy a občas přidávám, ale žebrají prostě nehledě na hlad.

Švagrová má dcerku (6let) vycvičenou, dokonce sama hlásí „to si neber, to jsou maminčiny sušenky“ :-D Tak proto asi ten pohled.

Ale je fakt, že bych nerada, aby žebraly všude od všech, takže nějaká regulace je asi na místě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25324
10.3.11 22:05

Tak já bych asi nedovolila,aby si malej cokoli bral od cizích,ale maminy na plavání znám,a dneska-ani nevím jak-měl najednou malej piškot v ruce,a to jsem naše měla v tašce.
A jak všechny říkáme-od cizích líp chutná. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1610
10.3.11 22:12

To je jasný, holky buďme rádi, že maj chuť k jidlu. Můj starší syn kdyby nemusel jíst tak by byl nejšťastnější. Nechce nic a když mu zakážu třeba sladkosti tak mu to je jedno :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1332
11.3.11 07:28

Já mám ted prostředního syna takové tintitko.Strašně málo jí.Ted mel chřipku ,teploty čtyři dny .A to jsem šílela .Nechtěl vubec nic jist .Když jsem do něj dostala polévku tak to byl zázrak.takže raděj at vrzají ledničkou a bouchaji skřínkama než aby nejedl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1610
11.3.11 09:21
:palec: :palec: :palec: moje řeč
sthan píše:
Já mám ted prostředního syna takové tintitko.Strašně málo jí.Ted mel chřipku ,teploty čtyři dny .A to jsem šílela .Nechtěl vubec nic jist .Když jsem do něj dostala polévku tak to byl zázrak.takže raděj at vrzají ledničkou a bouchaji skřínkama než aby nejedl.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7354
11.3.11 09:24

to pak úplně chápu, že jsi ráda, kdyby byly nejedlé, také bych je nechala. Ale tohle není ten případ. Během „snídaně“ zmiňované v úvodu snědly každá 2 půlkrajíčky chleba s máslem a šunkou, dva menší krajíčky Vánočky, půl misky jogurtu s muesli, trochu vajíček od babi, trochu vajíček od dědy, kus opečené housky. Skončili v půl 12, v půl 1 normálně snědly oběd. Kyseliny, no…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1610
11.3.11 09:36

To je dobrý miluju ty děti co maj apetit. Kolik jim je?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7354
11.3.11 10:13

18 měsíců. Právě tohle už se mi zdálo skoro hodně jídla, to bych nesnědla ani já :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27305
11.3.11 10:54
madlicka píše:
to pak úplně chápu, že jsi ráda, kdyby byly nejedlé, také bych je nechala. Ale tohle není ten případ. Během „snídaně“ zmiňované v úvodu snědly každá 2 půlkrajíčky chleba s máslem a šunkou, dva menší krajíčky Vánočky, půl misky jogurtu s muesli, trochu vajíček od babi, trochu vajíček od dědy, kus opečené housky. Skončili v půl 12, v půl 1 normálně snědly oběd. Kyseliny, no…

:cry: :cry: :cry: :zed: :zed: :zed:
(mám nejedlíka)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.2.16 13:07

Holky, můj dvouletý strašně rád ty slané tyčky - nedávám mu je tak jak jsou, ale nožem z nich oškrabu sůl - můžu mu je občas takhle dát?

Co semínka - dýňová, slunečnicová…??

• Citovat
  • Upravit
1695
10.2.16 13:11

.

Příspěvek upraven 10.02.16 v 13:19

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
658
10.2.16 13:13
@Anonymní píše:
Holky, můj dvouletý strašně rád ty slané tyčky - nedávám mu je tak jak jsou, ale nožem z nich oškrabu sůl - můžu mu je občas takhle dát?Co semínka - dýňová, slunečnicová…??

Urcite muzete.. Taky je davame obcas se soli a nekdy se sezamem.. Tycinky se seminkama at uz ze slunecnice nebo dyne jeste nedavame, bojim se ze by mu zaskocilo ale syn by to jedl tim stylem aby mu nikdo nic nevzal a snazi se rychle tak mozna proto mam strach..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí