9m a nic neumí

Anonymní
9.3.11 15:27

9m a nic neumí

Ahoj,
synovi je 9 měsíců,leze,klečí,sedí,stoupá si…ale co mě trápí je, že nic neumí.Mám na mysli třeba paci,paci,pápá,rozeznávat hračky atd…Co se týče slov to taky nic,ale tak si žvatlá.Je docela samostatná jednotka,vystačí si hrát sám,a když ho chci něco učit tak ho to baví chvíli pak se sebere a jde si s něčim hrát…Tak mě občas napadá jestli neni pozadu :roll: A kdy vůbec ho aspoň něco naučím…

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
14721
9.3.11 15:33

Moje dcera se naučila pápá až po roce. Kolem osmého měsíce jsem s ní zkoušela znakovat, ale měla mě těžce na háku :roll: Prostě to nepovažovala za zajímavé :wink: Tak se neboj, jak se bude vybarvovat jeho povaha, zjistíš, čím to je :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26093
9.3.11 15:38

Mně vždycky pomáhalo se zaměřit na to, v čem byl malej napřed :-D a to, co „by už měl dávno umět“ jsem prostě nehrotila (a nehrotím teda doteď) :-) Podle mě stačí, že se mu věnuješ, ono se mu to do té hlavičky ukládá a pak jednou budeš překvapená, co všechno umí ;-)
Našemu malýmu bude příští týden rok a půl, a zatím jediný slovo, co umí je „nenenene“ :-D, ale rozumí všemu, co mu řeknem, udělá (no občas taky ne, když se mu nechce :-D ), co po něm chci, ale prostě nemluví… Za týden jdem na půlroční prohlídku, tak se chci pro jistotu doktorky zeptat, tak uvidíme, ale těžkou hlavu si z toho zatím nedělám… :-)
Tvůj malej toho umí spoustu, co kolikrát děti v jeho věku ještě ne, tak se zaměř hlavně na to a neřeš to, co neumí a dej mu čas.
Mně osobně nikdy nepřišlo důležitý, aby malej za každou cenu jak cvičená „opička“ dělal paci paci, pápá a tak, šlo mi hlavně o to, abychom se spolu nějak domluvili a to se nám většinou daří…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.3.11 15:42

My se taky dorozumíme-lehni si,kuk,neee,nesmíš,no no-tomu všemu rozumí,leč někdy nedbá :mrgreen:
Když mu něco ukazuju tak se směje pak se otočí a je pryč,no prostě mě má víte kde

• Citovat
  • Upravit
3278
9.3.11 16:16

Ahoj, to chce čas, , to se srovná samo, všechno dožene, mluv na něj stále a uč ho to, to si jen myslíš, že tě má „naháku“…on tě moc dobře vnímá i když je tzv. nepozorný, potom najednou začne jako sprcha chrlit všechno na tebe a vše co jsi ho naučila…neboj, on si to vsukne do hlavičky a až přijde jeho den a nálada , tak se ti začne chlubit a nebudeš stíhat jeho slovní zásobu a chutě si hrát :-) :palec: :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3278
9.3.11 16:18

Jinak moje cácorka jak měla 9. měsíců, neuměla nic…ani sedět sama bez pomoci…a neřekla ani ň…pak to najednou v roce vystřelilo z ní všechno zprudka ven jako z děla…a dnes? Nejukecanější a nejhravější dítě s ohromnou fantazii :mrgreen: Vymyšlí mi pohádky na spaní, abych prej usnula :mrgreen: ( a přitom mě nenechá vyprávět pohádku, aby ona usnula, dobrý co? :mrgreen: ) :lol: :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65332
9.3.11 16:22

Tak v 9ti měsících se mi Mates teprve začal plazit…
v 9ti a půl lezl,v 10ti si sám sedl…
Chodit začal ve 14ti měsících
Myslím,že tvůj prcek toho umí dost a dost…on tě vnímá,toho se neboj,uvidíš,jak to pak půjde fofrem :-P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
294
9.3.11 16:38

Já myslím, že je to úplně v pohodě. Elis taky v 9m neuměla pápá a moc jí to nejde ani teď v 11, ale že by mě to zneklidňovalo, to ne. Zase umí jiné věci co její vrstevníci ne… :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1227
9.3.11 16:48

já myslím, že to řešíš zbytečně brzo, naší malé je 19 měsíců, pápá teda dělá - mává, ale vůbec nemluví, ani slovo, taky to nehrotím, starší syn (teď má 4) taky do dvou let řekl snad pět slov a teprve pak se „rozjel“
on holt někdo je spíš na to mluvení a někdo je zase šikovný fyzicky, ten váš je šikovný, leze, stoupá si …
neboj, on časem bude mít zájem se učit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1961
9.3.11 16:48

Vždyť je to šikula. A vystačí si sám, óóó, co bych za to dala…
Saša v 9. měsících konečně usoudila, že bude většinu dne trávit na bříšku a ne na zádech a v 10. měsících se začla plazit…prostě se jí nechtělo.
Paci, paci a podobné říkanky ignoruje doteď (20 měsíců), prostě ji to nebaví.
Co jí šlo v 9. měsících bravurně, tak skládat do sebe kelímky - zato teď ji to pro změnu nejde, tak se vztekne, třískne s kelímkem a hotovo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3412
9.3.11 17:09

v klídku, každé dítko je jiné
já mám hyper blázna, lezla v pěti a půl, za týden stála a od té doby zdokonaluje lezení, obcházení nábytku, vylejzání všude, ale chození jí nic neříká a to jí bude rok
kamarádky malá začala lézt až v desátém, ale zase vše pozorovala a vyhrála si sama

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25324
9.3.11 17:32

Haha,malej se v 9m jen plazil,otáčel stránky v knížce,a toť vše.A paci paci a pápá začal dělat až po 1.roce.Nemáš na něj nějak moc vysoké nároky? 8-o :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
merett
9.3.11 17:46

náš malej taky v 9m nic neuměl :lol: :lol: mě přijde šikovnej až hrůza že leze, stoupá si apod… nebud na nej tak náročná, ono to přijde všechno až bude mít svůj čas, uvidíš že spoustu věcí začne dělat ze dne na den :-)

• Citovat
  • Upravit
4254
9.3.11 17:53

Myslím že toho umí ažaž, není cvičená opice :wink:
Malej dělal pápá tou dobou, pak přestal a nedostali jsme z něj nic ani heverem pomalu 3 měsíce, teď ukazuje vše, ale zase nemluví (1,5 roku).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14598
9.3.11 17:56

No a? Zakladatelko klíd :D

Katka ukázala v 9 m, že umí paci paci, udělala to 2× a tím to zhaslo a pak už do roka ani omylem. Pápá začala dělat až před cca 14 dny. (12,5 měsíce)

A učit se - jako sedět s ní a učit nebo hrát si spolu? Tak 3 minuty a konec?? Od začátku roku tak max chvilku sedíme u vkládačky, jiank prd. A hlavu si z toho určitě nedělám. A taky nekecá. Pomalu začíná mama a tata. není to 100% jasné ostré MAMA TATA ale je to v tom slyšet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí